Промоция до 15.11.2021!
4 800 лв 4 600 лв

Великден в Мексико

  • Мексико сити
  • Теотиуакан
  • Укшмал
  • Мерида
  • Чичен Ица
  • Ривиера Мая
10 дни / 7 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
20 . 04 . 202229 . 04 . 2022
обща информация

Мексико е завладяващо цветно, контрастно и пълно с живот!
Казват, че Мексико е страна, от която не можеш да си тръгнеш, защото част от теб завинаги остава там. Искрящите плажове на Ривиера Мая, лазура на Карибско море и топлите лагуни на полуостров Юкатан примамват туристите, но тези които дръзнат да навлязат във вътрешността на страната, са истински възнаградените, защото са почувствали душата на Мексико!
Красиви, непокътнати от времето пирамиди, древни руини на ацтеките, свещени храмове на маите, великолепни останки от културата на толтеките, уникални постройки сред непроходимата джунгла – Мексико е съхранило най-доброто от индианската култура.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
ЦЕНА с включена застраховка "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ"Пакетна цена:ПРОМО ЦЕНА
до 22.11.2021
Обща цена на пътуването за човек в двойна стая при група от мин. 12 туристи 4 800 лв 4 600лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет Мексико Сити – Мерида с включени летищни такси;
2 нощувки със закуски в хотел  Zocalo Central 4* в Мексико Сити  + 1 вечеря и 1 обяд
1 нощувка със закуска в бутиковия хотел El Gran Merida + 2 обяда в Укшмал и Чечен Ица
4 нощувки на база All Inclusive в хотел Barcelo Maya Colonial 5*  на Ривиера Мая;
• Всички трансфери и обиколки по програма;
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Местни екскурзоводи;
• Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Подробна туристическа информация за Мексико.
• Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” ” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини /включително COVID-19/.

Застрахованата стойност на пътуването е до 5 000 лв на човек и покрива услугите в общата цена на пътуването*.

* По желание може да се доплати за по-високо покритие на застраховката „Отмяна на пътуване“, което да включва и услуги, които са извън общата цена на пътуването (самолетен билет, допълнителни екскурзии). Доплащания за покриване на по-висока застрахователна стойност: 51 лв за покритие до 6 000 лв, 102 лв за покритие до 7 000 лв, 153 лв за покритие до 8 000 лв; 204 лв за покритие до 9 000 лв; 255 лв за покритие до 10 000 лв;

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

* Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

* Важни уточнения:
Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Общата цена на пътуването не включва:

• Самолетни билети София – Истанбул – Мексико Сити; Канкун - Истанбул – София с включени летищни такси на Турски авиолинии - договорена групова цена 1390 лв на човек до датата на гарантиране на групата - 15.02.2022. За записалите се след тази дата може да се наложи доплащане за самолетните билети.

Полетно разписание на Турски авиолинии (към октомври 2021)

20.04.2022 София - Истанбул                     21:25 - 22:55
21.04.2022 Истанбул – Мексико Сити       02:30 - 08:35

28.04.2022 Канкун – Истанбул                   13:40- 09:35+1
29.04.2022 Истанбул - София                     13:30 - 14:45

• Целодневна екскурзия в екологичния парк Xcaret - при запитване, заявява се на място. Ориентировъчна цена от 160 USD, включваща:
- Достъп до всички съоръжения в парка, плажове, заливи и естествени водни басейни, както и водни дейности в подземната река;
- Използване на шнорхел оборудване;
- Обяд с включени напитки (безалкохолни напитки/вода/кафе);
- Спасителните жилетки;
- Шезлонги, хамаци и кътове за отдих;
- Тоалетни, съблекални и душове;
- "Xcaret Мексико Espectacular", музикално шоу-пътешествие през историята на Мексико.

• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори: 50 лв /заплаща се при финалното доплащане на екскурзията/;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /20.04.22, сряда / София - Истанбул

Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии за Истанбул в 21:25. Кацане в 22:55.

Ден 2 /21.04.22, четвъртък / Истанбул - Мексико Сити

Продължение за Мексико в 02:30. Кацане в мексиканската столица в 08:35. Посрещане и трансфер до хотел Zocalo Central 4*, централно разположен. Закуска. При възможност ранно настаняване.
Начало на нашата обиколка на политическия, финансов и културен център на Мексико включваща: Централният площад, „Големият храм”, както наричат последната уникална археологична разкопка в края на миналия век в центъра на Мексико, Катедралата, парка Аламеда с Двореца на изящните изкуства, където ще можете да видите страхотните стенописи на Диего Ривера и Ороско. Следва разходка в живописния Койоакан, известен артистичен и бохемски квартал на Мекскио Сити, където са живяли Диего Ривера, Фрида Кало и Лев Троцки, сред красиви площади, фонтани и църкви, носещи колониалния дух. Включена вечеря. Нощувка.   

Ден 3 /22.04.22, петък / Мексико Сити - Теотиуакан

След закуска отпътуване за Теотиуакан – „Мястото, където хората стават Богове”, разположен на 50 км северно от Мексико Сити и посочвано от изследователите като Първия най-голям град, не само на територията на Мексико, но и в целия Нов Свят. Градът е бил център на процъфтяваща държава, достигнала разцвета си около 2-3 в. от н.е. Разглеждане на Пирамидата на Слънцето, третата по големина пирамида в света, разглеждането на Пирамидата на Луната, Цитаделата и Булеварда на мъртвите определено пренасят в друг свят, може би наистина не „богове”, а прозренията, знанията и ритуалите на тази цивилизация учудват учените и до днес. Включена дегустация на текила и мескал и обяд в Теотиуакан. Връщане в Мексико Сити и по пътя посещение на най-почитаният религиозен храм в Латинска Америка - Базиликата „Девата от Гуадалупе”.
Следва посещение на Антропологическия музей – един от десетте музеи в света с най-богати и значими колекции, разположен в парка Чапултепек. Разглеждане на основните зали, където са изложени артефакти и съкровища от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи на древно Мексико, сред които са възстановената гробница на най-известния владетел на маите Пакал Велики и слънчевият камък на ацтеките. Свободно време за вечеря и нощувка.                 

Ден 4 /23.04.22, събота / Мексико Сити - Мерида - Укшмал

Закуска и трансфер до летище за полет до Мерида в 10:30. Пристигане в 12:30 и отпътуване за древния град на маите Укшмал (разстояние Мерида – Укшмал около 80 км). Включен обяд в местен ресторант. Следва разглеждане на археологическата зона, в списъка на ЮНЕСКО за световните паметници на културата. Укшмал е процъфтяващ град около 700 г. от н.е. - тогава са построени многото храмове и дворци, между които и Двореца на Губернатора, сред най-красивите здания на древната архитектура. Укшмал представлява истинско бижу и впечатлява с майсторската изработка на детайлите и орнаментите по сградите. Те са подредени в елегантна композиция от шлифовани и изрисувани камъни – основният строителен материал за красивите храмове, дворци и пирамиди в цивилизацията на маите. Връщане в Мерида, панорамна обиколка на града и настаняване в бутиковия El Gran Hotel Merida. Разположен в историческия център на града, хотелът е запазил колониалната му атмосфера. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /24.04.22, неделя / Мерида - Чичен Ица - Ривиера Мая

След закуска отпътуване за най-посещавания от туристите древен град на Маите в Мексико - Чичен Ица. Астрономическите и математическите знания на тази древна цивилизация намират тук своя апогей - Пирамидата на Кукулкан, Храмът на Войните, Свещените кладенци и Обсерваторията учудват не само с перфектните си пропорции и архитектура, но и с цялостната си обвързаност с небесните тела и космоса. Обяд в местен ресторант  и следобедно освежаващо  гмуркане в Ил Кил сеноте, едно от природните чудеса на полуостров Юкатан. Продължение за най-известния мексикански курорт на Карибите - Ривиера Мая (Разстояние Чичен Ица – Ривиера Мая около 250 км, 2,30 ч път). Настаняване в хотел Barcelo Maya Colonial 5*  на база All Inclusive. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /25.04.22, понеделник /  Ривиера Мая

Свободен ден за почивка на база All Inclusive и възползване от всички услуги и условия на хотела. Barcelo Maya Colonial 5*  се намира на първа линия на един от най-красивите плажове в мексиканските Кариби – Ривиера Мая, в близост до Плая дел Кармен. Комплексът предлага спокойната и ексклузивна обстановка за релакс и забавление. Настаняването на база All Inclusive включва достъп до 4 ресторанта с разнообразна кухня (включително мексиканска, италианска, азиатска), както и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Хотелът разполага с тенис корт, фитнес зала, СПА център, 6 басейна. Можете да се възползвате от многобройните активности, организирани ежедневно – курсове по гмуркане за начинаещи проведени в басейн, моторни водни спортове, шнорхелинг, плуване с делфини, екскурзии в джунглата и др., както и вечерна забавна програма.

Ден 7 /26.04.22, вторник / Ривиера Мая

По желание – целодневна екскурзия до екологичния парк Xcaret (Ишкарет), разположен на 20 км от хотела, с включено посещение на уникално вечерно шоу, пресъздаващо древната история на Мексико. Освен, че е наричан "природен рай" Xcaret предлага и уникален увеселителен атракцион, където посетителите могат да се забавляват, научавайки за природните и археологически забележителности и преживявайки най-колоритните мексикански традиции. Ще се насладите на щури приключения с подводните реки, ще разгледате приказния аквариум и ще имате възможност да плувате с делфини. Древните май ще ви завладеят със своите мистерии и ще ви покажат най-свирепите обитатели на джунглата.

Ден 8 /27.04.22, сряда / Ривиера Мая

Свободен ден за плаж и почивка на база All Inclusive.

Ден 9 /28.04.22, четвъртък / Ривиера Мая - Канкун - Истанбул

Трансфер до летище Канкун за директен полет на Турски авиолинии до Истанбул в 13:40. Нощувка в самолета

Ден 10 /29.04.22, петък / Истанбул - София

Кацане на летище Истанбул в 09:35 и продължение за България в 13:30. Кацане в София в 14:45. Край на програмата.

Важно
• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи!
• Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на отпътуване/, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Краен срок за събиране на групата:15.02.2022;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до:28.02.2022;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• За посещението на Мексико няма визи и не се изискава документ за ваксинация, преболедуване на Covid-19 или отрицателен резултат от PCR/антигенен тест.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,68 лв на ОББ към 11.10.2021 г. и при увеличение на валутния курс на щ. долар към лева с повече от 3% Профи Травъл Център си запазва правото да преизчисли сумата по доплащането за екскурзията към датата на финално доплащане, която е 28.02.2022г.
За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД «Лев Инс» с адрес на управление гр. София, бул. Цар Борис III, 136 B.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”