1 освободено място !
5 890 лв

ХИМАЛАЙСКА ПРИКАЗКА в НЕПАЛ, БУТАН и ИНДИЯ

 • Катманду
 • Патан
 • Бактапур
 • Пашупатинат
 • Паро
 • Тимпу
 • Агра
 • Делхи
10 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
01 . 11 . 202410 . 11 . 2024
Обща информация
 •  Гарантиран хотелски комфорт - настаняване в хотели 4*и 5*;
 •  Специални акценти на програмата - тибетски будизъм, индуизъм, Хималаи:
 •  Ступата-икона на Непал - Боднат;
 •  Манастира-икона на Бутан - Такцанг (Тигровото гнездо);
 •  Мавзолея-икона на Индия - Тадж Махал;
 •  Храма-икона на Делхи - Акшардам;
 •  Включени 8 вечери и 2 обяд по програма;
 •  Опит и традиция в организирането на екскурзии до Непал - Бутан и Индия.
ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стаяпакетна цена
Цена на основен пакет при група от минимум 14 туристи 5 890 лв

                                        Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването.
Общата цена включва:

 •  3 нощувки в хотел Bahari Kathmandu 4* в Катманду;
 •  1 нощувка в хотел Norkhil Boutique Hotel & Spa 4* в Тимпу;
 •  2 нощувки в хотел Kaachi Grand Hotel 4* в Паро;
 •  1 нощувка в хотел Double Tree by Hilton 5* в Агра;
 •  1 нощувка в хотел Radisson Blu Dwarka 5* в Делхи;
 •  8 закуски, 8 вечери и 2 обяда;
 •  Виза за Кралство Бутан;
 •  Всички входни такси, трансфери и екскурзии по програмата;
 •  Местно екскурзоводско обслужване през цялото време;
 •  Водач-преводач от Профи Травъл Център;
 •  Подробна туристическа информация за Непал, Бутан и Индия;
 •  Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за застрахователна сума 10 000 евро.

Цената не включва:

 •  Самолетни билети София - Доха - Катманду и Делхи - Доха - София с Qatar Airways и Катманду – Паро – Делхи с Druk Air, с включени летищни такси - 3 500 лв, гарантирана групова цена при записване до 10.05.2024.

Полетно разписание към 22.04.2024:

QR 228 01 NOV SOF-DOH 12:40 - 18:15
QR 648 01 NOV DOH-KTM 23:45 - 06:45+1
KB 401 05 NOV KTM-PBH 09:10 - 10:30
KB 200 08 NOV PBH-DEL 09:40 - 11:30
QR 579 10 NOV DEL-DOH 03:40 - 05:40
QR 227 10 NOV DOH-SOF 07:30 - 11:40

 •  Виза за Индия - 25 USD (подлежи на препотвърждение), която се плаща в Профи Травъл при доплащането;
 •  Виза за Непал - 30 USD (подлежи на препотвърждение), която се плаща при пристигане на летището в Катманду;
 •  Такса за обслужване на местни екскурзоводи и шофьори – 50 usd на човек която се плаща на място;
 •  Полет над Еверест от Катманду - 250 USD (подлежи на препотвърждение). Тази екскурзия е безплатен БОНУС при ранно записване до 09-ти май 2024.
 •  Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини;
 •  Напитки и лични разходи;
 •  Доплащане за единична стая - при запитване;
 •  Държавни такси в Бутан, Непал и Индия въведени след публикуването на програмата.

отвори цялата информация
Програма

Ден 01 / 01 ноември 2024, петък / София - Доха
Отпътуване от София за Доха с полет на Катарски авиолинии.
Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването.
Кацане в Доха и продължение за Катманду.
Ден 02 / 02 ноември 2024, събота / Доха - Катманду
Кацане в Катманду. Посрещане и настаняване в хотел Bahari Kathmandu 4*. Свободно време за почивка. Следобед посещение на будистката ступа Сваямбунат (Храмът на Маймуните), откъдето се открива прекрасна гледка към Катманду.
Вечеря в хотела и нощувка.
Ден 03 / 03 ноември 2024, неделя / Катманду - Патан
БОНУС при ранно записване до 09-ти май 2024: Полет със самолет над Еверест и хималайските първенци около него. Чувството да прелетиш над най-високите върхове на планетата може да се опише с 2 думи: Хималайска Приказка !
Закуска. Разглеждане на непалската столица Катманду - площад Дурбар (Главния площад) с множество индуистки храмове. Разглеждане на вътрешния двор на храма-дворец на живата богиня Кумари, където при късмет ще зърнете младото непалско момиче, превъплъщение на женската божественост. Следобедна екскурзия до старинния град Патан, включен в списъка на UNESCO. Тук ще попаднете във вълшебна приказка достойна за снимачен декор на исторически филм. Разглеждане на централния площад Дурбар с многобройните храмове в чест на божествените Кришна, Шива, Бимсен и Талежу както и бившия Кралски дворец в Катманду.
Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 04 / 04 ноември 2024, понеделник / Катманду - Бактапур
Закуска. Програмата за деня включва екскурзия до историческия град и бивша столица на Непал – Бактапур, където ще видим “Двореца с 55 прозореца“, Златната врата и 7-етажната пагода Нятпола. Следва посещение на Пашупатинат, известен с гатовете за кремация. Това е философско мястото, където европеецът най-отчетливо може да разграничи огромната разлика в културите на индуизма и християнството. Следобед посещение на едно от Светите места в Непал – ступата Боднат, в квартала Малкия Тибет. Построена е през V-ти век и досега си остава изключително място за поклонение и будистка медитация на тибетци и непалци. Свободно време и възможност за пазаруване на уникалните местни текстилни, керамични и бронзови произведения и сувенири.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.
Ден 05/ 05 ноември 2024,вторник/ Катманду–Паро–Тимпу
Закуска и ранен трансфер до летище за полет от Катманду до Паро (Бутан) (моля да имате предвид, че полетите от/до Бутан се осъществяват само при идеални метеорологични условия и затова разписанието може да търпи промени във всеки един момент). Дори полетът до малкото хималайско кралство е преживяване само по себе си, защото се лети над първенците на Хималаите а приближаването на самолета към летището, по долината на река Паро е забележително и запомнящо се приземяване. Кацане в Паро на единственото международно летище в Кралство Бутан.  Посрещане на групата и трансфер до столицата Тимпу (50 км, около 2 часа). По пътя кратко фото-пауза в района на манастира Тачог (Tachog Lhakhang), построен в началото на 15 век от известния тибетски духовен гуру Танг Тонг Гиалпо, който е бил и известен архитект и строител на висящи мостове. Обяд в Тимпу. Преминаване през еднo от любимите места за туристите, на кръстовище където вместо светофар има полицаи-регулировчик, който насочват трафика с енергични движения на ръцете. Столицата на Бутан се слави, че е единствената столица в света, която няма нито един светофар. Настаняване в хотел Norkhil Boutique Hotel & Spa 4* и свободно време.  Посещение на Ташико Дзонг (Tashichho Dzong). Дзонговете в Бутан обединяват в себе си много функции: административни; светски; управленски и духовни затова местните жители ги посещават облечени в пъстра национална носия.
Вечеря в хотела.
Ден 06 / 06 ноември 2024, сряда / сряда - Тимпу
Закуска. Посещения на мемориалния храм-паметник на Третия Крал на Бутан и на малкият, но спретнат жив-музей – „Simply Bhutan“, където ще се разходим сред типичните къщи и улици от региона, ще пием бутански чай и ще играем местни танци. Следва посещение на енигматичното бижу на Бутан – „Buddha Point“, най-високо построената статуя-храм на Буда в Света.Освен действащите будистки храмове във вътрешността, в самата статуята на Буда се съхраняват други 125 000 малки Буди и така се изпълнява многовековно пророчество открито от Лама-Тертон. Това е част от Хималайската Приказка за Бутан.Отпътуване за Паро (50 км, около 2 часа). Включен обяд. Разглеждане на Паро Дзонг (Rinpung Dzong) - един от най-типичните и разпознаваеми архитектурни ансамбли в Будисткото Кралство. Настаняване в Kaachi Grand Hotel 4* в района на Паро и време за почивка и аклиматизация на 2 334 м.н.в.
Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 07 / 07 ноември 2024, четвъртък / Паро, Тигровото гнездо
След закуска Ви предстои да посетите едно от най-святите места в Бутан – манастира „Такцанг“, по-известен като манастира „Тигровото Гнездо“. Там високо, забулен в легенди и митове, мъгла и сняг и извисяващ се на 3120 м.н.в., той се е слял със скалите и е неотменна част от духовната култура на Бутан. Приказната легендата разказва, че през VIII век индийският духовен учител Падмасамбхава, по-известен като Гуру Ринпоче (Скъпоценният Учител), посетил мястото, долитайки на гърба на тигрица, за да победи местен демон и после останал там да медитира в продължение на месеци. Това било и събитието, което бележи началото на Будизма в Бутан. Изкачването до манастира и обратно е по желание и отнема между 4 и 5 часа.
Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 08 / 08 ноември 2024, петък / Паро – Делхи - Агра
Закуска. Трансфер до летището в Паро за полет до Делхи (моля да имате предвид, че полетите от/до Бутан се осъществяват само при идеални метеорологични условия и затова разписанието може да търпи промени във всеки един момент).
Кацане в Делхи и отпътуване за Агра (250 км, 5 часа). Пристигане в Агра привечер и настаняване в Double Tree by Hilton 5*
Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 09 / 09 ноември 2024, събота / Агра - Делхи
Закуска и сутрешно посещение на Тадж Махал – уникалният храм-мавзолей, символ на любовта и един от световните паметници на културата. Обявен е за едно от новите седем чудеса на Света и е ненадминато творение на моголската архитектура. Построен е от император Шах Джахан като гробница на любимата му съпруга Мумтаз Махал, която умира, докато ражда четиринайсето им дете. За да опише красотата на Тадж Махал, Рабиндранат Тагор поетично нарича храма “Сълза на лицето на вечността” и “Мечта, въплътена в мрамор”. Отпътуване за Делхи (220 км, около 5 часа). Пристигане в Делхи и начало на панорамна обиколка с посещение на знаковите забележителности на столицата на Индия: мемориалната арка Портата на Индия и Радж Гхат - мястото, където е кремиран бащата на нацията Махатма Ганди. Кулминацията на обиколката е посещение на най-големият индуистки храм в Света – Акшардам, посветен на Светеца-патрон на Ордена Сваминараян. Впечатляващи са не само размерите на храма, но и ентусиазма на 11 000 доброволци през 5-те години на строителство. Всъщност Акшардам е повече от храм - той е Пантеон на индуизма, изкуствата, ценностите и вярата. Несъмнено Акшардам е също и съвременната архитектурна икона на Делхи ! Настаняване в Radisson Blu Dwarka 5* в близост до летище.
Вечеря и нощувка в хотела.
Ден 10 / 10 ноември 2024, неделя / Делхи - Доха - София
Сух пакет за закуска и ранен трансфер до летище Делхи за полет до Доха и продължение за България.
Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването.
Кацане на летище София в късния следобед.
Край на програмата.

Важно
 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 14 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 10 юли 2024;
 • Доплащане до: 02 септември 2024;
 • Необходими документи за записване: паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на връщане от пътуването, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2 500 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:

        "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, ОББ БАНК, IBAN:  BG70UBBS81551000554940 , BIC: UBBSBGSF

 • Подаването на заявление за визи за Непал, Бутан и Индия се извърша предварително онлайн от Профи Травъл Център и това е безплатно за клиента. Заплаща се само държавната такса за издаване на виза за съответната държава. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат, попълнен въпросник за виза, задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от завръщане от пътуването + минимум 4 свободни страници в паспорта за полагане на визите на място при пристигане в съответните държави;
 • За посещението на Индия, Непал и Бутан няма задължителни ваксини за тропически болести;
 • За посещение в Непал, Бутан и Индия отпаднаха всички рестрикции свързани с COVID-19.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1,78 лв, курс купува на ОББ към 11.03.2024 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% Профи Травъл Център си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «ЕВРОИНС» с адрес на управление гр. София, бул. «Христофор Колумб» 43.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg