Записванията започнаха - повишен интерес !
4990 лв 4790 лв

Перу - Изгубеният свят на инките

 • Лима
 • Свещената долина
 • Мачу Пикчу
 • Куско
 • Пуно
 • ез. Титикака
 • Ика
 • линиите Наска
 • Уакачина
 • Паракас
15 дни / 12 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
15.10. 202129.10 2021
обща информация

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим. През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Обща цена на основен пакет: при група от 12 туристиСтандартен пакетПромо цена до 02.07. 2021
цена на човек в двойна стая: 4 990 лв 4 790 лв

       Общата цена на пътуването включва:

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19 . Застрахованата стойност на пътуването е 5 000 лв на човек и покрива услугите в пакета на общата цена на пътуването*
 • 12 нощувки в хотели 4* и 4*+;
 • 12 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;
 • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
 • Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
 • Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;
 • Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;
 • Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо – Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу – Куско;
 • Туристическа обиколка на Куско с автобус;
 • Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Подробна предварителна туристическа информация за Перу;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”).

* По желание може да се доплати за по-високо покритие на застраховката „Отмяна на пътуване“, което да включва и услуги, които са извън общата цена на пътуването (самолетен билет, допълнителни екскурзии и други). Доплащания за покриване на по-висока застрахователна стойност: 102 лв за покритие до 7 000 лв, 153 лв за покритие до 8 000 лв, 204 лв за покритие до 9 000 лв, 255 лв за покритие до 10 000 лв, 510 лв за покритие до 15 000 лв, 765 лв за покритие до 20 000 лв и се заявяват в момента на сключване на договора.

Важни уточнения: Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването до застрахованата стойност на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има живото застрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката. Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития. Важно е да се запознаете с приложените кратки и подробни Общи условия на „Allianz Travel“. Телефона на Застрахователя - Обслужващ център за клиенти: 02 995 18 43 където можете да задавате конкретни въпроси за конкретни казуси по застраховките.
www.allianz-assistance.bg/kontakti.html

        Общата цена на пътуването не включва:

 • Самолетни билети Мадрид-Лима-Мадрид, Лима-Куско, Хулиака-Лима с включени летищни такси на LATAM Peru; София-Мадрид-София с включени летищни такси на Ryan Air и Wizz Air. Договорена групова цена 2380 лв на човек до гарантиране на групата - 03.09.2021. За записаните след тази дата ще има актуализация на цената на самолетните билети.
 • Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с автобусни трансфери от Агуас Калиентес - без водач;
 • Полет над платото Наска, който се извършва директно от летището в Ика (без автобусен преход до платото, което се намира на 150 км от Ика!). Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. Включен автобусен трансфер до/от летището. При минимум 15 туристи е включен водач от Профи Травъл Център: 190 USD на човек;
 • Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан при минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център: 35 USD на човек;
 • Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 110 лв на човек;
 • Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
 • Доплащане за единична стая - 900 лв и подлежи на препотвърждение.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 15 октомври, петък / София - Мадрид - Лима
Излитане от летище София с авиокомпания Ryan Air в 17:00 за Мадрид. Кацане в 19:40.

Ден 2 / 16 октомври, събота / Лима
Продължение за Лима с авиокомпания Air Europa в 00:35. Нощувка в самолета. Пристигане в Лима в 05:10 (реално полетно време 11 ч. 50 мин.). Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. Свободно време. След закуска, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”.
Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция от произведения на изкуството, мумии, перуански тъкани, еротична керамика и др. Следваща спирка е главният площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / 17 октомври, неделя / Лима - Куско - Свещената долина
Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско в 12:35. Пристигане в Куско в 13:54, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Настаняване в хотел Sonesta Posada del Inca 4*+.  Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 / 18 октомври, понеделник / Свещената долина с Олантайтамбо
Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

Ден 5 / 19 октомври, вторник /Свещената долина - Мачу Пикчу
Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4* в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 / 20 октомври, сряда / Мачу Пикчу - Куско
Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Следобед отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м н.в. Настаняване в хотел Ramada By Wyndham Costa del Sol Cusco 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и първа вечерна разходка из красивия исторически град (ЮНЕСКО). Нощувка.

Ден 7 / 21 октомври, четвъртък / Куско
Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайуаман построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 22 октомври, петък / Куско - Пуно
Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Кратък стоп в крайпътното градче Пукара и пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Jose Antonio 4*, разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка.

Ден 9 / 23 октомври, събота / Пуно
Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” – друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд на в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 10 / 24 октомври, неделя / Пуно - Лима - Ика 
Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет за Лима в 12:59 Кацане в Лима в 14:35, посрещане и трансфер до Ика с автобус (305 км) – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Viñas Queirolo 4*. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 11 / 25 октомври, понеделник / Ика - Наска - Ика
Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището в Ика. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор. Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Viñas Queirolo в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на вино. Вечеря и нощувка.

Ден 12 / 26 октомври, вторник / Ика - Лима
Закуска. Сутринта за всички желаещи предстои едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка до Балестовите острови, част от Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в хотел Mercure Ariosto Miraflores 4*. Свободно време и нощувка. Вечерта по желание можете да се насладите на уникално шоу демонстриращо галантността на стъпките на специалната порода перуански коне „пасо“. В мероприятието е включена вечеря на бюфет и представление с фолклорни танци от северно Перу.

Ден 13 / 27 октомври, сряда / Лима - Мадрид
Закуска. Свободно време в Лима за последен шопинг или за самостоятелна разходка в столицата. Нощувка.

Ден 14 / 28 октомври, четвъртък / Мадрид - София
Ранна закуска. Освобождаването на стаите. Трансфер до летище и полет до Мадрид в 10:20 с авиокомпания Air Europa. Нощувка в самолета.

Ден 15 / 29 октомври, петък / София
Кацане в Мадрид в 05:10. Полет за София с авиокомпания Wizz Air в 09:55. Кацане в София в 14:25
Край на програмата.
 

Важно

        Важно!

 • Цената е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 2000 лв на човек.
 • Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70 г. и в добро здравословно състояние.
 • Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване и/или преди отпътуване ще е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи и сърдечно-съдовата система.
 • Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК
 • IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
 • Краен срок за събиране на групата: 03.09.2021;
 • Доплащане на общата цена на пътуването става до: 17.09.2021.
 • За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за районите, включени в тази програма.
 • Към момента се изисква отрицателен PCR тест при влизане в Перу направен до 72 часа преди влизане в страната и отделно се прави втори тест в хотела в Лима, който е безплатен за туристите (за сметка на Профи Травъл);
 • Към момента се изисква PCR тест след пристигане обратно в България и ако той е отрицателен, карантината се отменя;
 • Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на Профи Травъл Център заедно с доплащането на пакета.

Цените са изготвени при курс 1 USD=1,60 лева и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени остатъка от цената към момента на доплащане. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвачите.

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, Бул. Цар Борис III, 136 B

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”