Last minute - само до 4 юли !!
6 190 лв 5 990 лв

Сафари в Танзания и почивка на о-в Занзибар

 • Серенгети
 • кратера Нгоронгоро
 • остров Занзибар
Обща информация


Най-доброто сафари на българския пазар!

ТОП СЕЗОН !
Оставяйки зад гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя е много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро. Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в първокласен 5* хотел на остров Занзибар – един истински рай! С широката си плажна ивица, комплексът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки пътешественик!

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на основен пакет на човек в двойна стая Стандартна цена:Промо пакет при записване до 04.07.2022
при минимум 12 туристи 6 190 лв 5 990 лв

           Общата цена на пътуването включва:

 • 1 нощувка в NgoroNgoro Serena Lodge 4*
 • 2 нощувки в Serengeti Serena Lodge 4*
 • 4 нощувки на All inclusive в Занзибар в Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*
 • 4 закуски, 1 обяд, 2 пикник обяда и 3 вечери в лоджовете на Нгоронгоро и Серенгети;
 • Всички трансфери и сафарита със сафари-джипове 4х4 по програма (6 души в джип);
 • Входни такси за резерватите;
 • Самолетни билети Серенгети (Серонера) - Занзибар; Занзибар - Дар Ес Салам с включени летищни такси;
 • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гид-шофьори;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
 • Подробна туристическа информация за Танзания и о-в Занзибар;

           Общата цена на пътуването не включва:

 • Самолетни билети София – Истанбул - Килиманджаро; Дар Ес Салам – Истанбул - София с включени летищни такси - цена 1 490 лв на човек към момента на публикуване на програмата. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена.
 • Полетно разписаниe актуално към 26.04.2022

  28.08.2022 TK 1032 СОФИЯ ИСТАНБУЛ 15:25 16:50

  28.08.2022 TK 567 ИСТАНБУЛ КИЛИМАНДЖАРО 18:45 01:55+1

  05.09.2022 TK 604 ДАР ЕС САЛАМ ИСТАНБУЛ 03:10 10:35

  05.09.2022 TK 1031 ИСТАНБУЛ СОФИЯ 13:20 14:35

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва да се сключи такава застраховка в момента на подписване на договора. Тази застраховка може да бъде сключена и на по-късен етап / но не по-късно от 31 дни от датата на отпътуване/ но тогава се прилага клаузата за гратисен период след сключване на застраховката и тя става активна на 11-тия ден. По условията на „Allianz Travel” тази застраховка може да бъде анулирана до 31 дни преди отпътуване и при евентуална невъзможност за сформиране на минимален брой група застраховката ще бъде анулирана без никакви неустойки. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Допълнителни екскурзии в Занзибар;
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 35 USD на човек, която се заплаща при финалното доплащане;
 • Държавна такса за танзанийска виза - 50 USD на човек (препотвърждава се при доплащане). Издава се онлайн от екипа на Профи Травъл, без допълнителна такса.
 • Лични разходи;
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Отстъпка за дете в стаята на родителите - при запитване;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / Килиманджаро - кратера Нгоронгоро
Пристигане рано сутринта в Килиманджаро. Посрещане и отпътуване за кратера Нгоронгоро (200 км). По пътя спирка за закуска и освежаване в района на езерото Маняра. Следобеда е посветен на опознаването на този природен феномен. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера) и се намира в северната част на Танзания в област Серенгети. Това е най-големият вулканичен кратер на Земята с диаметър повече от 20 километра. Спускане с джипове в кратера на вулкана, обяд пикник сред дивата природа и вълнуващи срещи с богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв. Кратерът на Нгоронгоро служи за убежище на много африкански животни. В резервата живеят около 50 вида едри бозайници сред които лъвове, слонове, хипопотами, антилопи, зебри, маймуни, диви глигани и др.
Настаняване в NgoroNgoro Serena Lodge 4* - кацнал на ръба на кратера. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Ден 2 / Нгоронгоро - Серенгети 
Закуска и отпътуване към националния парк Серенгети (160 км), попътно сафари с възможност за опознаване на животинския свят на региона. Пристигане в Национален Парк Серенгети – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд и настаняване в Serengeti Serena Lodge 4*
Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен под името Масай Мара.
Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. А за племето масай, които обитават тези обширни територии от хилядолетия Серенгети е “Мястото, където земята се движи вечно”. Следобедно сафари.
Серенгети е дом на над 70 вида бозайници, сред които жирафи, слонове, биволи, лъвове, хиени, леопарди, гепарди, хипопотами, антилопи, газели и много други. Често може да бъдат срещнати крокодили, грабливи птици и маймуни.
Едно от зрелищните събития в парка е целогодишната миграция на животните – най-масовата в света с повече от 800 км пробег. Серенгети е едно от най-добрите места за наблюдение на африканските животни в естествената им среда. Вечеря и нощувка при залеза на слънцето в Серенгети.

Ден 3 / Серенгети 
Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия национален парк на Танзания. От сутрин до вечер ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, леопард, слон, жираф и бивол). Обяд пикник сред дивата природа. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 4 / Серенгети - Килиманджаро о-в Занзибар 
Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети (30 км) и излитане за остров Занзибар. Посрещане и трансфер до хотел Neptune Pwani Beach Resort & Spa 5*
Комплексът е разположен директно на пясъчния плаж на спокойното източно крайбрежие и е идеално място за отдих и развлечения на брега на Индийския океан. Настаняване на база All inclusive и начало на релаксираща почивка. Има възможност за различни спортни дейности, като риболов, плаване с лодка, уиндсърф, гмуркане, шнорхелинг, тенис на маса и фитнес.

Дни 5,6,7 / о-в Занзибар
Следват свободни дни, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса и да се любувате на белите фини пясъци на Занзибар. Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие, релакс и допълнителни екскурзии за плуване с делфини или дайвинг.
По желание имате възможност за предварително записване на допълнителнa целодневнa екскурзия с водач на български език (при мин 10 души).Целодневна екскурзия (с включен обяд) до Каменния град на Занзибар, Prison Island, известен със своите гигантски костенурки и посещение на ферма за прочутите подправки на Занзибар – цена 175 лв на човек.

Ден 8 / о-в Занзибар
След закуска свободно време за плаж. Освобождаване на стаите до обяд. Вечерта трансфер до летище за полет до България.
 

Край на програмата.

 

Важно

       Важно:

 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 20.06.2022 г. Дата за доплащане: 30.06.2022 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
 • IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40 BIC: RZBBBGSF
 • За посещение на Танзания няма задължителни ваксини за тропически болести;
 • Българските граждани могат да влизат на територията на Танзания като представят задължително:
 • Сертификат за пълна ваксинация или отрицателен резултат от RT-PCR тест, направен не по-рано от 72 часа преди пристигането в Танзания;
 • Всички пътуващи за Таназания трябва задължително да попълнят електронен формуляр Traveler’s Health Surveillance Form до 48 часа преди заминаване. След получаване на документа с QR код задължително го разпечатайте и съхранете на мобилно устройство. Той ще Ви бъде поискан при влизане в страната.
 • Формулярът е достъпен на https://afyamsafiri.moh.go.tz/
 • При завръщане в България се отменя 10-дневната карантина при представяне на ваксинационен сертификат + отрицателен PCR тест, направен не-по късно от 72 часа след пристигане ако той е отрицателен, карантината се отменя;
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.73 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София,
bул. «Цар Борис III»136 В.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”