Гарантирана група ! СУПЕР БОНУС - полет с хеликоптер над водопадите Виктория до 29.09. !
5290 лв 4990 лв

Южноафриканско Приключение - Сафари, Вино, Диаманти и още ... в ЮАР, Зимбабве и Ботсвана

 • Кейптаун
 • Нос Добра Надеждa
 • Стеленбош
 • Водопади Виктория
 • Зимбабве
 • Национален парк Чобе
 • Ботсвана
 • Йоханесбург
 • Совето
 • Lion & Safari Park
 • Претория
11 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
19. 11. 202329. 11. 2023
Обща информация

✓ Изкачване с лифт на едно от най-интересните места в света - Тейбъл Маунтин в Кейптаун!
✓ Посещение на най-известната мина за диаманти в ЮАР - Cullinan !

✓ Посещение на най-известния винопроизводителен район в Южна Африка - Стеленбош и обяд с дегустация на изискани вина в специално подбрана винарна !
✓ Сафари в националния парк Чобе в Ботсвана, в търсене на голямата петорка на Африка - лъв, слон, носорог, африкански бивол и леопард!
✓ Включен круиз по залез слънце с корабче по река Замбези!
✓ Включен тур на водопадите Виктория - най-голямата водна завеса в света с ширина 1708 м и дълбочина повече от 120 м !
✓ Гарантиран хотелски комфорт и качество - настаняване в подбрани 4* хотели и лоджове!
✓ Включени 4 вечери и 3 обяда по програма!
✓ Опит и традиция при организиране на групови пътувания до Южна Африка!

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стая:Стандартна ценаПромо пакет при записване до 29 септември 2023
при група от 12 туристи 5 290 лв 4 990 лв

Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването !

Цената на пакета включва:

 • 3 нощувки в Portswood 4* в Кейптаун;
 • 3 нощувки в Bayete Guest Lodge 4* във Водопади Виктория, Зимбабве;
 • 2 нощувки в Indaba Hotel, Conference Centre & Spa 4*, в Йоханесбург;
 • 8 закуски, 4 вечери и 3 обяда по програмата;
 • Целодневна екскурзия-сафари в Национален Парк Чобе, Ботсвана;
 • Целодневни екскурзии в Стеленбош, Нос Добра Надежда и Претория с Lion & Safari Park;
 • Полудневни екскурзии - Тейбъл Маунтийн и водопадите Виктория;
 • Круиз по залез слънце с корабче по река Замбези, Зимбабве !
 • Панорамни обиколки на Кейптаун и Йоханесбург;
 • Входни такси за Националите паркове и резервати по маршрута;
 • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гидове и рейнджъри;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
 • Подробна туристическа информация за ЮАР, Зимбабве и Ботсвана.

Цената на пакета не включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Кейптаун – Виктория Фолс - Йоханесбург - Истанбул - София с включени летищни такси - цена 2290 лв на човек – гарантирана при записване до 15.09.2023. След тази дата може да се наложи доплащане за самолетни билети. Полетно разписаниe актуално към 01.09.2023

19.11.2023 TK 1030 СОФИЯ ИСТАНБУЛ 21:35 00:05+1

20.11.2023 TK 044 ИСТАНБУЛ КЕЙПТАУН 02:20 12:00

23.11.2023 4Z 390 КЕЙПТАУН ВИКТОРИЯ ФОЛС 09:45 12:40

26.11.2023 4Z 495 ВИКТОРИЯ ФОЛС ЙОХАНЕСБУРГ 14:00 15:40

28.11 2023 TK 041 ЙОХАНЕСБУРГ ИСТАНБУЛ 19:15 05:55+1

29.11.2023 TK 027 ИСТАНБУЛ СОФИЯ 08:45 09:00

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 50 USD на човек, заплаща се на място;
 • Виза за ЮАР - 65 лв на човек (подлежи на препотвърждение). Издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр, който се представя лично по време на интервю в посолството заедно с валиден задграничен паспорт с минимум 4 свободни страници, като 2 от тях трябва да са съседни. Изисква се и представянето на: банково извлечение (преведено на английски) за притежавани финансови средства (не по-малко от 800 евро), което да отразява входящите и изходящите средства за последните 3 месеца преди интервюто; служебна бележка от месторабота с информация за заемана длъжност и трудово възнаграждение за последните 6 месеца и ползване на отпуск за периода на пътуването и 2 снимки. За пенсионери - удостоверение от НОИ. Всички документи трябва да са преведени на английски. Профи Травъл Център оказва съдействие при попълването на формуляра. След записване ще получите подробна информация за всички документи и процедурата за получаване на туристическа виза за ЮАР.
 • Държавна такса за виза за двукратно влизане в Зимбабве – получава се на място при пристигане: 45 USD на човек (подлежи на препотвърждение).
 • За влизане в Ботсвана не се изискват визи за български граждани.
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Лични разходи и напитки по време на хранене.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 19.11. 2023, неделя / София – Истанбул
Отпътуване от летище София в 21:35 с полет на Turkish Airlines TK 1030 за Истанбул.
Ден 2 / 20.11. 2023, понеделник / Истанбул - Кейптаун
Кацане в 00:05 и продължение за Южна Африка в 02:25 (самолетните билети са извън пакетната цена). Нощувка в самолета.
Пристигане в Кейптаун в 12:00. Посрещане и трансфер до хотел Portswood 4* и свободно време за освежаване и обяд.
Начало на панорамна обиколка на Кейптаун, включваща пъстрия квартал Бо-Каап, сградата на Парламента, заседаващ тук от януари до юни, Градините на бившата Холандска Източно-индийска компания и Пазарния площад. Турът завършва в най-интересната за туристите част на града – оживения район Victoria & Alfred Waterfront, където има възможност да се чуе на живо негърски диксиленд. В района се предлагат вкусни морски деликатеси в множество рибни ресторанти.
Ден 3 / 21.11. 2023, вторник / Кейптаун - Нос Добра Надежда
Закуска. Целодневна екскурзия до полуостров Кейп (на около 65 км от Кейптаун), където се намират нос Добра Надежда и нос Кейп Пойнт. Изкачване с атрактивна железница до Кейп Пойнт. Усещането, че сте на края на света и безбрежната морска шир дават онова чувство за свобода на духа, което прави мястото незабравимо! Посещение на нос Добра Надежда, известен като най-югозападната точка на Африканския континент. Включен обяд в най-атрактивния ресторант в Национален парк Кейп пойнт – ресторант Two Oceans, с панорамна тераса и невероятна гледка отвисоко над океана. Посещение на Болдърс Бийч, на брега на океана и наблюдение от непосредствена близост на колонията от „Очилати пингвини“, които живеят и гнездят тук. Вечерта - разходка по красивата крайбрежна променада, с множество ресторанти и открита сцена за концерти на живо.
Ден 4 / 22.11. 2023, сряда / Тейбъл Маунтийн - Стеленбош
След закуска ни предстои да се качим с кабинков лифт до Тейбъл Маунтин (в зависимост от метеорологичните условия тази екскурзия ще се изпълни в деня с най-добра видимост) и да видим една от най-хубавите гледки в света - планината ту се скрива в облаци, ту се облива в ярка светлина. Горе могат да се видят уникални цветя, типични само за това кътче на планетата. Красиви пътеки отвеждат до панорамни площадки, сякаш нарочно изваяни от природата, откъдето се откриват невероятни гледки към атлантическото крайбрежие и Кейптаун.
Програмата ни продължава с пътуване до Стеленбош - най-известният винопроизводителен район в Южна Африка. Заселен през ХVІІ в. от хугеноти, търсещи спасение след преследването им в Европа, Стеленбош е съхранил не само архитектурния стил на първите френски заселници, но и техните традиции в отглеждането на лозя и правене на първокласни вина.
Следва обяд и дегустация на изискани вина в специално подбрано винарско имение.
Пешеходна разходка из красивото градче Стеленбош с посещение на местния етнографски музей. Връщане в Кейптаун.
Ден 5 / 23.11. 2023, четвъртък / Кейптаун - Водопади Виктория
Закуска. Отпътуване от Кейптаун с директен полет до Водопади Виктория, Зимбабве. Посрещане, трансфер и настаняване в Bayete Guest Lodge 4* и време за отдих.
Следва включен круиз при залез слънце по река Замбези - четвъртата най-голяма река в Африка, която извира от платото Лунда в Северозападна Замбия и минава през още 5 страни, вливайки се в Индийския океан. Едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела, вечеря и нощувкa.
Ден 6 / 24.11. 2023, петък / Водопади Виктория
Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на водопадите Виктория, описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател Дейвид Ливингстън като най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със своята мощ и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 120-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Денят ще завърши с включена вечеря в ресторант Jungle Junction, намиращ се в историческия хотел Victoria Falls 5*, където на панорамната тераса на ресторанта ще се насладим на прекрасна вечеря с местни специалитети. Връщане в хотела и нощувка.
Ден 7 / 25.11. 2023, събота / Национален Парк Чобе, Ботсвана
Закуска в хотела и отпътуване с автобус (90 km) за Национален парк Чобе, Ботсвана.
Целодневната екскурзия включва круиз с баржа по тихите води на река Чобе, джип сафари из резервата, както и включен обяд в лодж на брега на реката.
По време на джип-сафарито, водени от местен рейнджър ще се впуснете в търсене на близки срещи с многобройните представители на дивия свят, включително Голямата петорка на Африка - лъв, слон, носорог, африкански бивол и леопард. Връщане в хотела и включена вечеря.
Ден 8 / 26.11. 2023, неделя / Водопади Виктория - Йоханесбург
Закуска и свободно време до обяд. Трансфер до летище за полет до Йоханесбург.
Посрещане и панорамна обиколка на Совето, най - голямото предградие в Южна Африка, известно от времето на Апартейда и свързано с името на Нелсън Мандела.
Трансфер и настаняване в Indaba Hotel, Conference Centre & Spa 4*, разположен в Сандтон - малко градче сателит на Йоханесбург, с прекрасна гледка към величествените планински склонове на Магалисберг Маутийн, с голяма градина и уютна атмосфера. Включена вечеря в хотела.
Ден 9 / 27.11. 2023, понеделник / Lion & Safari Park - Претория - Кулинан
Закуска и отпътуване за целодневна екскурзия в района на Йоханесбург и Претория. Посещение на резерватния атракционен парк Lion & Safari Park за вълнуваща обиколка с панорамен бус сред лъвове, гепарди, хиени и диви кучета водени от опитни местни рейнджъри. Едно незабравимо преживяване в сърцето на Южна Африка. Продължение за Претория – административната столица на ЮАР, наричана още “Градът на джакарандите”. Обиколка на града и фото стоп при Парламента и Президентството - Union Buildings, откъдето се разкрива великолепен изглед към целия град. Следва посещение на мемориалния комплекс Voortrekker свързан с историческия момент на преселението на първите холандски заселници в района. Посещение на световноизвестната мина Кулинан, разположена на диамантеното плато Кимбърли, прочула се с най-големият диамант в света, който и до днес украсява Британската корона. Връщане в Йоханесбург.
Ден 10 / 28.11. 2023, вторник / Йоханесбург – Истанбул
Закуска и свободно време. Следобед трансфер до летище за полет TK 041 за Истанбул в 19:15. Нощувка в самолета.
Ден 11 / 29.11. 2023, сряда / Истанбул – София
Кацане в Истанбул в 05:55 и продължение за София в 08:45 (самолетните билети са извън пакетната цена). Кацане в София в 09:00. Край на програмата.

Край на програмата.


 

Важно

           Важно:

 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 08.09. 2023 г. Дата за доплащане: 12.10. 2023 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт, договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2 000 лв на човек;
 • Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, KBC Bank, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40 BIC: RZBBBGSF
 • За посещение на ЮАР, Зимбабве и Ботсвана няма задължителни ваксини за тропически болести.
 • Отпаднаха всички ограничения, свързани с Covid-19 за ЮАР, Зимбабве и Ботсвана;
 • Профи Травъл ще прави периодичен преглед на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.82 лв, курс продава на ОББ.
При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото
да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»
при ЗД «ЕВРОИНС» с адрес на управление гр. София, бул. «Христофор Колумб» 43.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв., от които 6 780,59 лв. европейско и 1 196,57 лв. национално съфинансиране. Средствата по проекта бяха използвани за покриване на разходи по различни туристически пакети и благодарение на тях се запази стабилността и устойчивостта на фирмата.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”