Очаквайте нови дати!
4 800 лв

Великден в Мексико!

  • Мексико сити
  • Теотиуакан
  • Укшмал
  • Мерида
  • Чичен Ица
  • Ривиера Мая
10 дни / 8 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!
обща информация

 

Мексико е завладяващо цветно, контрастно и пълно с живот!
Казват, че Мексико е страна, от която не можеш да си тръгнеш, защото част от теб завинаги остава там. Искрящите плажове на Ривиера Мая, лазура на Карибско море и топлите лагуни на полуостров Юкатан примамват туристите, но тези които дръзнат да навлязат във вътрешността на страната, са истински възнаградените, защото са почувствали душата на Мексико!
Красиви, непокътнати от времето пирамиди, древни руини на ацтеките, свещени храмове на маите, великолепни останки от културата на толтеките, уникални постройки сред непроходимата джунгла – Мексико е съхранило най-доброто от индианската култура.

ИНФОРМАЦИЯ и цени
ЦЕНА с включена застраховка "ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ"Пакетна цена:ПОСЛЕДНИ ДВЕ МЕСТА С ОТСТЪПКА
до 02.04.2021
Обща цена на пътуването за човек в двойна стая при група от мин. 12 туристи 4 800 лв 4 600лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет Мексико Сити – Мерида с включени летищни такси;
3 нощувки със закуски в хотел  Zocalo Central 4* в Мексико Сити  + 1 вечеря и 1 обяд в местен ресторант
1 нощувка със закуска в хотел Gamma Merida El Castellano 4* в Мерида + 2 обяда в Укшмал и Чечен Ица
4 нощувки на база All Inclusive в хотел Barcelo Maya Beach 5*  в Ривиера Мая;
• Всички трансфери и обиколки по програма;
• Входни такси за посещаваните обекти;
• Местни екскурзоводи;
• Водач-преводач от ПРОФИ ТРАВЪЛ;
• Подробна туристическа информация за Мексико.
• Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” ” на „Allianz Travel” (част от Allianz Group) за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
Застраховка „Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по неотложни, независещи от клиента причини /включително COVID-19/.

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването. Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

* Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

* Важни уточнения:
Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Общата цена на пътуването не включва:

• Самолетни билети София – Франкфурт – Мексико Сити; Канкун - Франкфурт – София с включени летищни такси на авиокомпания Луфтханза - договорена групова цена 1610 лв на човек до 12.02.2021. За записалите се след тази дата може да се наложи доплащане за самолетните билети.

Полетно разписание на авиокомпания Луфтханза (към март 2021)

26.04.2021 София - Франкфурт                  07:00 - 08:25
26.04.2021 Франкфурт – Мексико Сити      13:30 - 18:30

04.05.2021 Канкун – Франкфурт                  17:15 - 10:50+1
05.05.2021 Франкфурт - София                    14:45 - 17:55

• Целодневна екскурзия в екологичния парк Xcaret - при запитване, заявява се на място. Ориентировъчна цена от 160 USD, включваща:
- Достъп до всички съоръжения в парка, плажове, заливи и естествени водни басейни, както и водни дейности в подземната река;
- Използване на шнорхел оборудване;
- Обяд с включени напитки (безалкохолни напитки/вода/кафе);
- Спасителните жилетки;
- Шезлонги, хамаци и кътове за отдих;
- Тоалетни, съблекални и душове;
- "Xcaret Мексико Espectacular", музикално шоу-пътешествие през историята на Мексико.

• Такса обслужване на местни екскурзоводи и шофьори: 50 лв /заплаща се при финалното доплащане на екскурзията/;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /26.04.21, понеделник / София - Франкфурт - Мексико Сити

Отпътуване от летище София с полет на Луфтханза за Франкфурт в 07:00. Кацане в 08:25 на летище Франкфурт и продължение за Мексико в 13:30. Кацане в Мексико Сити в 18:30. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел  Zocalo Central 4*, централно разположен. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 2 /27.04.21, вторник / Мексико Сити - Теотиуакан

След закуска отпътуване за Теотиуакан – „Мястото, където хората стават Богове”, разположен на 50 км северно от Мексико Сити и посочвано от изследователите като Първия най-голям град, не само на територията на Мексико, но и в целия Нов Свят. Градът е бил център на процъфтяваща държава, достигнала разцвета си около 2-3 в. от н.е. Изкачването на Пирамидата на Слънцето, третата по големина пирамида в света, разглеждането на Пирамидата на Луната, Цитаделата и Булеварда на мъртвите определено пренасят в друг свят, може би наистина не „богове”, а прозренията, знанията и ритуалите на тази цивилизация учудват учените и до днес. Включена дегустация на текила и мескал и обяд в Теотиуакан. Връщане в Мексико Сити и по пътя посещение на най-почитаният религиозен храм в Латинска Америка - Базиликата „Девата от Гуадалупе”. Следва разходка в живописния Койоакан, известен артистичен и бохемски квартал на Мекскио Сити, където са живяли Диего Ривера, Фрида Кало и Лев Троцки, сред красиви площади, фонтани и църкви, носещи колониалния дух.  Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 /28.04.21, сряда / Мексико Сити

След закуска начало на нашата обиколка на политическия, финансов и културен център на Мексико включваща: Централния площад, „Големият храм”, както наричат последната уникална археологична разкопка в края на миналия век в центъра на Мексико, Катедралата, парка Аламеда с Дворец на изящните изкуства (отвън) и посещение на Националния дворец* с фреските на Диего Ривера, пресъздал историята на народа си по впечатляващо експресивен начин. Свободно време за обяд. Следва посещение на Антропологическия музей – един от десетте музеи в света с най-богати и значими колекции, разположен в парка Чапултепек. Разглеждане на основните зали, където са изложени артефакти и съкровища от културата на маите, ацтеките, олмеките, толтеките и други народи на древно Мексико, сред които са възстановената гробница на най-известния владетел на маите Пакал Велики и слънчевият камък на ацтеките.Вечеря в местен ресторант и нощувка.                            

*Важно: Посещението на Националния дворец е ограничено поради използването му за специални събития от президента и правителството и може да бъде преместено в друг ден при необходимост.

Ден 4 /29.04.21, четвъртък / Мексико Сити - Мерида - Укшмал

Закуска и трансфер до летище за полет до Мерида в 09:10. Пристигане в 11:00 и отпътуване за древния град на маите Укшмал (разстояние Мерида – Укшмал около 80 км). Включен обяд в местен ресторант. Следва разглеждане на археологическата зона, в списъка на ЮНЕСКО за световните паметници на културата. Укшмал е процъфтяващ град около 700 г. от н.е. - тогава са построени многото храмове и дворци, между които и Двореца на Губернатора, сред най-красивите здания на древната архитектура. Укшмал представлява истинско бижу и впечатлява с майсторската изработка на детайлите и орнаментите по сградите. Те са подредени в елегантна композиция от шлифовани и изрисувани камъни – основният строителен материал за красивите храмове, дворци и пирамиди в цивилизацията на маите. Връщане в Мерида, панорамна обиколка на града и настаняване в хотел  Gamma Merida El Castellano 4* . Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 /30.04.21, петък / Мерида - Чичен Ица - Ривиера Мая

След закуска отпътуване за най-посещавания от туристите древен град на Маите в Мексико - Чичен Ица. Астрономическите и математическите знания на тази древна цивилизация намират тук своя апогей - Пирамидата на Кукулкан, Храмът на Войните, Свещените кладенци и Обсерваторията учудват не само с перфектните си пропорции и архитектура, но и с цялостната си обвързаност с небесните тела и космоса. Обяд в местен ресторант  и следобедно освежаващо  гмуркане в Ил Кил сеноте, едно от природните чудеса на полуостров Юкатан. Продължение за най-известния мексикански курорт на Карибите - Ривиера Мая (Разстояние Чичен Ица – Ривиера Мая около 250 км, 2,30 ч път). Настаняване в хотел Barcelo Maya Beach  5* на база All Inclusive. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 6 /01.05.21, събота /  Ривиера Мая

Свободен ден за почивка на база All Inclusive и възползване от всички услуги и условия на хотела. Barcelo Maya Beach  5* се намира на първа линия на един от най-красивите плажове в мексиканските Кариби – Ривиера Мая, в близост до Плая дел Кармен. Комплексът предлага спокойната и ексклузивна обстановка за релакс и забавление. Настаняването на база All Inclusive включва достъп до три ресторанта с разнообразна кухня (включително мексиканска, италианска, азиатска), както и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки. Хотелът разполага с тенис корт, фитнес зала, СПА център, два плувни басейна. Можете да се възползвате от многобройните активности, организирани ежедневно – курсове по гмуркане за начинаещи проведени в басейн, моторни водни спортове, шнорхелинг, плуване с делфини, екскурзии в джунглата и др., както и вечерна забавна програма.

Ден 7 /02.05.21, неделя / Ривиера Мая

По желание – целодневна екскурзия до екологичния парк Xcaret (Ишкарет), разположен на 20 км от хотела, с включено посещение на уникално вечерно шоу, пресъздаващо древната история на Мексико. Освен, че е наричан "природен рай" Xcaret предлага и уникален увеселителен атракцион, където посетителите могат да се забавляват, научавайки за природните и археологически забележителности и преживявайки най-колоритните мексикански традиции. Ще се насладите на щури приключения с подводните реки, ще разгледате приказния аквариум и ще имате възможност да плувате с делфини.  Древните май ще ви завладеят със своите мистерии и ще ви покажат най-свирепите обитатели на джунглата.

Ден 8 /03.05.21, понеделник / Ривиера Мая

Свободен ден за плаж и почивка на база All Inclusive.

Ден 9 /04.05.21, вторник / Ривиера Мая - Канкун - Франфурт

Закуска и свободно време за плаж до обяд. Трансфер до летище Канкун за директен полет на Луфтханза до Франкфурт в 17:15. Нощувка в самолета.

Ден 10 /05.05.21, сряда / Франкфурт - София

Кацане на летище Франкфурт в 10:50 и продължение за България в 14:45. Кацане в София в 17:55. Край на програмата.

Важно
• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи!
• Необходими документи за записване: валиден задграничен паспорт /минимум 6 месеца от датата на отпътуване/, подписан договор с Профи Травъл Център и депозит в размер на 2000 лв на човек;
• Краен срок за събиране на групата:12.02.2021;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до:19.03.2021;
• Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път:
"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• За посещението на Мексико няма визи.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Повече информация за пътуване до Мексико и политиката на страната спрямо COVID - 19 ще откриете на страницата на МВнР https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/mexico
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”