Ранно записване до 22.12.2020
3 310 лв 3 110 лв

Златният триъгълник на Шри Ланка и почивка на Индийския океан

 • Коломбо
 • Негомбо
 • Анурадхапура
 • Полонарува
 • Резерват Минерия
 • Сигерия
 • Дамбула
 • Канди
 • Ахунгала
11 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
06.02. 202116.02. 2021
обща информация

Ранно записване с отстъпка до 22.12. 2020

Буда посетил 3 пъти остров Шри Ланка и на всяко от местата, където се е спирал, по-късно били издигнати храмове !
"Ayubowan !" - "Добре дошли !" в будистка Шри Ланка !!
Легендата гласи, че особено ревностен привърженик на будизма бил индийският цар Ашока, който живял през III век пр.н.е. По негово време се събрал будистки събор, който изработил правилата за живот и поведение на вярващите и във всички посоки на царството били изпращани мисионери-проповедници. Една от тези мисии била възглавявана от самия син на Ашока - Махинда (на санскритски „Махендра“), който след срещата си с тогавашния крал на Шри Ланка - Деканампиятиса, не само получил неговото благоволение за разпространение на будизма на острова, но и се установил като отшелник в една пещера. След смъртта му, над нея била издигната най-високата в страната пагода, около която израсъл град Анурадхапура - първата от древните столици на Шри Ланка.

Бъдете и Вие част от будистката легенда за Шри Ланка !

 

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стая:Стандартен ПакетПромо пакет до 22.12.2020
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 – 20 туристи 3 310лв 3 110 лв
Летищни такси * 750 лв 750 лв
Обща цена на пътуването 4 060 лв 3 860 лв

Общата цена включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Коломбо – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
 • 1 нощувка в Heritance Negombo 5* в Негомбо;
 • 2 нощувки в Hotel Heritance Kandalama 4+* в Кандалама;
 • 2 нощувки в Hotel Earl’s Regency 4+* в Канди;
 • 3 нощувки в Heritance Ahungalla 5* в Ахунгала;
 • 8 закуски и 8 вечери;
 • Всички входни такси, трансфери и екскурзии, описани в програмата;
 • Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Подробна туристическа информация за Шри Ланка и Малдиви;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel“ с покрити рискове във връзка с COVID - 19 (за лица до 65 г.), за застрахователна сума 10 000 (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”);

Общата цена не включва:

 • Виза за Шри Ланка – 35 USD (подлежи на препотвърждение), издава се предварително електронно и се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо;
 • Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 40 USD на човек;
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Тази допълнителна застраховка е по желание и може да се сключи до 40 дни преди отпътуване, като застраховката започва да важи 10 дни след датата на сключването. Цената към момента на публикуване на програмата е 230 лв на човек. Препоръчваме на всички да си направят тази допълнителна застраховка !
 • За лица над 65 г. - доплащане за застраховка „Защита при пътуване” – 50 лв на човек;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи;

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (12.10. 2020) са в размер на 750 лв и се фиксират към датата на доплащане – 05 януари 2021

отвори цялата информация
Програма

Ден 01 / 06.02. 2021, събота / София - Истанбул
Отпътуване от София за Истанбул с полет на Турски авиолинии в 21:25. Кацане в Истанбул в 23:50.

Ден 02 / 07.02. 2021, неделя / Истанбул - Коломбо - Негомбо
Продължение от Истанбул за Коломбо в 02:10. Кацане на летище Коломбо в 15:15. Посрещане на летище и отпътуване за Негомбо. Настаняване в хотел Heritance Negombo 5* с прекрасен плаж на брега на Индийския океан. Разположен на 30 км от международното летище хотелския комплекс предлага чудесна възможност за почивка и аклиматизиране в Шри Ланка. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 03 / 08.02. 2021, понеделник / Негомбо - Анурадхапура - Кандалама
Закуска. Отпътуване за Анурадхапура (175 км, 3,30 часа път) – най-знаковият исторически паметник на Шри Ланка. В този ден ще посетите забележителностите на старата столица, част от Златния триъгълник на Шри Ланка. За Анурадхапура се казва, че е била заселена още през 10-ти пр.н.е., но се превръща в голям град след пристигането на клонка от дървото Бодхи - "дървото на просветление" на Буда, и през 4 век пр.н.е. се превръща в политическа и религиозна столица на Цейлон. В годините на разцвета си, Анурадхапура седи редом с Вавилон със своите колосални размери, броя житeли и великолепието на обществени сгради и храмове. Отпътуване в посока Хабарана и Кандалама (80 км) и настаняване в Hotel Heritance Kandalama 4+*. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 04 / 09.02. 2021, вторник / Полонарува - рез. Минерия - Кандалама
Закуска в хотела. Отпътуване за Полонарува (65 км), столица през 11 и 12 век, важен културен център, обект под защитата на ЮНЕСКО. В древната столица Полонарува се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Следобeд предстои вълнуващо джип-сафари и среща с диви слонове в един от най добрите резервати на Шри Ланка – Минерия (мин. 6 човека в джип). В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 05 / 10.02. 2021, сряда / Сигирия - Дамбула - Канди
След закуска отпътуване за Сигирия и посещение на този уникален природен феномен и скална крепост „Лъвската глава“, която впечатлява не само с местоположението си, но и със забележителните си фрески. Невероятната скална цитадела, издигаща се на 200 м над джунглата, е построена върху скална тераса и представлява уникално съчетание на природна красота, история-легенда и живописна традиция. В центъра на града е дворецът, някога покрит с мрамор и скъпоценни камъни и ограден от градини с фонтани и басейни. Посещение на Дамбула с разглеждане на един от най-големите и внушителни пещерни храмови комплекси в света - свещено място за поклонение в продължение на 22 века. Храмът се намира под огромна надвиснала скала, а пещерите са украсени с будистки стенописи, изобразяващи сцени от живота на Буда, и 157 статуи с неговия образ в различни размери. Отпътуване за последната кралска столица на Шри Ланка – Канди (80 км). По пътя – посещение на градина с екзотични подправки в централната провинция Матале. Настаняване в Hotel Earl’s Regency 4+* или подобен в Канди. Вечеря и нощувка.

Ден 06 / 11.02. 2021, четвъртък / Канди
Закуска в хотела. Този ден е посветен на Канди като акцент в посещението са Храма на зъба на Буда, Кралската ботаническа градина и фабрика за чай и чаените плантации около града. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 год. Понастоящем града има какво да предложи на посетителите си - история, култура, залесени хълмове и истинска градска атмосфера. Центърът на Канди, разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове е възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти. Вечеря и нощувка в хотела.

Ден 07 / 12.02. 2021, петък / Канди - Коломбо - Ахунгала
Закуска и трансфер до столицата на Шри Ланка - Коломбо. Пристигане около обяд и начало на панорамна обиколка с автобус и екскурзовод с няколко фото-паузи при най-интересните забележителности. Отпътуване за курортната зона Ахунгала и настаняване в хотел Heritance Ahungalla 5*. Настаняване на база закуска и вечеря и начало на Вашата релаксираща почивка.

Ден 08-09 / 13-14. 02. 2021, събота-неделя / Ахунгала
Свободни дни за почивка на брега на Индийския океан.

Ден 10 / 15.02. 2021, понеделник / Коломбо - Истанбул
Последен ден за почивка в Heritance Ahungalla 5*. Следобед трансфер до летището в Коломбо за обратен полет до Истанбул в 21:15.

Ден 11 / 16.02. 2021, вторник / Истанбул - София
Кацане в Истанбул в 06:20 и продължение за София в 08:35. Кацане в София в 08:55.

Край на програмата


 

 

 

Виза

За българските граждани е необходимо да притежават предварително туристическа виза за Шри Ланка, за получаването на която се попълва електронен визов формуляр и се заплаща такса в размер от 35 USD (подлежи на препотвърждение). Визата се потвържава по електронна поща, но се полага в паспорта при пристигане на международното летище в Коломбо. Попълването на формуляра и подаването на документите за виза за Шри Ланка се извършва от Профи Травъл Център четири седмици преди отпътуване.

Важно
 • Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР и депозит в размер на 2000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:

          "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,

           IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;

 • Краен срок за събиране на групата: 18 декември 2020;
 • Доплащане на общата цена на пътуването: 05 януари 2021;
 • За посещението на Шри Ланка няма задължителни ваксини;
 • Към момента се изисква отрицателен PCR тест при влизане в Шри Ланка;
 • Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, не се налага карантина;
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, Бул. Цар Борис III, 136 B

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!