Ранно записване с отстъпка 300 лв. и гарантирани полети до 20.10.
7000 лв 6700 лв

Гранд тур и сафари в Намибия, Зимбабве и Ботсвана

 • Пустинята Намиб
 • Уиндхук
 • Сесрием каньон
 • Сосусвлей
 • Дюна 45
 • Свакопмунд
 • Уолвис Бей
 • Дюна 7
 • Водопади Виктория - Зимбабве
 • Национален парк Чобе - Ботсвана
Обща информация

Предлагаме Ви екзотично пътуване до една от най-рядко населените страни в света - Намибия. Макар и съвсем отскоро получила своята независимост, тя задминава много други африкански държави по жизнен стандарт и инфраструктура. Очакват Ви невероятните пясъчни дюни Сосусвлей (Sossusvlei), една от най-старите пустини в света – Намиб и така познатата ни от Европа германска архитектура по атлантическото крайбрежие на страната. Продължаваме с посещение на най-величествения водопад на Черния континент – Виктория! Не случайно този природен феномен е включен в Новите седем чудеса на света! А след това ще се впуснем във вълнуващо сафари сред африканската савана на Ботсвана – страната с най-елитни сафари паркове в света !

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на пакет на човек в двойна стая:стандартна ценаРанно записване до 20.10.2023
при минимум група 12 туристи 7 000 лв 6 700 лв

Цената на пакета включва:

 • 2 нощувки в The Desert Grace Lodge 5* в пустинята Намиб;
 • 2 нощувки в  Strand Hotel 5* в Свакопмунд;
 • 1 нощувка във Weinberg Hotel 5* в Уиндхук;
 • 4 нощувки в Pioneers Lodge 4* във Водопади Виктория, Зимбабве;
 • 9 закуски, 4 обяда и 6 вечери по програмата;
 • Всички трансфери със сафари-джипове 4х4 в Намибия и автобус в Зимбабве; 
 • Круиз с катамаран в залива Уолвис Бей;
 • Дегустация на пресни стриди от най-високо качество;
 • Сафари в Национален Парк Чобе, Ботсвана;
 • Круиз с лодка по река Чобе, Ботсвана.
 • Входни такси за Националите паркове и резервати по маршрута;
 • Круиз по залез слънце с корабче по река Замбези, Зимбабве.
 • Шоу с местни танци на терасата на историческия хотел Victoria Falls.
 • Водач на Профи Травъл Център и опитни местни гид-шофьори;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро.
 • Подробна туристическа информация за Намибия, Зимбабве и Ботсвана.

Цената на пакета не включва:

 • Самолетни билети София – Франкфурт – Уиндхук – Виктория Фолс - Уиндхук - Франкфурт - София с включени летищни такси – цена 2450 лв на човек – гарантирана за всички записали се до 20.10.2023. След тази дата може да се наложи доплащане за самолетни билети.

Полетно разписаниe актуално към 14.09.2023

20.06.2024 LH 1431 СОФИЯ                        ФРАНКФУРТ                   18:45 20:10

20.06.2024 LH 4304 ФРАНКФУРТ                УИНДХУК                        21:55 08:00+1

26.06.2024 LH 4304 УИНДХУК                      ВИКТОРИЯ ФОЛС         09:15 11:15

30.06.2024 LH 4305 ВИКТОРИЯ ФОЛС       ФРАНКФУРТ                   15:05 06:30+1

01.07 2024 LH 1456 ФРАНКФУРТ                 СОФИЯ                            08:05 11:15

 • Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително.
 • Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори - 50 USD на човек, заплаща се на място;
 • Държавна такса за Намибийска виза - 80 EUR на човек (подлежи на препотвърждение). Издава се на място при пристиганe на летището и се заплаща с кредитна карта от клиента.
 • Доплащане за единична стая - при запитване;
 • Лични разходи и напитки по време на хранене.

отвори цялата информация
Програма

Ден 1/ 20.06.2024, четвъртък / София - Уиндхук
Отпътуване от София за Уиндхук, с полет на Луфтханза в 18:45, през Франкфурт. (Самолетните билети София - Франкфурт – Уиндхук не са включени в пакетната цена).

Ден 2/ 21.06.2024, петък / Уиндхук - Солитер - пустинята Намиб, Намибия 
Пристигане сутринта в столицата на Намибия - Уиндхук.
Отпътуване за сърцето на пустинята Намиб (330 км) – най-старата пустиня на земята, образувана под влияние на студеното атлантическо течение Бенгел, което мие бреговете на югозападна Африка. С навлизане в Национален Парк Намиб-Науклуфт - спирка в градчето Солитер, където може да опитате от прочутия ябълков пай и да се потопите в уестърн-атмосфера от отминали времена с изоставени ретро автомобили в района на известната пекарна McGregor's. Настаняване в късния следобед в The Desert Grace Lodge 5* и време за освежаване.
Лоджът се намира в сърцето на пустинята, на величествените червени пясъчни дюни, а възможността за наблюдаване на обсипаното със звезди нощно небе е уникална.
Включена вечеря в лоджа и нощувка.

Ден 3/ 22.06.2024, събота / Сосусвлей - Дюна 45 - Мъртвата долина
Закуска. Отпътуване за Сосусвлей, където ще се насладите на пастелните цветове на огромните пясъчни дюни. Името Сосусвлей означава „Място, където се събира водата“. Преди време от тук е минавала река, която се е вливала в Атлантическия океан на 55 км от това място. По-късно пясъчните дюни са преградили пътя на реката и сега всичко е завладяно от пустинята.
Разходка в Мъртвата долина Дедвлей, която впечатлява с лунния пейзаж от червени дюни, бяла глина и вкаменени изсъхнали дървета на възраст няколкостотин години.
Изкачване пеша на дюна 45, която е една от най-високите пясъчни дюни в света. Наградата при пристигане на върха е чудесната и незабравима панорама към величествената пустиня.
По пътя обратно преминаване през живописния пресъхнал каньон Сесрием с фотопауза и пешеходна разходка. С настъпването на дюните в пустинята водите на каньона се губят някъде в дълбочина, но един път годишно водната стихия напомня за себе си като изпълва речното корито през дъждовния период. Включен обяд по време на екскурзията.
Връщане в лоджа и свободно време за отмора и освежаване. Включена вечеря и нощувка.

Ден 4/ 23.06.2024, неделя / пустинята Намиб – Свакопмунд
Закуска. Отпътуване за атлантическото крайбрежие на Намибия (350 км) с фотопаузи при каньона на река Куйсеб. Включен обяд по пътя.
Късния следобед, настаняване в Strand Hotel 5* в курортното градче Свакопмунд. Името на града произлиза от немско словосъчетание, което буквално означава устието на река Свакоп. Градът е морски курорт и прекрасен пример на немската колониална архитектура. Основан е през 1892 г. като главно пристанище на Германска Югозападна Африка. Това е едно от малкото места извън Европа, в което има значително немскоговорещо малцинство с немски корени.
След кратка почивка и освежаване, панорамна обиколка за опознаване на забележителностите на Свакопмунд. Включена вечеря в хотела. Нощувка.

Ден 5/ 24.06.2024, понеделник / Свакопмунд - Уолвис Бей – Дюна 7
Закуска и отпътуване за курортното градче Уолвис Бей (40 км), разположено в едноименния залив. Това е и най-голямото пристанище на Намибия и морска врата към света.
Следва двучасов круиз с катамаран с възможност за наблюдаване на Голямата Морска петорка – делфини, тюлени, костенурки, китове и екзотичната Mola mola Fish (Слънчевата риба), достигаща тегло до над 2 т . Студеното Бенгелско течение носи много планктон в тази част на Африка и това предопределя богатството на морските обитатели тук.
На борда на лодката ще дегустирате най-едрите стриди в света. Следва фотопауза и свободно време при Дюна 7 – най-голямата в света, разположена в непосредствена близост до Уолвис Бей. Връщане в Свакопмунд. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6/ 25.06.2024, вторник / Уиндхук
Закуска. Отпътуване за столицата на Намибия - Уиндхук (320 км) с фотопаузи по пътя. Включен обяд в колоритния със своята атмосфера ресторант Joe’s Beerhouse.
Следва панорамна обиколка на града
включваща Лутеранската църква Кристускирхе, колониалната ЖП гара, главния административен център Тинтенпалас или Мастиления дворец“ и най-старата сграда в града - Old Fort, построена през 1915 г и използвана като главен щаб на германските военни по време на колонизацията на Югозападна Африка, сега Национален музей на Намибия. Настаняване във Weinberg Hotel 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 7/ 26.06.2024, сряда / Уиндхук – Водопадите Виктория, Зимбабве

Закуска и трансфер до летище за полет до Водопадите Виктория, Зимбабве. Кацане на летище Виктория Фолс, трансфер и настаняване в  Pioneers Lodge 4*. Свободно време за обяд и почивка. По залез слънце включен круиз по река Замбези - едно прекрасно изживяване, изпълнено с романтика и красота. Връщане в хотела и включена вечеря в лоджа. Нощувкa.

Ден 8/ 27.06.2024, четвъртък / Национален парк Чобе, Ботсвана
Закуска в хотела и отпътуване с автобус (90 km) за Национален парк Чобе, Ботсвана.
Целодневната екскурзия включва круиз с лодка по тихите води на река Чобе, джип сафари из резервата, както и включен обяд в лодж на брега на реката. По време на джип-сафарито, водени от местен рейнджър ще се впуснете в търсене на близки срещи с многобройните представители на дивия свят на Африка - лъв, слон, жираф, африкански бивол, леопард, хипопотами, зебри и различни видове антилопи. В края на деня връщане в хотела в Зимбабве. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9/ 28.06.2024, петък / Водопади Виктория
Закуска. Днес е нашата панорамна обиколка на водопадите Виктория, описани за първи път през 1855 г. от великия пътешественик и изследовател Дейвид Ливингстън като най-божествената гледка, която някога е виждал. Водопадите поразяват и до днес със страховитата си мощ и красота. Изумрудените води на река Замбези се спускат в 130-метрова пропаст и се разбиват на хиляди водни пръски в отсрещната скала. Долу, на десетки метри дълбочина, бушуващата вода е притисната от двете високи стени на пролома и продължава пътя си под множество дъги, които ту се появяват, ту изчезват. Свободно време за обяд. Следобед възможност за допълнителни мероприятия по желание. Вечерта – шоу с местни танци и вечеря на терасата на историческия хотел Victoria Falls 5* - истинско бижу на колониалната архитектура, от чиято прекрасна тераса се вижда облакът от пара и пръски на водопада. Нощувка.

Ден 10/ 29.06.2024, събота / Водопади Виктория
Закуска в хотела. Свободен ден за почивка. Възможност за разходка в градчето и посещение на местния пазар на ръчно изработени сувенири. По желание полет с хеликоптер над водопадите, разходка с лъвове или яздене на слон, посещение на ферма за крокодили и други. Включена вечеря в лоджа. Нощувка.

Ден 11/ 30.06.2024, неделя / Водопади Виктория – Франкфурт
Закуска и свободно време до обяд. Следобяд трансфер до летище за полет до София през Уиндхук и Франкфурт. (Самолетните билети Виктория Фолс – Франкфурт - София не са включени в пакетната цена).

Ден 12/ 01.07.2024, понеделник / Франкфурт - София
Кацане във Франкфурт и продължение за София с полет в 08:05. Пристигане на летище София около обяд.

Край на програмата.

Важно

 Важно:

 • Цената на екскурзията е валидна при група от минимум 12 туристи.
 • Краен срок за гарантиране на групата: 22.03.2024 г. Дата за доплащане: 05.04.2024 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане и минимум 4 свободни страници), договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 2 000 лв на човек + стойността на самолетните билети;
 • Плащането става с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път:
 • "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, ОББ, гр. София, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF
 •  За посещение на Намибия, Зимбабве и Ботсвана няма задължителни ваксини за тропически болести.
 •  Профи Травъл ще прави периодичен преглед на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в  таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.
 • Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.82 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към момента на доплащане. Взема се под внимание курс продава на ОББ. 
 • Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача. 
 • Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД ЕВРОИНС с адрес на управление гр. София, бул. Христофор Колумб, 43.
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 +359 897 967 485


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв., от които 6 780,59 лв. европейско и 1 196,57 лв. национално съфинансиране. Средствата по проекта бяха използвани за покриване на разходи по различни туристически пакети и благодарение на тях се запази стабилността и устойчивостта на фирмата.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”