Очаквайте нови дати!
2 430 лв

Великденска ваканция в Албания

 • Круя
 • Дуръс
 • Берат
 • Аполония
 • Гирокастро
 • Бутринт
 • Саранда
 • Вльора
 • Тирана
8 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!
обща информация

Съвсем сигурно можем да кажем, че макар и близко до нас, Албания е доста непозната на българския пътешественик. Повечето не знаят, че освен перфектното пясъчно средиземноморско крайбрежие и невероятно вкусната и евтина морска храна, Албания има богата история назад в миналото си и доказателство за това са запазените средновековни крепости и манастири, древни поселища на илирите и уникални исторически места. Със своите дълбоки исторически корени, тясно свързани с латинската, гръцката, славянската и турската история, Албания си остава все още недокосната от големите туристически тълпи, което прави пътешествието ни още по-истинско и романтично.

КЪДЕ ЩЕ ВИ ЗАВЕДЕМ ?

Ще видим прекрасния средновековен град-крепост Круя, ще разгледаме Берат и ще уловим приликите му с нашата средновековна архитектура, ще посетим Аполония, останала от римски времена, ще погледнем отвисоко – от прекрасния Бутринт към цялата Албанска Ривиера, та чак до остров Корфу, ще се насладим на екологичната и прясна морска храна и най-вече ще изпитаме прекрасното отношение на местните хора към нас, защото българските туристи се посрещат с отворени обятия в Албания !
Избрали сме най-добрият сезон - пролетта и специален подбор от комфортни бутикови хотели, а заедно с възможно най-доброто разписание на полетите с Австрийски авиолинии, ние сме сигурни, че ще помните дълго Вашата Великденска ваканция в Албания !
 

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Основен пакет на човек в двойна стаястандартна ценапромо цена при записване до 02.04.2021
при минимум 12 туристи 2 430 лв 2 275 лв

Общата цена на пътуването включва:

 • Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19 .*
 • 1 нощувка в Круя в Panorama Kruje 4*,
 • 2 нощувки в Берат в бутиков хотел Rezidenca Desaret 4*,
 • 1 нощувка в Гирокастро Argjiro 4*,
 • 2 нощувки в Saranda в бутиков хотел Bougаinville Bay Resort 5*,
 • 1 нощувка в Тирана в бутиков хотел Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel 4*,
 • 7 закуски, 2 обяда и 4 вечери;
 • Входните такси за посещаваните обекти;
 • Транспорт с автобус и всички трансфери по програма;
 • Местно екскурзоводско обслужване с превод на български език;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
 • Подробна туристическа информация за Албания;

* Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.
Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.
Важни уточнения: Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития. Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките.
www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

       Общата цена на пътуването не включва:

 • Самолетен билет с Австрийски авиолинии София – Виена - Тирана - София с включени летищни такси - договорена групова цена 520 лв на човек до 05.03.2021. За записалите се след тази дата е възможно да има доплащане за самолетен билет.
 • Допълнителна екскурзия в Саранда: полудневна панорамна обиколка с автобус на най-красивите заливи на южната Албанска Ривиера в района на Ксамил, с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл – 50 лв, (мин 8 души);
 • Допълнителна екскурзия в Тирана: полудневна екскурзия до близката планина Даити с автобус и лифт, с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл - 60 лв, (мин 8 души);
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 40 лв на човек, която се заплаща при финалното доплащане;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /02.05.2021, неделя/

Излитане от летище София в 7:25 през Виена за Тирана. Кацане в албанската столица в 11:40 и отпътуване за града на Скандербег – Круя, на около 25 км от Тирана. Този град- крепост е отстоявал героично нападенията на турските завоеватели през Средновековието под командването на прочутия национален герой на Албания - Скандербег. Настаняване в хотел Panorama Kruje 4* с прекрасно местоположение до крепостта и гледка към планината. Следобед разглеждане на музея Скандербег, разположен в самата крепост и етнографския музей към него. Вечеря и нощувка.
Ден 2 /03.05.2021, понеделник/
След закуска, отпътуване за Берат - град, включен в списъка на ЮНЕСКО заради прекрасната си запазена средновековна архитектура. По пътя разглеждане на един от най-добре запазените древни амфитеатри на Балканите във втория по големина град в Албания Дуръс - най-голямото пристанище и бивша нейна столица. Пристигане в Берат в късния следобед и настаняване в бутиковия хотел Rezidenca Desaret 4*. Вечеря в местен ресторант и нощувка.
Ден 3 /04.05.2021, вторник/
След закуска разглеждаме крепостта Берат и музеят на Онуфрий. Албанският град Берат е бил неразделна част от историята на Първото и Второто българско царство – наричали го Белиград, а Онуфрий Аргитис е един от най-великите зографи на 16-ти век.
Той развива традициите на Византийската школа и оставя след себе си нещо непостижимо и до сега – неповторимата червена боя, позната днес като „Онуфриево червено“ . Негови икони са събрани в църквата „Успение Богородично“ в Берат, превърната в музей Онуфрий през 1986 г. Синът на Онуфрий – Никола, изографисва една от църквите към манастирите на Арбанаси, а една от най-интересните икони на Онуфрий е тази, с уникалното изображение на Светите Седмочисленици - Кирил, Методий, Сава, Наум и Климент са в небесата, а под тях в укрепения Берат лежат свети Горазд и свети Ангеларий с църквата „Успение Богородично“. Жива е още и българската диаспора тук, която не е забравила своите корени. Свободно време следобед, вечеря в местен ресторант и нощувка.
Ден 4 /05.05.2021, сряда/
Закуска и отпътуване за Аполония - древен илирийски град, начален пункт на един от важните римски пътища Виа Егнатия. Разглеждане на добре запазения Одеон и продължение за Гирокастро - Каменният град, включен в Списъка на ЮНЕСКО.
Историята започва през 4-ти век с построяването на крепостта - една от най-големите и запазени крепости на Балканите от Ранното Средновековие. Богат търговски център по време на Османската империя, а днес оживено туристическо място, градът пленява с романтичната атмосфера на Стария град, където сякаш се пренасяш векове назад с малките калдъръмени улички и уютни кафенета. Пешеходна обиколка на старинния град с екскурзовод и свободно време в местния автентичен пазар. Настаняване в хотел Argjiro 4*, вечеря и нощувка.
Ден 5 /06.05.2021, четвъртък/
След закуска, фотостоп при намиращия се наблизо природен феномен Blue eye /Синьото око/ – извор с невероятна синя вода и отпътуване за най-южната точка по нашия маршрут - Бутринт /ЮНЕСКО/. Ще разгледаме археологическия комплекс на един от процъфтяващите в древността гръко-римски градове, разположен в естествен 20 кв. км. парк и заобиколен от водния канал Вивари, който го свързва с Йонийско море. Ще чуем невероятната история на Бутринт, античната „малка Троя“ минала през четири епохи – Елинска, Римска, Византийска и Венецианска. Храмът на Асклепий, Нимфеонът, Театърът и Лъвската порта са доказателство за изключителната хармония и прецизност на древната архитектура. Отпътуване за Саранда - най-атрактивната част на Албанската Ривиера, където ще се настаним за две нощувки в бутиковия хотел Bougаinville Bay Resort 5*, разположен на самия плаж. Живописният залив на града, разположен само на 2 морски мили от остров Корфу, във формата на подкова, потънал в зеленина, цветя и огромни палми създава реално усещане за тропически курорт. Панорамна обиколка с автобус на Саранда и фотостоп до крепостта Lekursi, за да видим оттам прекрасната панорамна гледка към залива на Саранда и остров Корфу. Свободно време за разходка по красивия крайбрежен булевард, осеян с малки кафенета и ресторантчета, откъдето можете да се насладите на прекрасния залез.
Ден 6 /07.05.2021, петък/
Закуска. Свободно време за разходка в Саранда, почивка и за вкусна морска храна. По желание полудневна панорамна обиколка с автобус на най-красивите заливи на южната Албанска Ривиера в района на Ксамил с местен екскурзовод и водач на Профи Травъл Център.
Ден 7 /08.05.2021, събота/
След закуска - oтпътуване за Тирана, като по пътя ще разгледаме Вльора, третият по големина град в Албания, разположен на прекрасен залив на Йонийско море. Традиционни средиземноморски селца и древни крепости се гушат в гънките на планината, множество църкви и манастири са разпръснати по цялото крайбрежие и като прибавим към това уединените пясъчни заливчета, подводната фауна, изобилието от портокалови и маслинени горички, разбираме защо това място е истински рай за сетивата. След вкусен обяд с вкусна морска храна. Продължаваме към Тирана, столицата на Албания. Панорамна обиколка на града с автобус с неговите основни забележителности - посещение на известният BUNK‘ART, някогашен военен бункер, а сега известна арт галерия, пешеходна разходка из модерния квартал с кафенета и ресторанти Blloku, централният площад, часовниковата кула, Пирамидата - бивш мавзолей на Енвер Ходжа, Националният исторически музей и др. Настаняване в бутиковия хотел Xheko Imperial Luxury Boutique Hotel 4*.
Ден 7 /09.05.2021, неделя/
Закуска и свободно време до ранния следобяд в албанската столица, когато можете по желание да се изкачите с лифта до близката планина над града и да видите оттам прекрасната панорама. Трансфер за летище и полет в 17:30 през Виена за София. Кацане в България в 22:55. Край на програмата. 

Виза

 • За посещение на Албания не се изискват визи за български граждани.

Важно
 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 05.03.2021 г. Дата за доплащане: 26.03.2021 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валидна лична карта или валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и внесен депозит от 1000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40 BIC: RZBBBGSF
 • За посещение на Албания няма задължителни ваксини;
 • Не се изисква PCR тест при влизане/излизане в Албания;
 • Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, карантината се отменя;
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата
 • Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
 • Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, bул. «Цар Борис III»136 В.
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”