Промоция до 29.10.2021
6 190 лв 5 990 лв

Сафари в Танзания и почивка в Занзибар

 • езерото Маняра
 • Серенгети
 • кратера Нгоронгоро
 • остров Занзибар
обща информация

Най-доброто сафари на българския пазар !!
Записванията започнаха !
Оставяйки гърба си всички отъпкани пътища и всички следи от човешко присъствие, с тази екскурзия ще забравите за ежедневието си и ще откриете един нов свят, недокоснат от цивилизацията! На суахили думата сафари означава само „пътуване”, но за пътешествениците, тя е много повече. Само при споменаването на думата „сафари” пред очите ни изникват безкрайни златисти савани, ръмжащи лъвове и страховито препускащи стада от гну, а в съзнанието ни изплуват картини от такива вълнуващи места като Серенгети и Нгоронгоро. Освен незабравимо сафари, нашата специално подготвена програма включва и релаксираща почивка в първокласен 5* хотел на остров Занзибар – един истински рай! С широката си плажна ивица, комплексът е перфектното място за отмора след изпълнените с впечатления сафарита. „Отивам на сафари в Африка!” е и винаги ще си остане мечтата на всеки пътешественик!

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на основен пакет на човек в двойна стая Стандартна цена:Промо пакет при записване до 29.10.2021
при минимум 12 туристи 6 190 лв 5 990 лв

           Общата цена на пътуването включва:

 • Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Застрахованата стойност на пътуването е 6 000 лв на човек и покрива услугите в пакета на общата цена на пътуването*
 • 1 нощувка в Lake Manyara Serena Safari Lodge 4*,
 • 1 нощувка в Ngorongoro Serena Safari Lodge 4*,
 • 2 нощувки в Serengeti Serena Safari Lodge 4*.
 • 4 нощувки на All inclusive в Занзибар в Neptune Pwani Beach Resort 5*.
 • 4 закуски, 2 обяда, 2 пикник обяда и 4 вечери в лоджовете;
 • Всички трансфери и сафарита със сафари-джипове 4х4 по програма (6 души в джип);
 • Входни такси за резерватите;
 • Самолетни билети Серенгети (Серонера) - Занзибар с включени летищни такси;
 • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гид-шофьори;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
 • Подробна туристическа информация за Танзания и о-в Занзибар;

* По желание може да се доплати за по-високо покритие на застраховката „Отмяна на пътуване“, което да включва и услуги, които са извън общата цена на пътуването (самолетен билет, виза, допълнителни екскурзии). Доплащания за покриване на по-висока застрахователна стойност: 51 лв за покритие до 7 000 лв, 102 лв за покритие до 8 000 лв, 153 лв за покритие до 9 000 лв, 204 лв за покритие до 10 000 лв, 459 лв за покритие до 15 000 лв, 714 лв за покритие до 20 000 лв и се заявяват в момента на сключване на договора.
Важни уточнения: Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването до застрахованата стойност на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43, където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките. www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

           Общата цена на пътуването не включва:

 • Самолетни билети София - Доха - Килиманджаро; Занзибар - Доха - София с включени летищни такси - договорена групова цена 1590 лв на човек до гарантиране на групата – 08.10.2021. За записали се след тази дата може да има по-висока цена за с. билети.
 • Допълнителни екскурзии в Занзибар;
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 60 лв на човек, която се заплаща при финалното доплащане;
 • Държавна такса за танзанийска виза - 50 USD на човек (препотвърждава се при доплащане). Издава се онлайн от екипа на Профи Травъл, без допълнителна такса.
 • Лични разходи;
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Отстъпка за дете в стаята на родителите - при запитване;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 02.12. 2021 София - Доха
Излитане от летище София в 15:45 за Доха с полет на Qatar Airways. Кацане в 23:40 и продължаване за Танзания в 01:40

Ден 2 / 03.12. 2021 Килиманджаро - езерото Маняра
Кацане на летище Килиманджаро в 07:40. Посрещане и трансфер до Национален Парк Маняра (140 км). Настаняване в Lake Manyara Serena Safari Lodge 4*.
Обяд и време за почивка. Хотелският комплекс предлага на своите посетители пространство и спокойствие с грижливо озеленени градини, комфорт, уютна атмосфера и чудесна панорама към езерото Маняра. Тук е перфектното място за начало на Вашето пътешествие сред дивата природа на Африка.
Първо сафари сред дивата природа на Африка, сред пейзажите на едно от най-красивите езера на Танзания ! Паркът е обитаван от популации африкански слон, кафърски бивол и хипопотам. Американското фламинго, розовото фламинго и пеликан също са характерни за района. Вечеря и нощувка.

Ден 3 / 04.12. 2021 Маняра - Нгоронгоро
Закуска и отпътуване за кратера Нгоронгоро. Целият ден е посветен на опознаването на този природен феномен. Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан (калдера) и се намира в северната част на Танзания в област Серенгети. Това е най-големият вулканичен кратер на Земята с диаметър повече от 20 километра. Спускане с джипове в кратера на вулкана, обяд пикник сред дивата природа и вълнуващи срещи с богатия животински свят. Тук е едно от малкото места в Африка, където може да се срещне черногрив лъв. Кратерът на Нгоронгоро служи за убежище на много африкански животни. В резервата живеят около 50 вида едри бозайници сред които лъвове, слонове, хипопотами, антилопи, зебри, маймуни, диви глигани и др.
Следобяд настаняване в Ngorongoro Sерена Safari Lodge 4*, кацнал на ръба на кратера. Вечеря и нощувка сред един от най-интересните природни декори в света.

Ден 4 / 05.12 2021 Нгоронгоро - Серенгети 
Закуска и отпътуване към националния парк Серенгети (160 км), попътно сафари с възможност за опознаване на животинския свят на региона. Пристигане в Национален Парк Серенгети – обект на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Обяд и настаняване в Serengeti Serena Safari Lodge 4*.
Серенгети е най-големият парк в Танзания и неговата територия навлиза и в югозападната част на Кения, където е известен под името Масай Мара.
Ако искате да видите огромно разнообразие от диви животни, то Серенгети е правилното място. А за племето масай, които обитават тези обширни територии от хилядолетия Серенгети е “Мястото, където земята се движи вечно”. Следобедно сафари.
Серенгети е дом на над 70 вида бозайници, сред които жирафи, слонове, биволи, лъвове, хиени, леопарди, гепарди, хипопотами, антилопи, газели и много други. Често може да бъдат срещнати крокодили, грабливи птици и маймуни.
Едно от зрелищните събития в парка е целогодишната миграция на животните – най-масовата в света с повече от 800 км пробег. Серенгети е едно от най-добрите места за наблюдение на африканските животни в естествената им среда. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 5 / 06.12. 2021 Серенгети 
Закуска. Целият ден е посветен на разглеждане и наблюдение на дивите животни в най-големия национален парк на Танзания. От сутрин до вечер ще имате възможност да направите невероятни снимки на животните, включително и на пет от големите на Африка (лъв, леопард, слон, жираф и бивол). Обяд пикник сред дивата природа. Вечеря и нощувка в лоджа.

Ден 6 / 07.12. 2021 Серенгети - Килиманджаро Занзибар 
Ранна закуска. Трансфер до летището на Серенгети (30 км) и излитане за остров Занзибар. Посрещане и трансфер до хотел Neptune Pwani Beach Resort 5*.
Комплексът е разположен директно на пясъчния плаж на спокойното източно крайбрежие и е идеално място за отдих и развлечения на брега на Индийския океан. Настаняване на база All inclusive и начало на релаксираща почивка. Има възможност за различни спортни дейности, като риболов, плаване с лодка, уиндсърф, гмуркане, шнорхелинг, тенис на маса и фитнес.

Дни 7,8,9 / 08.09.10. 12.2021 Занзибар
Следват свободни дни, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса и да се любувате на белите фини пясъци на Занзибар. Тези дни са предназначени за Вашето пълно удоволствие, релакс и допълнителни екскурзии за плуване с делфини или дайвинг.
По желание имате възможност за предварително записване на допълнителнa целодневнa екскурзия с водач на български език (при мин 10 души).Целодневна екскурзия (с включен обяд) до Каменния град на Занзибар, Prison Island, известен със своите гигантски костенурки и посещение на ферма за прочутите подправки на Занзибар – цена 175 лв на човек.

Ден 10 / 11.12. 2021 Занзибар - Доха
Закуска. Свободно време за плаж до обяд. Освобождаване на стаите. Вечерта трансфер до летище Занзибар за полет до Доха в 22:15 с Qatar Airways.

Ден 11 / 12.12. 2021 Доха - София
Кацане в Доха в 04:05 и продължение за София с полет в 08:10. Кацане на летище София в 14:35

Край на програмата.

 

Важно

       Важно:

 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 08.10.2021 г. Дата за доплащане: 22.10.2021 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане), договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2000 лв на човек;
 • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
 • IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40 BIC: RZBBBGSF
 • За посещение на Танзания няма задължителни ваксини за тропически болести;
 • Изисква се отрицателен PCR тест при влизане в Танзания;
 • При завръщане в България се отменя 10-дневната карантина при представяне на ваксинационен сертификат + отрицателен PCR тест, направен до 24 часа след пристигане ако той е отрицателен, карантината се отменя;
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-пазазитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.63 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София,
bул. «Цар Борис III»136 В.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”