Очаквайте скоро нови дати !
3 040 лв 2 740 лв

Петербург и Москва - 2 столици на Руската империя

  • Петербург
  • Москва
  • Петродворец
  • Царско село
  • Ермитаж
  • Третяковската галерия
  • Кремъл
Обща информацияГрупова екскурзия в Русия - Москва и Санкт Петербург

Петербург - старата руска столица, наричана още „Северната Венеция” и „Париж на Изтока”. Най-красивият руски град бил роден в представите на Петър Велики, който през 1703 г. дал нареждане да бъде построено укрепление в блатистата местност на устието на река Нева. За да превърне новия град в „прозорец към света” и важно пристанище на Балтийско море, той повикал най-добрите европейски архитекти, инженери, корабостроители, занаятчии и търговци. Те успели и сътворили една истинска европейска столица, чиито елегантен ансамбъл от мостове, дворци, църкви и музеи красят Петербург и до днес.
Москва е град, който не може да бъде описан с малко думи. Колкото повече се опитваме до го дефинираме, толкова повече ни се изплъзва, не можем да разделим богатата му история от днешния му динамичен ден и ролята, която играе в написването на бъдещето. Москва е столица и „барометър” на една необятна страна, градът е едновременно „диктатор” и „жертва” на събития и може би точно заради противоречивата му природа провокира различни чувства у своите посетители. Само трябва да застанете на Червения площад и ще почувствате аурата на власт и сила, която излъчват Кремъл, „Св. Василий” и величествените сгради около тях.

Може да посетите Русия с нас и през месец юни от 17.06.2020 до 24.06.2020 с груповата ни екскурзия Бели нощи в Петербург и Москва.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стаяСтандартен пакет:ПРОМО ПАКЕТ при записване до 19.03.2020!
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при група от 15 - 20 туристи 3 040 лв 2 740лв
Цена на летищни такси * 258 лв 258лв
Обща цена на пътуването 3 298 лв 2 998лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет София – Виена – Петербург; Москва – Виена– София на Австрийски авиолинии с включени летищни такси*;
• Всички трансфери по програмата с климатизиран туристически автобус;
• 4 нощувки със закуски в хотел "Harbor Club Hotel" 4*, Петербург;
• 3 нощувки със закуски в хотел "Brosko" 4*, Москва;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
• Целодневна екскурзия до Петерхоф;
• Екскурзия до Царско село;
• Посещение на Ермитаж и Юсуповски дворец;
• Билет за скоростния влак „Sapsan” Петербург - Москва;
• Панорамна обиколка на Москва с посещение на катедралата "Василий Блажени ";
• Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейната палата;
• Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Водач от ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР;
• Слушалки, които се ползват по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове;
• Застраховка "Кражба, загуба, забавяне на личен багаж по време на пътуването по вина на превозвача" на ЗАД „Армеец”

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата /25.11.2019/ са в размер на 258 лв и се фиксират към датата на доплащане, която е 03.04.2020, поради честата им променливост.

Общата цена не включва:

• Доплащане за единична стая – 540 лв;
• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 58 лв – плаща се при доплащане на екскурзията;
• Виза за Русия: 120 лв - плаща се при доплащане на екскурзията;
• Допълнителна екскурзия - нощен тур с корабче по Нева (при мин.15 човека) - 88 лв;
• Вечеря в ресторант с типично руска кухня и развлекателна програма (при мин.15 човека) – 80 лв;
• Билети за балетна постановка – при запитване;
• Допълнителна екскурзия - разходка с корабче по река Москва (при мин. 15 човека) - 50 лв;
• Доплащане за по-висока категория стаи - при запитване;
• Доплащане за бизнес клас самолетни билети - по желание и на запитване;
• Разходи за лични нужди;
• Доплащане за застраховка ''Помощ при пътуване" на ЗАД " Армеец " за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 30 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв.
• Застраховка "Отмяна на пътуване" по неотложни и независещи от клиента причини – по желание и при записване

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /20.05.2020, сряда/ София – Петербург

Тръгване от София в 07:25 с полет на Австрийски авиолинии, кацане във Виена в 08:05 и продължение за Санкт Петербург в 10:00. Кацане в 13:30, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Harbor Club Hotel 4*. Първа разходка по красивия Невски проспект. Нощувка.

Ден 2 /21.05.2020, четвъртък / Петербург

След закуска, започва панорамна обиколка на Петербург с екскурзовод. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата - Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор, Невски проспект, Дворцовия площад, Исакиевския площад, събора Смолни и др. Ще посетите Исакиевския събор - най големия православен храм в Русия. Строителството на храма започва през 1818 г. по заръка на Александър І и продължава 40 години. В храма могат да се съберат 14 хил. човека. Освен с величествената архитектура, купола и гранитните колони, всяка от които с тегло 114 тона, катедралата впечатлява и с декорациите, за които са използвани няколко вида мрамор от Сиена, Генуа и Финландия, както и малахит, лазурит, позлатен бронз и красиви мозайки. Следва посещение на храма Възкресение Христово, познат като „Спас на Крови” – един от шедьоврите на руската църковна архитектура, построен на мястото където е бил убит Александър II. Това е единственият православен събор с мозаична украса на над 7 хиляди кв. метра. Следобяд посещение на Петропавловската крепост от 17 век, от която води началото си градът и Петропавловския събор, където са погребани руските царе.
Вечерта, по желание - нощен тур "Белите нощи" с корабче по каналите на Петербург и река Нева. Нощувка.

Ден 3 /22.05.2020, петък/ Петербург – Петерхоф (30 км)

След закуска, целодневна екскурзия до Петерхоф - извънградската резиденция на руските царе, разположена на Финския залив. Ансамбълът от дворци и градини е в Списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Версай е вдъхновил Петър Велики да построи тази уникална поредица от дворци и градини в околностите на своя нов град. След победата си срещу шведите при Полтава, той решил да изгради своя величествен Версай, който трябвало да подчертае значението на неговия триумф. Неповторимата комбинация от дворцови постройки с елегантни градини и впечатляващи фонтани, се слави като едно от най - красивите барокови творения в света.
Разглеждане на Големия Императорски Дворец: интериорът на двореца е изключително пищен и независимо от факта, че е бил изцяло реконструиран след Втората световна война, това не се е отразило на неговото величие. Една от най-големите зали тук е Тронната зала, където в миналото са организирани пищни церемонии и приеми. Луксът от цялостното обзавеждане и сложните орнаменти по тавана са неповторими. Позлатената стълба и предверието, което също е изпълнено с позлатени резби и картини, допълват целия този разточителен разкош. Следва посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света.
След обяд посещение с екскурзовод на Ермитажа - грандиозен дворцов ансамбъл, изграден в бароков стил, разположен на брега на р. Нева - официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметници на световната култура, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Рубенс и др. Първоночално  картини били изложени в няколко зали на двореца, които получили название „Ермитаж”  в превод от френски „уединение”.  При Николай I сбирката се обогатява и се отваря за широката публика. Включено посещение на диамантената стая, където са събрани шедьоври на руски и европейски бижута и частни семейни колекции, както и произведения на църковното изкуство и някои произведения на Фаберже. Това е впечатляваща колекция от многобройни кралски подаръци и западноевропейски бижута, изработени от най-видните бижутери на онова време. Връщане в хотела и свободна вечер.

По желание посещение на балетна постановка в един от най-добрите в това изкуство театри в света

Ден 4 /23.05.2020, събота/ Петербург - Царско село (30 км)

След закуска, екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с разглеждане на луксозната Голяма зала, Балната зала със златни огледала и прочутата уникална Кехлибарена стая, подарена от пруския крал Фридрих Вилхелм I на Петър I. Стаята е била открадната през Втората световна война от нацистите, но е напълно възстановена от руската държава и отворена за посещение през 2003 г. Свободно време за обяд. Следобед разглеждане на Юсуповски дворец – едно от редките частни дворянски имения, скандално известно с убийството на Разпутин, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра. Връщане в хотела и свободно време.

По желание, вечеря в ресторант с типично руска кухня и развлекателна програма.

Ден 5 /24.05.2020, неделя/ Петербург - Москва

Ранен трансфер до жп гарата и заминаване за Москва със скоростния влак „Sapsan". Пристигане в руската столица около обяд. Посрещане и панорамна обиколка на града – Червеният площад - исторически и културен център, символ не само на Москва, но и на цяла Русия; Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад, катедралата „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадка на „Воробъевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Трансфер до Hotel Brosko 4*. Настаняване и свободно време. Нощувка.

Ден 6 /25.05.2020, понеделник/ Москва

Закуска. Пешеходна обиколка на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; посещение на Успенската, Архангелската и Благовещенската църкви.В Кремъл са и Дворецът на Президента, построен в класически стил през 19 век, Старият Царски дворец, Дворецът на Патриарха. Днес в Кремъл е официалната резиденция на Президента на Руската Федерация. Посещение на Оръжейната палата, наричана Голямата хазна - един от най-старите руски музеи, намиращ се на територията на московския Кремъл. Освен оръжия и снаряжение, тук са били съхранявани златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, каляски, военни трофеи и др. Програмата продължава с посещение на Катедралата „Василий Блажени” - световно признат шедьовър на руската архитектура, построена е през 1561 г. в чест на руската победа над Казанското царство. Според легендата, когато Иван Грозни видял сградата, той бил толкова възхитен от красотата й, че заповядал да ослепят архитекта, за да не създаде нещо по-красиво. Връщане в хотела и свободно време.

По желание разходка с корабче по река Москва. Нощувка.

Ден 7 /26.05.2020, вторник/ Москва

След закуска, отпътуване до Коломенское - резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, наред с Московския Кремъл и Червения площад.
Свободен следобяд и възможност за индивидуално посещение на Трятековска галерия, Старият Арбат, разходка из колоритния Измайлов пазар или разглеждане на ВДНХ/Выставка достижений народного хозяйства/, най-големият изложбен и увеселителен комплекс в Москва, разположен на повече от 520 хектара. Тук може да разгледате павилиона на космонавтиката, Московския океанариум, павилиона на Атомната енергия, лунапарк с Виенско колело, от което се разкрива прекрасна панорамна гледка над града, множество кафенета и ресторанти. Нощувка.

Ден 8 /27.05.2020, сряда/ Москва - София

Закуска, освобождаване на стаите и трансфер до летище. Отпътуване с полет на Австрийски авиолинии в 14:35 за Виена. Кацане във Виена в 16:30 и продължение за България с полет в 17:45. Пристигане в София в 20:15.
Край на програмата.

Важно

• Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 15 туристи;
• Необходими документи за записване: копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията; попълнен договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 1 200 лв на човек;
• Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД,
РАЙФАЙЗЕН БАНК, гр. София,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Краен срок за събиране на групата: 18.03.2020
• Доплащането става в срок до: 03.04.2020
• Всички допълнителни екскурзии се провеждат при минимум 15 туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на ПРОФИ ТРАВЪЛ заедно с доплащането на пакета;
• За посещение на Русия се изисква виза.
Необходими документи за визова покана:
- паспорт с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването;
- 1 актуална цветна снимка паспортен формат 3х4 см;
- попълнен визов формуляр;
• За посещение на Русия няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;

• Цените са изготвени при валутен курс 1RUB = 0.02780 лв. към 25.11.2019 и при увеличение на валутния курс на руската рубла към лева с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да актуализира доплащането на екскурзията към датата на доплащане, която е 03.04.2020. Взима се под внимание курс продава на ОББ;
• Профи Травъл Център не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Профи Травъл Център ЕООД има сключена застраховка "Отговорност на туроператор" при ЗАД "Армеец" с адрес на управление гр. София, ул. Стефан Караджа 2.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg