10 280 лв

Еквадор и круиз из островите Галапагос

  • София
  • Амстердам
  • Гуаякил
  • Круиз Галапагос
  • Кито
  • Миндо
14 дни / 11 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нови дати
обща информация

Дарена с тропични гори, магични плажове и колоритни градове, Еквадор е може би най-добре пазената тайна на Южна Америка!
Приключението ще започне с уникалните острови Галапагос – едно от малкото останали места в света, където можете да видите тюлени, пингвини и разбира се, уникалните гигантски костенурки, разхождащи се абсолютно необозпокоени пред изумените очи на посетителите. Тук се намира едно от най-добре запазените кътчета на природата, което е в хармония с постоянното човешко присъствие – така както може би си представяме света в най-оптимистичните ни мечти!
Посещението на архипелага Галапагос, наричан "последното светилище на дивата природа", е лукс само по себе си и дарява всеки пътешественик с изкушението да стане естествен изследовател на дивата природа в нейната уникална първичност. Предлагаме Ви да преживеем това заедно на борда на круизния кораб M/V Calapagos Legend, който придава нов смисъл на съчетанието от природни красоти и луксозно пътуване.
Пътешествието ще продължи към столицата на Еквадор – Кито и мястото, където се счита, че минава линията на Екватора и разделя Земното кълбо на две равни части - комплекса Средата на Земята! Вашето приключение ще Ви отведе и в мистичните облачни гори на Миндо и ще Ви запознае с местното население на Отавало.
Дали ще Ви пленят лудите фиести или мистичната история на Кито – харизматичният Еквадор Ви притегля за среща!

 

ИНФОРМАЦИЯ и цени
Цена на човек в двойна стая/каюта:Стандартен пакетПРОМО ПАКЕТ до 22.12.2020
Цена на основен пакет на човек в двойна стая при групa от минимум 10 туристи: 10 280 лв 9 980 лв
Летищни такси за вътрешни и международни полети* 1 340 лв 1 340 лв
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО 11 620 лв 11 320 лв

Общата цена на пътуването включва:

- Самолетни билети София – Амстердам – Гуаякил; Кито - Амстердам - София с полети на авиокомпания KLM и включени летищни такси;
- Самолетни билети Гуаякил – о-в Балтра – Кито с полети на авиокомпания Latam Airlines и включени летищни такси;
- 1 нощувкa със закускa в хотел Grand Hotel Guayaquil 4* в Гуаякил;
- 4 нощувки в луксозна каюта Junior Suite на борда на круизен кораб M/V Galapagos Legend на островите Галапагос с включени закуска, обяд и вечеря;
- 3 нощувки със закуски в хотел Mercure Alameda 4* в Кито;
- 1 нощувкa със закускa в хотел Coffeе Lodge & Spa 4* в Миндо
- 1 нощувка със закуска в хотел хотел NH Amsterdam Centre 4* в Амстердам
- Всички трансфери и турове по програмата с климатизиран туристически автобус, съобразен с броя на групата;
- Посещение на 6 от Галапагоските острови – Москера - Сантияго - Рабида - Изабела – Фернандина - Санта Круз по време на 5-дневното круизно пътуване;
- Включени всички наземни екскурзии по време на круиза със специално подготвен местен водач:
* Посещение на ферма за гигантски костенурки на о-в Санта Круз/Галапагос;
* Целодневна екскурзия до островите Сантияго и Рабида/Галапагос;
* Целодневна екскурзия до островите Изабела и Фернандина/Галапагос;
* Безплатно оборудване за шнорхелинг по време на круиза в Галапагоските острови;
- Полудневна екскурзия до комплекса „Средата на Земята“ в Кито с включена входна такса;
- Посещение на шоколадова фабрика и плантация за отглеждане на кафе в Mиндо;
- Посещение на пазара в Отавало;
- Местно екурзоводско обслужване по време на екскурзията;
- Водач-преводач от Профи Травъл Център;
- Застраховка „Защита при пътуване в чужбина” за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;
- Предварителна подробна туристическа информация за страните и посещаваните градове и забележителности.

* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (20.08.2020) са в размер на 1 340 лв и се фиксират към датата на доплащане 15.02.2021, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

- Доплащане за единична стая/каюта: на запитване;
- Такса при пристигане в Галапагос - 100 USD на човек (заплаща се на място);
- Такса за имиграционна карта в Галапагос - 20 USD (заплаща се на място);
- Такси обслужване от персонала на круизния кораб (заплаща се на място);
- Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори: 80 лв;
- Напитки и лични разходи;
- Застраховка “Защита при отмяна на пътуване“ и прекъсване на пътуването по независещи от клиента причини с покрити рискове във връзка с COVID-19. Тази допълнителна застраховка е по желание и може да се сключи до 40 дни преди отпътуване, като застраховката започва да важи 10 дни след датата на сключването. Цената към момента на публикуване на програмата е 765 лв на човек. Препоръчваме на всички да си направят тази допълнителна застраховка!

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина поради съмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховката покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.
Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който не пътува, също се счита за причина за анулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние поради COVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката:
Включват медицински и немедицински причини, съкращаване от работа и др. описани в Общите условия по застраховката.

Важни уточнения:
- Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
- Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

 

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /17 март 2021, сряда/ София – Амстердам- Гуаякил

Отпътуване от летище София в 07:00 с полет на авиокомпания KLM за Амстердам. Пристигане в 09:00 и продължение за Гуаякил с полет в 10:15. Кацане в 18:30. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Grand Hotel Guayaquil 4*. Свободно време за аклиматизация. Нощувка.

Ден 2 /18 март 2021, четвъртък / Гуаякил - о-в Балтра - о-в Москера

Закуска. Трансфер до летището в Гуаякил за директен полет до Галапагос  в 11:26. Кацане на остров Балтра в 12:23 /на него се намира летището/ и трансфер до пристанището и лодките на круизния кораб M/V Galapagos Legend, откъдето ще започне вашето 5-дневно приключение на островите Галапагос. Разположени на около 965 км западно от Еквадор и представляващи архипелаг в Тихия океан, те се състоят от 13 вулканични острова и над 100 скални образувания.Само 5 от островите са населени, а уникалната им флора и фауна ги включва в списъците на ЮНЕСКО. Настаняване в супериор клас каюти Junior  Suite и обяд на борда на кораба. Следобяд акостиране на остров Москера. В залива ще видите прекрасна тюркоазена лагуна, използвана за пристан на корабите и идеална за шнорхелинг/по желание/. Типични за острова са морските лъвове, а навлизайки във вътрешността ще преминете през кактусова гора, дом на най-едрия вид игуана в района. Връщане на кораба, вечеря и нощувка.

Ден 3 /19 март 2021, петък / о-в Сантяго и о-в Рабида

Този ден ще имате възможността да посетите два от островите на архипелага - Сантяго и Рабида. Преди обяд Сантяго ще ви покаже своите черни вулканични плажове, обитавани от ендемичен вид „кожени“ тюлени и драматичната си брегова линия, насечена от отвесни скали.
Връщане на кораба за обяд и интересни лекции от местните натуралисти.
Следобед ще посетите Рабида -  малък остров в сърцето на архипелага, характерен с червените си плажове и уникалната гора от святото дърво Пало Санто. Освен закачливите морски лъвове, островът е съхранил в най-голяма степен разнообразието на видове в птичия свят – тук може да видите представители на много  ендемични видове в района – кафяви пеликани, синекраки и червенокраки бубита, Наска бубита, птиците-фрегати с техните атрактивни червени гърди и др.

Ден 4 /20 март 2021, събота /  о-в Изабела

Събота е денят посветен на о-в Изабела,  известен с дълбоките и добре прикрити заливи, които често са служели за скривалище на пиратски кораби. Tagus Cove e едно от малкото места посетени от Чалз Дарвин по време на неговата експедиция през 1835 година.

Акостирайки на брега с лодки и след кратко изкачване ще достигнете Дарвиновото езеро, за да се насладите на прекрасния вулканичен пейзаж, със спиращи дъха гледки към северните острови. Обратно на морския бряг ще имате възможност за шнорхелинг, за да се насладите на морските костенурки, игривите пингвини и корморани. Връщане на кораба, обяд и свободно време за почивка или включване към интересни лекции за историята на островите, откритията на Чарлз Дарвин, животинския свят на Галапагос и други. Следобедът продължава с посещение на Урбина Бей, който ще ви впечатли с  игуаните и  гигантските костенурки – превърнали се в символите на Галапагос. Връщане на кораба, вечеря и нощувка.

Ден 5 /21 март 2021, неделя / о-в Фернандина и о-в Изабела

След закуска следва още един наситен ден с приключения на най – големия остров от архипелага - шнорхелинг и срещи с много ендемични видове животни и птици от уникалната екосистема на Галапагос. Прекрасни фотосесии на синекраки бубита, невероятно красиви с яркосините си крака и на игриви колонии от Галапагоски пингвини. В този ден се посещава и най-девственият от всички острови – Фернандина, убежище на най-много морски игуани на архипелага, които спокойно можете да нахраните заедно с екипажа на кораба. Обядът ще бъде сервиран отново на кораба, а следобед е време за релакс. Вечеря и време за вечерни забавления.

Ден 6 /22 март 2021, понеделник / о-в Санта Круз - о-в Балтра - Кито

Ранна закуска на кораба и време за последна разходка на най-гъсто населеният от островите - Санта Круз. Там се помещава изследователската станция Чарлз Дарвин за изучаване на различните животни на Галапагос, включително гигантската костенурка.  Характерни за острова са причудливите вулканични формирования,като лавовите тунели под земята. От зелените  планини до красивите плажове в крайбрежния град Пуерто Авора, Санта Круз предлага някои от най-красивите пейзажи в Галапагос. За разлика от сухите низини, планинските райони на Санта Круз често са обвити в мъгла, осигурявайки идеално местообитание за много земни животни и растения на Галапагос. Една от най-интересните забележителности на планините е Лос Гемелос - "Близнаците", два вулканични кратера, разположени в гората Скалезия.
Акцентът на програмата за деня е посещението на ферма-резерват, в която се отглеждат в естествената им среда един от символите на Галапагос – гигантските костенурки. Видът костенурка, който живее на тези острови, е най-големият в света, като някои екземпляри достигат тегло до 400 кг,  дължина 2 м и повечето от тях доживяват до поне 100 години в дивата природа.        
Пътуването до резервата предлага възможност да се видят контрастите на острова - пътят преминава от брега през селскостопанска зона и води към гъстите влажни гори. При късмет гигантските костенурки могат да се видят още по пътя, преминаващи през пасищата, а мястото е истински рай за орнитолозите, тъй като почти всички представени на острова птици живеят или мигрират тук. Връщане на кораба. Следва освобождаване на каютите и трансфер с автобус до летището на Балтра за отпътуване за Кито в 13:18. Кацане в столицата на Еквадор в 17:54. Разположена в долината на Андите с височина 2800 м и заобиколена от вулканични върхове, самото местоположение на столицата е достатъчно, за да смае нейните посетители. Атмосферата на града очарова с глъчта на уличните продавачи и музиканти и уханието на подправки, носещи се от отворените кафенета и ресторантчета. Сред забележителностите в историческия център на града, в списъка на ЮНЕСКО,  възстановен през 2006 г. в колониален стил са: Големия Площад, Президентския Дворец, все още ползван от държавния глава; Архиепископския Дворец, сега превърнат в колонада от магазини и ресторанти; реновираната църква La  Compañia - блестящо произведение на изкуството, манастира Сан Франсиско, който, със своите варосани стени и кули близнаци на фона на вулкана Пичинча, е една от най-красивите гледки на града и др.
Настаняване в хотел Mercure Alameda 4*, намиращ се в модерната и оживена част на града, на крачка от многобройни ресторанти и барове.
Вечерта – свободно време за самостоятелна разходка или вечеря в типичен местен ресторант. Нощувка.

Ден 7 /23 март 2021, вторник / Кито - Миндо

След закуска отпътуваме за комплекса „Средата на Земята“. Самото име на страната означава „Република на Екватора”. Построен в името на първата геодезична мисия, водена от Френската Академия на Науките, 30-метровият паметник с огромен глобус отгоре, отбелязва твърдението, че точно на това място преминава екваторът, разделяйки света ни на две. Въпреки че след преизчисления с модерни GPS устройства, точката на пресичане се оказва на около 240 м северно от сегашния комплекс, това не пречи на хилядите посетители да се снимат с по един крак от двете страни на жълтата линия. Следобед се отправяме към облачната гора на Миндо в сърцето на джунглата. Със своята рядка флора и фауна, в Миндо могат да се наблюдават диви орхидеи и пеперуди, но най – вече редки птици като колибри, бял уискит, белия гърлен якобин, зеленикаво-лилавият короне и др. Миндо е известен и с плантациите за какао. Следва посещение на шоколадова фабрика и запознаване от близо как какаото се превръща в шоколад. Настаняване в Coffeе Lodge & Spa 4* и  нощувка.

Ден 8 /24 март 2021, сряда / Миндо - Отавало - Кито                  

Закуска в хотела и продължение на деня с обиколка на кафе плантация, която ще Ви разкрие процеса за отглеждане на най - ароматните, органични кафета в цяла Латинска Америка. След обяд продължаваме към градчето Отавало, извесно най-вече със занаячийския си пазар - Plaza de Los Ponchos, където местните хора на Отавало, родени в Андите, правят ръчно всички текстилни изделия и сувенири. В късния следобед връщане в столицата Кито и настаняване отново в хотел Mercure Alameda 4*.  Вечерта – свободно време за самостоятелна разходка и вечеря. Нощувка.

Ден 9/25 март 2021, четвъртък/Кито - резерват Антисана

След закуска отпътуване за екологичния резерват Антисана, който впечатлява с величествени пейзажи, красиви лагуни и разнообразна дива природа. В сърцето на резервата се намира и самия вулкан Антисана - издигащ се на 5 758 м над морското равнище, с върхове целогодишно покрити със сняг, той безспорно е едно от най-възхитителните възвишения на Еквадор.
Създаден през 1993г., резерватът е защитена зона с впечатляваща флора и фауна - 418 вида птици, 73 бозайници и 61 земноводни и влечуги, голяма част от които   са класифицирани като застрашени. Сред тях са колибри, кълвачи, папагали, мухоловки, пъстроцветните танагери, кафявата крастава жаба, както и най-голямата летяща птица в света – Андийски кондор. Сред бозайниците се срещат Андийска лисица, елен с бяла опашка, очилата мечка, планински тапири и други.
В резервата се намира и лагуната Мика, която е с ледников произход, но понастоящем е превърната в язовир, който снабдява част от населението на Кито с вода. Лагуната смесва инженерната мисъл с красотата на природата и нейният мистичен пейзаж впечатлява всеки посетител. В студените й, но питателни води плуват патици и други Андийски птици.

Връщане в Кито и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 10 /26 март 2021, петък / Кито - Амстердам

Закуска в хотела. Свободно време за разходка и последни впечатления от столицата на Еквадор. Освобождаване на стаите на обяд и трансфер до летището за полет до Амстердам в 17:30. Нощувка в самолета.

Ден 11 /27 март 2021, събота /Амстердам

Кацане в Амстердам в 13:20. Трансфер и настаняване в NH Amsterdam Centre 4*.  Свободно време за разглеждане на холандската столица.
Амстердам е един от най-романтичните и красиви градове в Европа. Очарованието на града се дължи на богатото му културно наследство, световноизвестните музеи и исторически забележителности, колоритните ренесансови фасади, многообразната и творческа атмосфера, многобройните канали, вълнуващият нощен живот, динамиката в търговията и високото качество на живот. Но в основата на всичко са неговите жители – прочути със своето прогресивно мислене и толерантност към всичко и всеки.
Някои от най-известните забележителности на града са: площад  Дам, на който се намират Кралския дворец, Новата църква и Музея на Мадам Тюсо; Западната църква, в която е погребан прочутият холандски художник Рембранд, Амстердамските канали, Кварталът на червените фенери; Пазарът на цветята; Къщата-музей на Рембранд и други. Нощувка.

Ден 12 /28 март 2021, неделя/ Амстердам - София

Закуска и трансфер до летището за полет до България в 10:30. Кацане в София в 14:20.
Край на програмата. 

Круизен кораб

Обща информация за круизния кораб M/V GALAPAGOS LEGEND:

M/V Galapagos Legend е експедиционен кораб, предназначен специално за круизи в района на Галапагоските острови. Построен в Германия и проектиран с вкус и стил, той плава първо в Балтийско море, след което е посветен изцяло на крузни пътувания във водите на Галапагоския архипелаг. Новите собственици извършват пълна реновация, за да постигнат високите екологични стандарти на този регион. Всеки детайл е предназначен да вдъхновява автентични преживявания сред дивата природа на островите – просторна панорамна палуба, външен ресторант, плувен басейн на открито, конферентна зала, изследователски център с много материали и наръчници за природата. Луксозният кораб разполага с 5 палуби, каюти за 90 пасажери, басейн, спортна зала, библиотека, 24-часово медицинско обслужване, всички международни комуникации като телефон/факс/интернет, най-съвременна система за сигурност. Професионален екип от 55 човека на борда на Galapagos Legend се грижат за Вашата идеална почивка, съчетавайки комфорт и забавления със страстта към нови знания и откривателство.

Настаняване:

Корабът има 52 каюти, декорирани с картини на типичните представители на местната фауна. Всяка от тях е с външен прозорец, за да се наслаждавате на морската гледка и разполага със специални легла, обновени мебели и сешоар. Предлага се вътрешна, местна и международна сателитна телефонна услуга, като интернет е достъпен при закотвяне на основните острови. На борда на кораба има сателитен интернет, като на място ще бъдете информирани за наличните интернет планове (срещу заплащане).
По програма настаняването е в супериорни каюти тип Junior Suite, разположени на Earth Desk, площ 15 кв.м., с огромни панорамни прозорци, за да се наслаждавате на пейзажа и с разнообразие от аранжировки. Кабините са застлани с мокет, имат самостоятелна баня и тоалетна с топла и студена вода, сешоар, сейф, мини бар и гардероб за дрехи и багаж. За Вашия комфортен престой кабините са оборудвани с климатик, музика, телефон и телевизор. Корабът разполага с 24 такива каюти.

Хранене, спорт и развлечения:

Този 300-футов кораб е оборудван с всички удобства за хранене, спорт и развлечения, характерни за дългите круизи, като в същото време запазва усещането за уют и връзка с природата. На борда на M/V GALAPAGOS LEGEND се предлага закуска, обяд и вечеря с различни кулинарни изкушения.Акцентът се поставя бърху здравословното хранене. Ресторантът Lonesome George предлага разнообразен бюфет салати, основни ястия и десерти. След вечеря имате възможност за включване в предлаганата на кораба специална анимация - караоке, Нептун-парти, наблюдаване на звездите и други изненади. Корабът има 4 палуби, като на разположение на гостите са коктейл-бар (24-часа), плувен басейн с широки слънчеви палуби, шезлонги, спа център, платформи за наблюдение, променада, интернет, библиотека, малко кино, конферентна зала, сувенирен магазин и 24 часово обслужване от медицинско лице на борда. Всички екскурзии на островите се осъществяват под ръководството на специално подготвени мултинационални водачи.
 

Технически данни:

Година на производство – 2001, Германия
Реновация: септември 2007
Категония: Deluxe
Характеристики на кораба:
Дължина: 92 м,
Ширина: 15 м
Капацитет пасажери: 100
Брой кабини: 52
Екипаж: 60
Гидове на кораба: 7 мултинационални професионални водачи
Декове: 5
Скорост: 15-17 възела
Електричество: 10/220 AC – 12/24 DC

Важно
- Посочената пакетна цена е валидна при група от минимум 10 участници!
- Краен срок за събиране на групата: 22.01.2021;
- Необходими документи за записване: копие от валиден международен паспорт минимум 6 месеца от датата на връщане, подписан договор с ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит от 3 000 лв на човек;
- Второ плащане от 2 000 лв: 29.01.2021;
- Доплащане на цялата сума с летищни такси и доп.мероприятия: 15.02.2021;
- Плащането става в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД, РАЙФАЙЗЕН БАНК, IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF;
- Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително в офиса ни;
- Поради високата надморска височина на някои от посещаваните градове и интезивността на програмата записването на лица над 70 г. не се препоръчва.
- В повечето хотели в Еквадор настаняването е след 16:00 , а освобождаването на стаите до 11:00.
- Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
- Круизната компания си запазва правото на изменения на маршрута според метеорологичните условия.
- За посещение на Еквадор няма визи и задължителни ваксини. Към момента има изискване за представяне на отрицателен PCR тест, направен най-късно 96 часа преди пристигане в Еквадор и островите Галапагос. Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за всички актуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Еквадор и островите Галапагос.
 

Профи Травъл Център ЕООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулирането на полетите от страна на авиокомпаниите.
За допълнителни мероприятия, невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Профи Травъл ЕООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при ЗАД«Лев Инс» с адрес на управление гр. София, Бул. Цар Борис III, 136 B

Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 0882 12 00 22 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:30 - 17:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19 за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв.