2 последни места !! БОНУС: Вечеря в уникалния ресторант Carnivore - до 19 юли !!!
6 850 лв 6 550 лв

КЕНИЯ за ЦЕНИТЕЛИ - Голямата миграция в Масай Мара + Амбосели + Кенийската Ривиера

 • НАЙРОБИ
 • АМБОСЕЛИ
 • МАСАЙ МАРА
 • КЕНИЙСКА РИВИЕРА
Обща информация

✓ Без дълги и прашни преходи по пътищата на Кения!
✓ Два полета по време на сафарито - Амбосели-Масай Мара и Масай Мара-Момбаса!
✓ Оптимални полети от/до България - без дълги престои по летищата !
✓ Първокласно сафари с 4x4 Land Cruiser, с панорамен покрив и гарантирано място за всеки до прозорец !
✓ Сухият сезон - най-добър за САФАРИ и МОРЕ !
✓ Гарантирана среща с „Голямата петорка на Африка” !
✓ Подбрани лоджове по време на сафарито и 5* хотел за морска почивка на Индийския океан!
✓ Група с водач на български език !

ИНФОРМАЦИЯ и цени
цена на човек в двойна стаястандартна ценапромо цена до 19 юли 2024
При минимум 12 туристи 6 850 лв 6 550 лв
Доплащане за изглед към океана в Serena Beach Resort & Spa 150 лв .

Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването !
Цената на основния пакет включва:
2 нощувка в Ol Tukai Lodge 4* в Амбосели;
2 нощувки в Mara Serena Safari Lodge 4* в Масай Мара;
3 нощувка в Serena Beach Resort & Spa 5* в района на Момбаса;
1 нощувка в хотел 4* в района на летище Найроби;
8 закуски, 7 вечери и 4 обяда;
Всички трансфери и сафарита със сафари-джипове 4х4 по програма (6 туристи в джип);
Входни такси за резерватите Масай Мара и Амбосели;
Водач от Профи Травъл Център и опитни местни рейнджъри-шофьори;
Застраховка „Защита при пътуване” за застрахователна сума 10 000 евро;
Подробна туристическа информация за Кения.

Цената на основния пакет не включва:
самолетни билети София-Истанбул-Найроби-Момбаса-Найроби-Истанбул-София с включени лет. такси на Turkish Airlines и Kenya Airways, както и вътрешните полети Амбосели-Масай Мара и Масай Мара-Момбаса. Цена 3 500 лв за всички записали се до 12.07.2024. След тази дата може да се наложи доплащане;
Застраховка “Отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Профи Травъл Център може да съдейства за сключване на тази застраховка и препоръчва тя да се сключи в деня на подписване на договора. Тарифите и условията ще бъдат предоставени допълнително при поискване;
Такса обслужване местни рейнджъри-шофьори - 50 USD на човек (заплаща се на място);
Държавна такса за кенийска виза - 52 USD на човек (препотвърждава се при доплащане). Издава се онлайн от екипа на Профи Травъл, без допълнителна такса;
Доплащане за единична стая и трети човек в стая - при запитване;
Лични разходи.

отвори цялата информация
Програма

18.10.24., петък, София - Истанбул
Полет от София за Найроби през Истанбул с Турски авиолинии в 15:45.
(Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването).
Кацане на летището в Истанбул в 17:20 и продължение за Найроби в 20:15.

19.10.24., събота, Истанбул - Найроби - Амбосели Закуска, Обяд, Вечеря
Пристигане в 03:15 в Найроби. Посрещане на групата и трансфер за освежаване и закуска в хотел Crown Plaza 5*. Следва отпътуване с 4 х 4 Land Cruisers за Национален Парк Амбосели (250 км). Настаняване в Ol Tukai Lodge 4*. Разположението на лоджа е уникално и е само на 30 км от подножието на планината Килиманджаро – „Белият покрив на черния континент“, която се издига като мощен купол над саваната. След включен обяд в лоджа, първо фото сафари и вълнуваща среща с дивата природа на Кения – слонове, хипопотами, жирафи, крокодили и големи ята от прелетни птици, които доминират в пейзажа на националния парк. Връщане в лоджа за наблюдаване на красивия залез на слънцето. Вечеря и нощувка.

20.10.24., неделя, Амбосели
Ранно фото сафари за запечатване на най-интересните кадри от сутрешния лов на хищниците. Закуска в лоджа и отново на джиповете из парка. Резерватът Амбосели е характерен не само с величествената гледка към планината Килиманджаро, а и с изключително равния си терен, което позволява лесно проследяване на огромните стада слонове и други животни в сравнително неголямата територия на парка. Двата естествени извора в него са притегателни центрове на всички обитатели в сухия сезон, в който посещаваме резервата и тези обстоятелства наистина са важни за по-богатия Ви снимков материал тук. А целта разбира се е Голямата Петорка на Африка – лъв, леопард, слон, носорог и бивол. Само носорогът ще го оставим за Масай Мара, но останалите четири представителя на Петорката са тук и са лесни за откриване и наблюдение. Едно от прекрасните преживявания в този лодж е вечер, след залез слънце, когато в мрака, около запаления огън на външната тераса на ресторанта, слушаш прекрасните африкански мелодии на живо на китара и почти можеш да усетиш преминаващите наблизо семейства от слонове. Вечеря и нощувка.

21.10.24., понеделник, Амбосели - Масай Мара
Закуска и отпътуване за специално построеното летище Amboseli Airstrip, за директен полет до сърцето на един от най-известните световни резервати Масай Мара. Само след час и 20 минути се озоваваме в центъра на събитията, защото Mara Serena Safari Lodge 4* е един от първите построени тук и естествено е отчетено и най-доброто му местоположение в огромния над 1500 кв.км резерват. Настаняване, обяд и първо фото сафари в „Царството на Големите котки“, както често го наричат. Усещането за дивата природа около вас е толкова мощно, че изтрива от съзнанието Ви за момент всичко друго и Ви прави участник, макар и за малко в Големия филм на Природата! Да наблюдавате преминаващите на метри от вас горди лъвски прайдове или излегнал се в клоните на дърво леопард е преживяване, което наистина се помни! Връщане в лоджа за посрещане на не по-малко красивия и тук залез на слънцето. Включена вечеря и нощувка.

22.10.24., вторник, Масай Мара
Ранен полет с балон за всички желаещи да посрещнат изгрева над саваната и запечатат този магичен миг в своя живот! Закуска и целодневно фото сафари с включен пикник-обяд сред дивата природа. Октомври е и един от последните месеци в годината, когато все още може да се наблюдава и Голямата миграция на стадата от тревопасни животни на юг към другия знаков за това явление резерват в Танзания – Серенгети. Над 1,5 милиона антилопи Гну, над 250 хиляди зебри, над 500 хиляди газели Томпсън и още много други животни, поемат дългия и рискован път към зелените пасища на юг и много от тях не ги достигат, пресичайки реката Мара, където лъвове, гепарди, хиени и крокодили ги чакат за най-голямият си улов. Да бъдеш свидетел на този изключителен природен феномен е истински късмет, сякаш си част от библейското преселение, нарисувано в картините на великите ренесансови живописци!Връщане в лоджа в късния следобед, вечеря и нощувка.

23.10.24., сряда, Масай Мара - Кенийска ривиера
Закуска и отпътуване за Serena Airstrip за полет до Кенийската Ривиера в района на Момбаса. Следва трансфер и настаняване в Serena Beach Resort & Spa 5*.
Ограденият с кокосови палми комплекс разполага с всичко необходимо за вашия отдих - просторни стаи, плаж и басейн за плуване и слънчеви бани, вкусна храна и безплатен Интернет. Предлагат се на място и развлекателни програми с музика на живо, допълнителни екскурзии, СПА процедури, уроци по гмуркане - начало на Вашата почивка на брега на Индийския океан. Включена вечеря и нощувка.

24-25.10.24., четвъртък-петък, Кенийска ривиера
Свободен ден, в които имате възможност да се насладите на прекрасните условия на комплекса или да идете на Морско сафари с включен шнорхелинг и вкусен обяд. Вечеря и нощувка.

26.10.24., събота, Момбаса - Найроби
Закуска, плаж и релакс на брега на Индийския океан. Обяд и следобед отпътуване за полет до Найроби - столицата на Кения. Начало на кратка панорамна обиколка на града.
Настаняване и нощувка в хотел 4* в района на летище Найроби.

27.10.24., неделя, Найроби - Истанбул - София
Ранен трансфер до летище за полет с Турски авиолинии до Истанбул в 04:55. Кацане в Истанбул в 11:30 и продължение за София в 14:45. Кацане в София в 15:05.
(Самолетните билети са извън пакетната цена на пътуването).
Край на програмата.

 

Важно

           ВАЖНО:

 • Краен срок за гарантиране на групата: 10.07.2024 г. Дата за доплащане: 01.08.2024 г.
 • Необходими документи за записване: данни от валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане); минимум 2 съседни свободни страници; договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 3 500 лв на човек.
 • Плащането става в брой, с кредитна карта в офисите на фирмата или по банков път:

        "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, ОББ БАНК,

       IBAN: BG70UBBS81551000554940, BIC: UBBSBGSF

 • За посещение на Кения няма задължителни ваксини за тропически болести. Препоръчителни са ваксините за малария и жълта треска. Популярни са анти-маларийните таблетки, които се пият по схема по време на пътуването.

 БАГАЖ:
Моля при организацията на багажа си за цялото пътуване да обърнете внимание
, че поради спецификата на превозното средство по време на сафарито (джипове „Land Cruiser“) и ограничения капацитет на багажното отделение е наложително да бъдете с мека чанта или сак, а не с куфар от твърда материя (пластмасов / метален).
Куфар от плат също е възможен вариант. Сак с колелца е оптимален вариант !
Меката материя на багажа е важна за да може да се намества и уплътнява в максимална степен багажното отделение на джипа.
Не се презапасявайте с багаж !
Ограничението за големия чекиран багаж на Turkish Airlines и Kenya Airways е 23 кг + 7 кг ръчен багаж (подлежи на препотвърждение преди отпътуване). Най-рестриктивна политика за багажа имат вътрешните полети от Амбосели до Масай Мара и от Масай Мара до Момбаса, които се изпълняват с малки самолети тип „Чесна“ (Cessna) и опграничението е 15 кг чекиран багаж + малка раница за ръчен багаж (подлежи на препотвърждение преди отпътуване).

 • Профи Травъл ще прави периодично обновяване на санитарните изисквания по програмата и ако има съществени промени ще Ви информира своевременно.
 • Относно условията и реда за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на внасяните паразитни болести и съгласно Наредба № 17 от 30.07.2008 на МЗ Ви съветваме да потърсите специализирана информация от лекар-паразитолог, който да може да Ви консултира лично относно риска от заразяване и начините за предпазване от тропически паразитни болести във връзка с предстоящото пътуване.
 • Списък на страните с разпространение на различните видове малария е достъпен на Интернет страницата на НЦЗПБ.
 • За контакти: НЦЗПБ - сграда „Вирусология“, София 1233, бул. Ген. Столетов 44А,
 • РЗИ - Столична регионална здравна инспекция, София, ул. "Враня" № 20, ет. 2
 • Смяната на посочените хотели и лоджове с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • При въвеждане на допълнителни държавни такси и промяна в таксите за резерватите, те подлежат на допълнително заплащане.

Цените са изготвени при валутен курс 1 щатски долар = 1.80 лв. При промяна на валутния курс на щатския долар към лева с повече от 3%, Профи Травъл си запазва правото да актуализира и промени остатъка от цената на екскурзията към деня на доплащане.
За допълнителните мероприятия, като отделна част, невлизаща в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.

Профи Травъл не носи отговорност при закъснения или отмяна на полети от страна на авиокомпаниите.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗД «ЕВРОИНС» с адрес на управление гр. София, бул. «Христофор Колумб» 43.

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg