Ранно записване до 04.09.2020
5 995 лв 5 495 лв

Северен и Южен Виетнам, Лаос и Камбоджа

  • Ханой
  • залива Ха Лонг
  • Луанг Прабанг
  • Сием Рип
  • Ангкор
  • Сайгон
  • Делтата на р. Меконг
13 дни / 11 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
19 . 11 . 202001 . 12 . 2020
обща информация

Специална отстъпка от 500 лв на човек за първите 5 записани до 04.09.2020!

Старинни храмове, погребани с векове в джунглите, прекрасни плажове и райски острови, уникални вкусове и първокласно обслужване – това привлича всяка година милиони туристи към полуостров Индокитай.

Нашето пътуване започва с Виетнам – страна, пълна с културни и природни забележителности. Столицата Ханой разкрива красивото си френско наследство – колониални сгради се редуват със старинни пагоди и уникални музеи. Множеството паркове, езера, вили и тесни улички с уютни кафенета й придават неповторим азиатски чар.
Продължаване към невероятния залив Ха Лонг – едно от природните чудеса на света (ЮНЕСКО)! Повече от 1600 варовикови скали издигащи се от водата таят в основите си пещери издълбани от вятър и вода, а повърхността им е облечена със зеленина. И всичко това – на фона на смарагдовозелените води на големия залив Тонкин! Най-добрият начин за изследване на залива е на борда на луксозен круизен кораб с възможности за разнообразни активности – разходка с лодка, каране на каяк, посещение на пещери и др.
След кратко пътуване се озваваме в друго уникално кътче от азиатския рай – Луанг Прабанг. Атмосферата на малкото градче ще забавят пулса ви и ще отвори сетивата ви към красивата природа и духовната важност на светите му места.
Само час полет ни пренася до съседна Камбоджа и ни връща векове назад в епохата на великите древни кхмери и техния архитектурен гений, издигнал най-големия храмов комплекс в света – Ангкор Ват. Мистика, съзерцание и мъдрост се преплитат и до днес в изключителната форма на храмова архитектура.
Пътуването ни ще приключи в космополитния Хо Ши Мин Сити (Сайгон) – един град напоен с история, в който днес можете да видите както небостъргачи, така и колкоритните азиатски пазари. Ако трябва да посетите само един град във Виетнам, то това без съмнение е Сайгон – символ на издръжливостта и смелостта на един народ. Достатъчно е да видите тунелите Ку Чи – станали нарицателно в световната история за героизъм и саможертва!

ИНФОРМАЦИЯ и цени
ЦениСтандартен пакетПромо пакет за първите 5 записани до 04.09.2020
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при групa от 15-20 туристи: 5 995 лв 5 495 лв
Цена на летищни такси * 595 лв 595 лв
Обща цена на пътуването 6 590лв 6 090 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетни билети София – Доха – Ханой / Хо Ши Мин – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети Ханой – Луанг Прабанг, Луанг Прабанг – Сием Рип, Сием Рип – Хо Ши Мин с включени летищни такси;
• 2 нощувки със закуски в хотел Melia Hanoi 5* в Ханой;
• 1 нощувкa със закуска, обяд и вечеря на луксозен круизен кораб Peony Cruises 5* в Ха Лонг;
• 3 нощувки със закуска в хотел Villa Maly 4* в Луанг Прабанг;
• 2 нощувки със закуски в хотел Lotus Blanc Resort 5* в Сием Рип;
• 3 нощувки със закуски в хотел Grand Hotel Saigon 5* в Сайгон;
• 10 закуски, 1 брънч, 7 обяда и 1 вечеря;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Местно екурзоводско обслужване;
• Всички входни такси на посещаваните обекти;
• Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Предварителна туристическа информация за посещаемите страни и градове;
• Застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача“ на ЗАД „Армеец” с размер на обезщетението 400 евро;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (23.01.2020) са в размер на 595 лв и се фиксират към датата на доплащане – 18.09.2020, поради честата им променливост!
 

Общата цена на пътуването не включва:

Вечеря с танцово шоу на апсари в Сием Рип (ексклузивна вечеря с изискани блюда, съпроводена с шоу на танциорки апсари и бойна демонстрация) - 30 USD при минимум 2 туристи;
Вечеря с фолклорно шоу на Bonsai Cruise в Сайгон (2-часов круиз с включена богата вечеря на бюфет с интернационална кухня, питие за посрещане, танцово шоу, музика на живо) – 65 USD при 10 туристи с вкл. трансфери и водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
Полудневна екскурзия с посещение на тунелите Ку Чи (полудневна екскурзия до комплекса на тунелите, демонстрация на капани и изработка на оризова хартия) – 30 USD при 10 туристи с вкл. трансфери, местен гид и водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
Виза за Виетнам (Издава се и се заплаща на място при пристигане. Необходима е 1бр цветна снимка.) – 50 USD на човек;
Виза за Лаос (Издава се и се заплаща на място при пристигане. Необходими са 2бр цветни снимки и 2 празни страници във Вашия паспорт.) – 31 USD на човек;
Виза за Камбоджа (Издава се онлайн предварително и се заплаща с финалното плащане. Необходима е електронна цветна снимка.) – 36 USD на човек;
Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори70 лв на човек, заплащат се с финалното доплащане;
• Ползване на единична стая: при запитване;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец”за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове – 30 лв на човек;
• Застраховка астраховка покриваща рискове при отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Напитки и лични разходи;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /19 ноември 2020, четвъртък/ София – Доха

Отпътуване от летище София в 12:15 с полет на Qatar Airways за Доха. Кацане в Доха в 18:05. Продължение за Ханой с полет в 21:50. Нощувка в самолета.

Ден 2 /20 ноември 2020, петък/ Доха – Ханой

Пристигане в Ханой в 07:40. Време за освежаване и аклиматизация. Начало на полудневен обиколен тур на града. Ханой е политически център на Виетнам в различни периоди от историята, но на 2 юли 1976 г. официално е обявен за столица на страната. Обиколката ще ни отведе до площада Ба Дин и комплекса Хо Ши Мин, където е разположен Губернаторският дворец, Мавзолеят на Хо Ши Мин, както и Музеят носещ неговото име и проследяващ историята на борбата за виетнамска независитмост. Ще разгледаме малката дървена къщичка, в която генералът е живял семпло и скромно, посвещавайки целия си живот на своя народ.
Следва посещение на Пагодата на една колона – храм построен от император Ли Тай Тон през 11 в., както и Храма на Литературата – конфуциански храм и първият университет във Виетнам, където са получавали своето образование членове на кралското семейство. В университета има пет вътрешни двора, олицетворяващи петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници.
Програмата продължава с обяд в местен ресторант и разходка с рикши из 36-те „Улици на гилдиите”. Ще минем покрай езерото Хо Хоан Кием (Езерото на върнатия меч), известно с легендата за гигантската костенурка, която през 15 век дала на виетнамския лидер Ле Лой вълшебен меч, с помощта на който той освободил страната от властта на династия Мин. Когато победил, костенурката изплувала и си поискала оръжието обратно, за да го пази и Ле Лой послушно го върнал. Настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.

Ден 3 /21 ноември 2020, събота/ Ханой – Ха Лонг

Закуска и ранен трансфер до залива Ха Лонг, където групата започва своето вълнуващо преживяване – круиз на луксозен кораб Peony Cruises 5* из този фантастичен природен феномен под защитата на ЮНЕСКО. На местния език името на залива със стотиците причудливи варовикови образувания означава „Драконът, който се спуска към морето”. Качване на борда на кораба, настаняване в кабини Deluxe (25м2 с балкон) и обяд с местни деликатеси. Следобед ще имате възможност да избирате между няколко активности – гребане с каяк, разходка с малки бамбукови лодки, изследване на пещери, посещение на местно рибарско селище, кулинарен урок и др. Посрещането на залеза от палубата на кораба е емоционалният завършек на този изключителен ден. Включена вечеря и нощувка на кораба.

Ден 4 /22 ноември 2020, неделя/ Ха Лонг – Ханой

Рано сутринта имате възможност да се включите в урок по китайска гимнастика Тай Чи и да направите разходка до близките пещери. Брънч на кораба и връщане на пристанището. По пътя обратно към Ханой, фотостоп на красивите оризове полета и спирка за освежаване в голям крайпътен комплекс с възможност за пазаруване на типични виетнамски стоки и сувенири. Пристигане в Ханой и настаняване в хотел Melia Hanoi 5*. Свободно време за самостоятелна разходка. Можете да посетите виетнамския Музей на етнографията – съхраняващ културното наследство на страната. Особено интересна е градината, където може да видите копия на оригинални къщи от различни провинции на страната. Можете да се отдадете и на лежерна разходка из Френския квартал или около езерата заобиколени от уютни рибни ресторантчета. Нощувка.

Ден 5 /23 ноември 2020, понеделник/ Ханой – Луанг Прабанг

Закуска. Трансфер до летище Ханой за полет до Луанг Прабанг. Кацане и настаняване в хотел Villa Maly 4*. Сгушен сред гъстите планински гори и разположен при сливането на реките Меконг и Нам Кан, Луанг Прабанг излъчва спокойствие и уникална атмосфера. Европейското влияние, видно в запазената френската архитектура и уличното планиране, се смесва еклектично с множеството будистки храмове, което му печели включване в списъка на ЮНЕСКО през 1995г. Следобед, разглеждане на забележителностите на стария град – храма Ват Сиен Тонг с уникалната мозайка изобразяваща дървото на живота, както и Националния музей, бивш дворец, събрал множество лични артефакти на бившото кралско семейство. Нощувка. Специален бонус-изненада за групата! Важно! При посещението на Националния музей се свалят обувките.

Ден 6 /24 ноември 2020, вторник/ Луанг Прабанг

Закуска. Посещение на Ват Манором – най-голямото монашеско училище в района, част от будистки храм. Център на религиозната и социална дейност в града, училището привлича деца от бедните близки села изпратени тук, за да получат образование и изхранване. Продължение с целоневна обиколка до известните пещери Пак Оу, които подслоняват над 4000 статуи и изображения на Буда събирани от местното население в продължение на стотици години. Мястото е свещено за вярващите и лоасци продължават тази традиция и до днес. Гледката към варовиковите скали с накацали фигури и статуи на Буда е уникална откъм мястото, където се сливат двете реки – Меконг и Оу. Обяд в местен ресторант с типична лаоска кухня. Връщане в Луанг Пранг с традиционна дървена лодка по водите на свещената река Меконг. По време на релаксиращия круиз, ще се насладите на прекрасни гледки към тропическата джунгла и ще се запознаете с местните общности, чиито живот е тясно свързан с реката. Свободно време в Луанг Прабанг. Нощувка.

Ден 7 /25 ноември 2020, сряда/ Луанг Прабанг

По изгрев слънце, по желание, можете да наблюдавате процесията Бат Так на стотици монаси преминаващи през града, за да събират милостиня. Това е философията на будизма – монасите нямат право да работят и получават своята храна като дар от местното население. Ще посетите сутрешния  пазар за плодове и зеленчуци, и ще започнете деня с типично лаоско кафе.
Закуска. Отпътуване за водопадите Куанг Си (на 30км от Луанг Прабанг) – еднo от задължителните места, които човек трябва да види тук. Преминаването през гъстата бамбукоба гора по лакътушещия път и дървени мостове е преживяване само по себе си. Красотата на водопада е невероятна – водите преминават през плитко езеро, впускат се в каскади, най-високата от които е 60 метра, и се вливат в тюркоазено езеро! Специфичният млечнозелен цвят на водата се дължи на варовиковата скала, през която тя преминава, и създава сюрреалистично усещане у посетителя. Възможност да се потопите в хладките води на естествения воден басейн. След обяд в местен ресторант, връщане в Луанг Прабанг, свободно време за почивка и самостоятелна разходка. Задължително преживяване е посрещането на залеза на върха на хълма Фу Си, до който ще ви отведат 355 стъпала, и от който се разкрива 360-градусова гледка над града и околностите. Нощувка.

Ден 8 /26 ноември 2020, четвъртък/ Луанг Прабанг – Сием Рип

Закуска. Свободно време до обяд и трансфер за полет до Сием Рип в ранния следобед. Пристигане в Сиеп Рип и настаняване в хотел Lotus Blanc Resort 5*. Въпреки хилядолетна си история, Сием Рип дълги години съществува като малко бедно градче преди френският изследовател Анри Муо да даде международен тласък на славата на руините на Анкор Ват в средата на XIXв. През последното десетилетие градът се разраства с бързи темпове, за да посрещне милионите туристи, които го посещават ежегодно привлечени от магията на древния храмов комплекс. Все по-модерен, Сием Рип предлага много възможности за развлечение, както и автентична местна и международна кухня.
Свободно време са самостоятелно разглеждане на града. По желание, вечеря с шоу на танцьорки апсари в местен ресторант. Нощувка.

Ден 9 /27 ноември 2020, петък/ Сием Рип - Ангкор

Закуска. През този ден ще посетим най-впечатляващия храм от комплекса Ангкор - Ангкор Ват. Това е най-големият и най-добре съхранен кхмерски храм и единственият, който и до днес запазва ролята си на важен религиозен център. Комплексът на Ангкор дълго време остава погребан и забравен в джунглите, за да бъде открит отново през XIXв. и да смае света със своето величие. Образец на древната архитектура, Ангкор Ват се превръща и в символ на Камбоджа, присъствайки дори и на националния флаг на страната. Построяването му отнема 30 години, а детайлни барелефи покриват външната му стена в цялото й продължение, разказвайте историята на кхмерския народ и неговия начин на живот.
Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и свободен следобед, който можете да прекарате край басейна на хотела или да се отдадете на разходки и шопинг в центъра на града.

Ден 10 /28 ноември 2020, събота/ Сием Рип - Ангкор – Хо Ши Мин (Сайгон)

Закуска. През този ден се посещават: Южната порта на великия град Ангкор Том, Байон – мистериозният храм, построен през XIIIв., чиято най-отличителната черта са множеството огромни усмихнати лица. Следва разглеждане на храма Та Пром, построен в края на XIIв. като  будистки манастир и университет. С уникалните си гледки на древни руини обвити безмилосстно от фикусите удушвачи, Та Пром е служил за сцена на холивудския филм Томб Райдър. За разлика от повечето храмове тук цялостната реставрация е почти невъзможна, без да се засегнат огромните дървета, които буквално  са се вкоренили в галериите и коридорите на храма, създавайки неповторима атмосфера и превръщайки го в предпочитано за туристите място.
Включен обяд в местен ресторант и свободно време за освежаване. Следобед, трансфер до летището на Сием Рип за полет до Хо Ши Мин (Сайгон), Виетнам. След кацане, трансфер и настаняване в хотел Grand Hotel Saigon 5*. Нощувка.

Ден 11 /29 ноември 2020, неделя/ Делтата на р.Меконг

Закуска.  Групата отпътува за еднодневна екскурзия до Ми То, откъдето се качва на корабче и продължава по делтата на река Меконг. Пешеходна разходка на острова на Дракона, посещение на местна ферма за плодове, където можете да дегустирате екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Следва разходка с малки дървени лодки сампан по речните канали на острова, обрасли с гъста тропична растителност. Включен бяд в местен ресторант с дегустация на местната вкусна рибе наречена „слонско ухо“. Връщане в Сайгон в късния следобед. Вечерта, по желание, вечеря на круизен кораб Bonsai Cruise с включено фолклорно шоу. Нощувка.

Ден 12 /30 ноември 2020, понеделник/ Хо Ши Мин (Сайгон)

Закуска. Полудневна панорамна обиколка на динамичния и забързан Хо Ши Мин – сърцето и  душата на Виетнам. Градът е по-известен със старото си име Сайгон от времето, когато е бил столица на Република Южен Виетнам. През 1975г. след обединението на Северен и Южен Виетнам, градът е прекръстен на лидера на Виетнамската социлистическа партия и президент на Социалистическа република Виетнам – Хо Ши Мин. До ден днешен Сайгон е най-големият икономически, търговски и културен център на Виетнам.
По време на обиколката се посещават сградата на бившия Дворец (отвън), частично разрушен по време на войната, но въпреки това великолепен пример за архитектурата на 60-те години; Катедралата Нотр Дам, извисяваща се величествено в правителствения квартал в центъра на града; сградата на Централната поща – една от историческите сгради в Сайгон от края на XIXв, проектирана от самия Густав Айфел; Операта (отвън) с богато орнаментирана фасада, построена по подобие на Petit Palais в Париж. Връщане в хотела.
Свободно време следобед или по желание полудневна екскурзия до тунелите Ку Чи.
Тунелите Ку Чи са цял подземен град. Изкопаването им започва през 40-те години на миналия век по време на виетнамската съпротива срещу френската окупация и по-късно са разширени, за да поберат повече от 10 000 души по време на американската агресия. До днес този подземен комплекс, с повече от 250 км  тунели, поразява не само с размерите си, а най-вече с безумната храброст и стоицизъм на виетнамския народ. Връщане в Хо Ши Мин. Нощувка.

Ден 13 /01 декември 2020, вторник/ Хо Ши Мин – Доха – София

Закуска сух пакет. Трансфер до летище Хо Ши Мин за обратен полет до Доха в 08:55. Кацане в Доха в 13:05. Продължение за България в 17:00. Кацане в София в 21:15. Край на програмата

Важно
•    Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
•    Краен срок за събиране на групата: 04.09.2020;
•    Необходими документи за записване: валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датите на пътуването, попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР и депозит от 2500 лв на човек;
•    Доплащането става в срок до: 18.09.2020;
•    Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София, бул. "Христо Ботев" 53 А, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
•    За посещение на Виетнам, Лаос и Камбоджа няма задължителни ваксини;
Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на интернет страницата на НЦЗПБ, раздел Паразитология и тропическа медицина: https://www.ncipd.org/images/UserFiles/File/Parazitologia/Malaria_countrylist.pdf
За контакти:
НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
СРЗИ – Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2

•    Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
•    Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите до 12:00;
•    Допълнителните екскурзии и услуги се заявяват и заплащат в лева предварително в офиса ни при доплащането на екскурзията;
•    Цените са изготвени при валутен курс на ОББ 1 щ. долар = 1.77 лв. към 23.01.2020 и увеличение на валутния курс с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената на доплащането към деня на финалното доплащане, който е 20.09.2019. Взима се под внимание курс продава на ОББ;
•    Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача;
•    Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Армеец» с адрес на управление гр. София, ул. «Стефан Караджа» 2.
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!