НОВА ДАТА! БОНУС – полет със самолет над линиите Наска при записване до 09.06.2023!
5 780 лв

Перу - Изгубеният свят на инките

 • Лима
 • Свещената долина
 • Мачу Пикчу
 • Куско
 • Пуно
 • ез. Титикака
 • Островите Урос и Такиле
 • Ика
 • линиите Наска
 • Уакачина
 • Паракас
 • Балестовите острови
Обща информация

Колко могъща може да е силата на едно свещено място? Има ли друго място, където сътвореното от хората и изваяното от природата да се съчетават с такава поразителна красота? Вижте Мачу Пикчу – съкровището на Андите и си отговорете сами! Легендарният Мачу Пикчу е разположен в непристъпните Анди на 2500 м н. в. За инките Мачу Пикчу бил място за магия и тайнства. Как ли са се чувствали непосветените, когато на зимното слънцестоене си проправяли път по пътеките към планинския връх? Стояли в хладината на изгрева, а със засилването на светлината, както предсказвали жреците, камъкът оживявал и слънчевите лъчи се процеждали по издълбаните от светите хора бразди... С нахлуването на испанците, империята на инките се разпаднала, но Мачу Пикчу останал невредим. През следващите 300 г. Мачу Пикчу спял в покой, необезпокояван в прегръдките на джунглата. Град, споменаван само в легендите. После, в началото на 20 в., американският преподавател по история Хайръм Бингъм, ръководен от старите ръкописи, се изкачил до „Великия връх”. Древният град отново се събудил за всички, търсещи ново начало...

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена при група от минимум 14 туристиСтандартен пакет
цена на човек в двойна стая: 5 780 лв

      Цената на туристическия пакет включва:

 • 12 нощувки в хотели 4*;
 • 12 закуски, 3 обяда и 3 вечери по програма;
 • 2 вътрешни полета с авиокомпания LATAM: Лима-Куско и Хулиака-Лима;
 • Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на туристите в групата;
 • Входни такси на посещаваните обекти, описани в програмата;
 • Туристическа обиколка на Лима с автобус и екскурзовод;
 • Целодневна обиколка на Свещената долина с автобус и екскурзовод;
 • Посещение на Мачу Пикчу и туристическа обиколка с екскурзовод;
 • Билет за влак Vistadome за Олантайтамбо – Мачу Пикчу и билет за влак Expedition за Мачу Пикчу - Куско;
 • Туристическа обиколка на Куско и района на Куско с автобус и екскурзовод;
 • Екскурзия с лодка по езерото Титикака до островите Урос и остров Такиле;
 • Екскурзия с моторна лодка до Балестовите острови в Тихия океан;
 • Водач от Профи Травъл Център;
 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Подробна предварителна туристическа информация за Перу;
 • Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро (вижте приложените Общи условия на „Allianz Travel ”).

Общата цена на туристическия пакет не включва:

 • Самолетни билети София-Мадрид-София на България Ер и Мадрид-Лима-Мадрид на Ер Европа, с включени летищни такси. Цена 2 630 лв на човек (към 02.05.2023). При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети.

FB   471    14 OCT SOF-MAD 14:50 17:25
UX  175     14 OCT MAD-LIM  23:55 04:30 +1
UX  176     27 OCT LIM-MAD  10:20 05:10 +1
FR   6410  28 OCT MAD-SOF 16:25 20:50

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център има сключен договор със застрахователна компания „Allianz Travel” и може да съдейства за сключване на тази застраховка. Препоръчваме да се сключи такава застраховка в момента на подписване на договора. Ако застраховката бъде сключена на по-късен етап / но не по-късно от 31 дни от датата на отпътуване/ тогава се прилага клаузата за гратисен период след сключване на застраховката и тя става активна на 11-тия ден.
 • Полет над платото Наска с включен автобусен трансфер до/от летище Наска. Полетът се провежда при благоприятни климатични условия. При минимум 10 туристи е включен водач от Профи Травъл Център: 180 USD на човек;   
 • Второ самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с изкачване на връх Мачу Пикчу или връх Уайна Пикчу, вкл. автобусни трансфери от Агуас Калиентес (без водач). Цена при запитване.
 • Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори - 65 USD на човек (заплащат се на място);
 • Напитки по време на хранене и разходи за лични нужди.
 • Доплащане за единична стая – при запитване.
 • Запазване на определени места в самолетите по дългите полети – при запитване.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 14 октомври, събота / София – Мадрид - Лима
Излитане от летище София с полет на авиокомпания България ер за Мадрид в 14:50. Кацане в Мадрид в 17:25 и продължение за Лима с полет на Ер Европа в 23:55. (Самолетните билети София – Мадрид – Лима  не са включени в пакетната цена). Нощувка в самолета.

Ден 2 / 15 октомври, неделя / Лима
Кацане в Лима в 4:30 сутринта. Посрещане, трансфер и ранно настаняване в хотел Radisson Decapolis Miraflores 4*, разположен в модерния квартал Мирафлорес. Кратко време за освежаване и закуска в хотела.
След закуска, полудневна панорамна обиколка на „Града на кралете”. Започваме с посещение на частния музей „Ларко Херера” и неговата уникална колекция с произведения на изкуството от цивилизациите на Инките и предшестващите ги цивилизации в земите на днешно Перу. Мумии, перуански тъкани, метални украшения, оръжия, еротична керамика и много други за част от богатствата на музея. Следваща спирка е главният  площад „Пласа Майор”/ЮНЕСКО/, оригинално запазен от създаването му през 1535 г., и разглеждане отвън на сградите на Правителствения дворец, Кметството, Катедралата, къщата Ойдор и двореца „Торе Тагле”. Свободно време за обяд. Посещение на манастира „Свети Франциск” и неговата световноизвестна библиотека съхраняваща първия речник на испански език публикуван от Кралската испанска академия и копие на Библията от 16 в. Специалният акцент по време на обиколката е влизането в Каса Алиага – най-старото и най-добре запазено колониално имение в цяла Америка, притежавано от една и съща фамилия от 1535 г. до днес. Турът завършва с панорамна обиколка на Тихоокеанското крайбрежие на Лима със стоп при красивия Parque del Amor и при Larcomar - най-големият шопинг комплекс на крайбрежието, откъдето се разкрива невероятна панорамна гледка към океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / 16 октомври, понеделник / Лима- Куско - Свещената долина
Закуска. Трансфер до летище за полет до „Златния град” на Инките Куско. Пристигане в Куско, посрещане и директно отпътуване за Свещената долина. Следвайки живописните извивки на свещената река Урубамба, пристигаме в малкото градче Юкай разположено на 60 км от Куско и 2800 м н.в. Посещение на „Живият музей на Юкай“ където ще се запознаем с традициите на местните занаяти и ще имаме среща с различни видове лами. Тук ще изпълним и специална церемония за плодородие и добра реколта, посветена на Пача Мама - Майката Земя. Следва настаняване в хотел Sonesta Posadas del Inca Yucay 4* Свободно време за аклиматизация и почивка. Включена вечеря в хотела и нощувка. 

Ден 4 / 17 октомври, вторник / Свещената долина с Олантайтамбо
Закуска. Целодневна екскурзия в Свещената долина и главния град в нея – Олантайтамбо, построен при управлението на Пачакутек, най-успешният владетел на Инките. Разглеждат се запазените руини от цял комплекс сгради, които включват Цитаделата, Храма на Слънцето и жилищата на древните Инки, живописно разположени в долината на река Урубамба. По пътя се посещава ферма за отглеждане на лами, както и пъстрия индиански пазар в Писак. В рамките на деня е включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела вечерта и нощувка.

Ден 5 / 18 октомври, сряда / Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Ранно заминаване с панорамен влак Vistadome от Олантайтамбо до Мачу Пикчу, за да се срещнем с една от най-големите загадки в света. Специалният туристически влак се придвижва по стръмните склонове на Андите и през остъкления си таван позволява безупречна гледка към каньона, който води през Свещената долина към джунглата и Мачу Пикчу. Трансфер с автобус от Агуас Калиентес до храмовия комплекс Мачу Пикчу, намиращ се на 2430 м н.в. и състоящ се от 200 постройки, изградени сред невероятен природен декор. Обиколка с местен екскурзовод на комплекса. Величието на природата тук сякаш е породила и гениалността на древните Инки да сътворят с изключителна прецизност този уникален град! Свободно време за самостоятелна разходка и снимки на Мачу Пикчу. Следобед настаняване в хотел Еl Mapi 4* в Агуас Калиентес. Нощувка.

Ден 6 / 19 октомври, четвъртък / Мачу Пикчу - Куско
Закуска. По желание ранно ставане и повторно самостоятелно посещение на Мачу Пикчу с наблюдаване на изгрева на слънцето над сакралното за Инките място. Включва изкачване на връх Мачу Пикчу (3082 м.н.в.) или връх Уайна Пикчу  (2693 м.н.в.). Следобяд отпътуване с влак от Агуас Калиентес до малкото градче Порой (разположен на 15 км от Куско), откъдето с автобус продължаваме до Куско, „Златния град” на Инките, намиращ се на около 3 250 м.н.в. Настаняване в хотел Hacienda Cusco Centro Historico 4*. Свободно време за аклиматизация, почивка и вечеря. Нощувка..

Ден 7 / 20 октомври, петък / Куско 
Закуска. Организирана полудневна обиколка на Куско, включваща разглеждане на най-внушителния строеж от епохата на Инките – впечатляващата крепост Саксайуаман, построена от прецизно изрязани и наредени огромни каменни блокове, храма Кенко с жертвения олтар, централния култов комплекс Кориканча, известен като „Храма на Слънцето”, Катедралата и главния площад Плаза де Армас. Връщане в хотела и свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти наоколо с възможност за наблюдаване на традиционни местни танци. Нощувка.

Ден 8 / 21 октомври, събота / Пуно   
Закуска в хотела. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града, пазаруване и релаксираща почивка. Препоръчваме ви да опитате традиционен перуански масаж в някое от многобройните масажни студиа в центъра на града. По желание може да направите допълнителна екскурзия до Цветните планини или други забележителности в околностите на Куско. Нощувка.

Ден 9 / 22 октомври, неделя / Куско - Пуно                  
Закуска и отпътуване за Пуно, пристанище на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м н.в. По пътя посещение на бароковата църква от 17 в. при Андауайлияс, често наричана „Американската Сикстинска капела” заради впечатляващите си фрески. Обяд в местен ресторант по пътя. Продължение и разглеждане на руините от Храма на Виракоча, разположен край малкото индианско градче Ракчи. Пристигане в Пуно в късния следобед. Настаняване в хотел Sónesta Posadas del Inca Puno 4*, разположен на брега на езерото Титакака. Тук, от панорамната тераса на хотела, при подходящо време може да се насладите на красив залез. Нощувка. 

Ден 10 / 23 октомври, понеделник / Пуно                      
Закуска. Сутринта екскурзия с лодка до островите Урос, където живеят така наречените „езерни хора”. Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Запознаване с техния начин на живот и обичаи, съхранили в най-истински вид традициите на предците им. Продължение към остров Такиле, населен от „такиленьос” – друга индианска народност, говореща езика кечуа и също запазила древните си обичаи и атрактивни традиционни облекла. Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 11 /24 октомври, вторник / Пуно - Лима - Ика          
Закуска. Трансфер до летището в Хулиака за полет до Лима. Кацане в Лима и трансфер до Ика с автобус (305 км) – град в пустинята на южно Перу, удобно разположен на Панамериканската магистрала. Настаняване в хотел Viñas Queirolo 4* – единственото винарско имение в Перу с първокласна хотелска инфраструктура. Тук се произвежда известото вино Intipalka, което на езика на кечуа означава „Долината на слънцето“. Свободно време за почивка и релакс в прекрасните условия на хотела. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12 / 25 октомври, сряда / Ика – Наска - Ика                                             
Закуска. За всички желаещи да летят над платото Наска – трансфер до летището на Наска. Полетът над платото Наска е единственият начин да се видят мистериозните линии оформени преди повече от 2000 години, но запазени и до днес. Желаещите ще имат уникалната възможност да видят най-интересните фигури, с огромни размери, наподобяващи маймуна, паяк, пеликан, кондор, риба, влечуги и др., за произхода на които съвременната наука все още не е дала окончателен отговор.
Следобед посещение на красивия оазис Уакачина и пясъчните дюни на пустинята Паракас, свободно време за обяд. Връщане в хотела Viñas Queirolo в Ика, където ще се насладите на обиколка сред лозята с включена дегустация на писко и няколко вида вино. Включена вечеря в хотела и нощувка.

Ден 13 / 26 октомври, четвъртък / Ика - Лима
Закуска. Трансфер до Балестовите острови за едно вълнуващо морско пътешествие с моторна лодка в Националния резерват Паракас, където живеят морски лъвове, тюлени, делфини и много видове птици – една наистина уникална конгломерация от екзотични морски обитатели, защитена от ЮНЕСКО. Отпътуване за Лима и настаняване в хотел Radisson Decapolis Miraflores 4*. Свободно време и нощувка.

Ден 14 / 27 октомври, петък / Лима - Мадрид
Закуска и трансфер до летище за обратен полет на авиокомпания Ер Европа в 10:20 до Мадрид. (Самолетните билети Лима – Мадрид – София  не са включени в пакетната цена). Нощувка в самолета.

Ден 15 / 28 октомври, събота / Мадрид - София                           
Кацане в Мадрид в 05:10 и продължение за София с полет на Ryan Air в 16:25. Кацане в София в 20:50.
Край на програмата.

Важно

       Важно!

 • Цената е валидна при група от минимум 14 туристи.
 • Необходими документи за записване: копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца от датата на екскурзията, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 3000 лв на човек.
 • Тази екскурзия е препоръчителна за хора до 70 години и в добро здравословно състояние.
 • Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове, при записване и/или преди отпътуване ще е необходимо представяне на бележка от личния лекар, че съответното лице не страда от проблеми на дихателните органи, двигателните органи и сърдечно-съдовата система.
 • Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, KBC BANK
 • IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.   
 • Краен срок за събиране на групата:21.07.2023;
 • Доплащане на общата цена на пътуването става не по-късно от: 01.09.2023. При по-ранно сформиране на групата срокът за доплащане може да бъде изместен по-рано.
 • За посещение на Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини за тропически болести за районите, включени в тази програма.
 • Към момента на публикуване на програмата са отпаднали всички COVID-19 рестрикции за влизане в Перу. Не се изисква сертификат за ваксинация или PCR тест.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Всички допълнителни екскурзии се провеждат при обявения минимум брой туристи. Те се заявяват и заплащат предварително в офиса на Профи Травъл Център, заедно с доплащането на основния пакет.

Цените са изготвени при курс 1 USD=1,79 лева и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лв с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени остатъка от цената към момента на доплащане. Взема се под внимание курс продава на ОББ. 

Профи Травъл не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.

Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД ЕВРОИНС с адрес на управление гр. София, бул. Христофор Колумб, 43.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв., от които 6 780,59 лв. европейско и 1 196,57 лв. национално съфинансиране. Средствата по проекта бяха използвани за покриване на разходи по различни туристически пакети и благодарение на тях се запази стабилността и устойчивостта на фирмата.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”