Очаквайте нова дата !
4 590 лв 4 390 лв

Норвегия и Фиордите

7 дни / 6 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайтенова дата
Обща информация

В сътрудничество с Brimki.net  създадохме интерактивно представяне (в горната част на снимката) на екскурзията “Бели нощи и Фиорди в Норвегия”като вградихме видео за най-красивия фиорд на Норвегия – Гайрангер, под звуците на тематично подбрана музика подчертахме впечатляващите места и преживявания, които предлага екскурзията, с препращане към цялата програма на пътуването. Насочваме вниманието на аудиторията към срока за ранно записване, най-подходящото време за посещение на Норвегия, към включените 4-звездни хотели и акцентите в програмата.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на основен пакет на човек в двойна стаяСтандартен пакетПромо пакет при записване до до 04.07.2022
при минимум 12 туристи4590 лв 4 390 лв

Общата цена на пътуването включва:

1 нощувка със закуска в хотел Radisson Blu Plaza Hotel 4* или подобен в Осло;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Union Hotel 4* или подобен в Гейрангер;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Olden Fjordhotel 4* или подобен в Олден;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Quality Hotel Sogndal 4* или подобен в Согндал;
2 нощувки със закуски в хотел Radisson Blue Royal 4* или подобен в Берген;
Панорамна обиколка на Осло;
Круизи по Гейрангерфиорд и по Согнефиорд с Нероуфиорд;
Включено посещение на най-големия ледник на Европейския континент – Бриксдал;
Панорамна обиколка на Берген;
Всички трансфери и турове по програма с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
Входни такси за посещаваните обекти;
Местно екскурзоводско обслужване;
Водач и преводач от Профи Травъл Център;
Застраховка „Защита при пътуване” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) с покрити рискове във връзка с COVID - 19, за застрахователна сума 10 000 евро
Подробна туристическа информация за Норвегия.

Общата цена на пътуването не включва:

  • Самолетни билети София - Виена - Осло; Берген - Франкфурт - София с включени летищни такси - цена 700 лв на човек към 27.05.2022. При записване ще Ви бъде предоставена актуална цена за самолетните билети.

Полетно разписаниe актуално към 27.05.2022

26.08.2022 OS 800 СОФИЯ ВИЕНА 05:55 06:30

26.08.2022 OS 335 ВИЕНА ОСЛО 11:15 13:35

01.09.2022 LH 877 БЕРГЕН ФРАНКФУРТ 06:05 08:15

01.09.2022 LH 1430 ФРАНКФУРТ СОФИЯ 14:45 17:55

  • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
  • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 40 eur на човек;
  • Доплащане за единична стая и трети човек в стая - при запитване;
  • Лични разходи.
  • Напитки по време на хранене, допълнителни екскурзии и мероприятия.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 / 26.08.2022, петък / Осло

Пристигане в ранния следобед в Осло и начало на четиричасова панорамна обиколка на норвежката столица с автобус и включено посещение на Кметството, където ежегодно се връчва Нобеловата награда за мир; парка Вигеланд с 212 скулптурни композиции от бронз, гранит и ковано желязо. Настаняване в хотел Radisson Blu Plaza Hotel 4* ли подобен. По желание, разходка по крайбрежната промененада на Осло с голям избор на кафенета и ресторанти. Нощувка.

Ден 2 / 27.08.2022 събота / Осло – Гeйрангер (440 км)
С
лед закуска, отпътуване за Гeйрангер с автобус, покрай известния курорт Лилехамер и най-голямото езеро в Норвегия – Мьоса, рекреационна и спортна зона на жителите от голямата столица и околностите. Спирка със свободно време за обяд. Пейзажът, през който ще минете е изключително красив - поляни от цъфнали цветя, зелени гори и много езера. По пътя изкачване на планината Далсниба до панорамна площадка /1500 метра н.в./ с прекрасен изглед при ясно време към долината на Гейрангер фиорд. Пристигане в Гейрангер в късния следобед и настаняване в Union Hotel 4* ,или подобен разположен на самия фьорд. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 3 / 28.08.2022, неделя / Гейрангер - Лоен - Олден   
З
акуска. По желание полет с хеликоптер над фиорда с предварително записване. Следва круиз по величествения Гeйрангер фиорд – безспорно един от най-интересните от всички норвежки фиорди, включен в списъка на ЮНЕСКО. Ще се насладите на контраста между зеленината на заобикалящите склонове, наситеносинята вода на фиорда и спускащите се бели водопади, като "Булчинския воал” и "Седемте сестри“. Отпътуване за Олден, красиво градче, разположено на големия Нордфиорд.Настаняване в в градчето Олден – в хотел Olden Fjordhotel 4* или подобен. Следобед, по желание – възможност за изкачване с кабинков лифт „Loen Skylift“ до близката планина, откъдето може да се насладите на прекрасна панорама. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 4 / 29.08.2022, понеделник / Олден – Бриксдал - Согндал      
Закуска и отпътуване към ледника Бриксдал, който е част от основния масив Йостедал - най-големият ледник на Европейския континент. Пътят към него лъкатуши през планинските масиви, пресичайки красиви, реки и езера, а по близките склоновете се виждат много знайни и незнайни водопади, които се раждат през пролетта, когато снегът започне да се топи. Включено изкачване до самия език на ледника с troll cars. Учените смятат, че мащабите на ледника Йостедал са такива, че ако ледовете бъдат разтопени, то те ще бъдат достатъчен запас от вода за следващите 100 години за цяла Норвегия. Отпътуване за Фярланд, красиво, градче разположено в непосредствена близост до Согнефиорд - най-дълбокият и дълъг морски фиорд на Норвегия (18 км). Посещение на Музея на глетчeрите и продължение към Согндал - китно градче, разположено на брега на Согнефиорд.
Настаняване в хотел Quality Hotel Sogndal 4*, или подобен. Свободно време за разходка из красивата местност около хотела. Включена вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5 / 30.08.2022, вторник / Согнефиорд - Нероуфиорд – Берген   
След закуска, отпътуване за Каупангер за круиз по Согнефиорд, включващ и прочутата му най-тясна част – Нероуфиорд / ЮНЕСКО / - един от най-възхитителните фиорди в света ! В някои части ширината на фиорда достига до най-тесните 250 м. Тук можете да се полюбувате на гледката на извисяващите се нагоре склонове и скали, на места с височина до 1400 м, както и на звуците от многобройните водопади. След круиза групата продължава с автобус от Гудванген към Берген - Столицата на фиордите, която завладява със своята оживена атмосфера, музикални улични представления, китни пазарчета и уникална архитектура. Настаняване в хотел Radisson Blu Royal Hotel 4*, или подобен. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 / 31.08.2022, сряда / Берген          
След закуска, тричасова обиколка на Берген с разглеждане на пристанищния квартал Бриген, Рибният пазар, Ханзейския музей (отвън) и др. Тези забележителности ще Ви разкрият някогашното величие на града между 14-ти и 16-ти в., като част от Ханзейската Лига - важен съюз на търговските гилдии в Балтийско и Северно море. Типичните дървени къщи на квартала Бриген са изгаряни и престроявани няколко пъти, като след последния пожар през 1955 г., част от квартала е построен наново в оригинален средновековен стил и през 1979 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО. Свободен следобед и по желание изкачване с лифта Фльойбанен до площадката на върха на планината Фльоен, откъдето се открива великолепен панорамен изглед към Берген и фиордите. Свободно време за самостоятелно опознаване на града – посещение на къщата на великия композитор Едвард Григ, морския музей, аквариума и др. Нощувка.

Ден 7/ 01.0.2022, щетвъртътк / Берген           
Освобождаване на стаите и ранен трансфер до летището в Берген.

Край на програмата.

Важно
Важно!
✓ Екскурзията ще бъде осъществена при минимум 12 туристи;
✓ Необходими документи за записване: копие/данни от задграничен паспорт или лична карта, валидни минимум 6 месеца от датата на връщане от екскурзията; депозит в размер на 1500 лв на човек, подписан договор с Профи Травъл Център;
✓ За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
✓ Плащането става в брой в лева, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
✓ Краен срок за събиране на групата: 01.07.2022
✓ Доплащането става в срок до: 07.07.2022
✓ Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
✓ За посещение на Норвегия не се изисква виза и няма задължителни ваксини, но за транзитното преминаване през летище Франкфурт се изисква сертификат за ваксинация с валидност до 270 дни или негативен тест до 48 часа преди отпътуване;
✓ Профи Травъл не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на aвиокомпанията.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.83 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени цената на екскурзията към момента на доплащане.Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, bул. «Цар Борис III»136 В.
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg