Победителите от Карнавала в Рио и неспирната фиеста

Карнавалът в Рио се провежда всяка година в седмицата преди Великия пост и привлича посетители от цялото земно кълбо, които искат да разпуснат и да се потопят в културата на кариоките. Той обединява всички култури и традиции на Бразилия, включително преобладаващата европейска и африканска, заедно с богатата музикална култура, която се е развила и еволюирала в Бразилия.

От сексапилните плажове на Копакабана и Ипанема до нощния живот в Рио де Жанейро, енергията, излъчвана от чудния град е наелектризираща. Още по-вълнуващи са изкусителните бронзирани танцьори, пулсиращата самба музика и неистовите аплодисменти на зрителите и, разбира се, отпразнуването на Карнавала в Рио.

Градът свети с усмивките и енергията на местните жители. Самбата звучи из кварталите в целия град, а тълпите се събират, за да танцуват и веселят по цели дни и нощи. Насладата от живота, типична за кариоките, се вижда най-силни по време на Карнавала в Рио.

Училищата по Samba  се включват в парадите в цяла Бразилия. Поради големия брой на участващите училища парада в Рио продължава шест дни.

Костюмите имат тема, която всяка школа по самба е избрала да представи. Всяко училище е отговорно за създаването и дизайна на собствените си костюми - и колкото повече пера, блясък и цвят има - толкова по-добре.

Без съмнение това е най-известното парти в света.

Въпреки, че градът танцува с дни преди официалното начало, Карнавалът започва в петък и завършва в първият ден на велики пости. Тогава всичко се върти около карнавалното веселие.
Акцентът е Самба парадът, който не бива да се пропуска! В Самбодромо, където се провеждат парадите има места на пейки, маси за шест и закрити сепарета за дванадесет души, по целия маршрут на шествието. Най-добрите паради са в неделя и понеделник вечерта, когато училищата по самба на Специалната група оживяват Самбодромо. Парадът започва приблизително между 20:00 и 21:00 и продължава цяла нощ до рано на следващата сутрин. Всяка вечер на парадите на Специалните групи участват 6-7 училища по самба.

Всяко училище има 85 минути, за да покаже защо трябва да бъде избрано за шампион по самба. 40 съдии внимателно следят представянето и присъждат точки по редица критерии. Те решават съдбата им. От носителя на знамето до костюмите, темата и песента, всеки отбор получава точки, което в крайна сметка определя шампиона.

Съдиите обявяват присъдата си в сряда - първият ден на велики пости, след което на един отбор е връчена престижната шампионска титла.

Нищо не спира местните и многобройните улични фестивали да се случват навсякъде из града. Елегантността и екстравагантността обикновено остават около Самбодромо, но музиката и танците са из целия град. Всеки може да участва в уличните фестивали. Не е нужно нищо, за да се присъединиш към забавлението, освен да поискаш.

Парадът на победителите е през уикенда и това също е част от карнавала! 

Парадът на победителите се провежда в събота след приключването на карнавала. Училището победител, подгласниците от Специалната група, както и шампионът от серия А, всички преминават пред публиката за последно тази вечер.

Въпреки че официално Карнавалът завършва в сряда в 12 ч., празненствата в Рио де Жанейро няма да спрат до следващата неделя. След обявяване на резултатите от парада, първите 6 самба групи ще дефилират отново 3 дни по-късно, в събота, в Самбадром, за така наречения Парад на Шампионите.

Въпреки че състезателният дух на школите по самба може да бъде намален, верни на културата на кариоки, в която нещата никога не се правят половинчато, школите по самба отново поставят най-екстравагантния, красив и секси спектакъл. Парадът предоставя на участниците чудесна възможност да докажат във всеки един аспект защо са избрани за победители. Едни от училищата по самба дават на всеки желаещ урок по барабани, други показват своите танцови умения, което пленява зрителите най-много, дори в 36-градусовата жега.

Енергийните нива не се различават от карнавалната неделя или понеделник. Желаещите да се отдадат на самбата за последен път през сезона са докарвани до екстаз от ударите на самба барабанистите, те сякаш бият право в сърцата на 80 000 зрители и запалват Самбадром. Той е пълен до краен предел, а трептящата музика и неистовите аплодисменти на зрителите го озвучават и наелектризират. Нито една седалка не остава празна, въпреки че не се използва много, тъй като пеенето и самба танците определено са заразителни.

Парадът на победителя е събитие, на което ставаме свидетели на най-изумителните ефекти, при които традицията и технологиите се смесват без усилия, благодарение на зашеметяващата хореография на членовете на всяка школа по самба. Участниците парадират в същите костюми, с които са били по време на изпълнението, довело ги до победата. Безспорно това е нощ, изпълнена с емоции и разкош.

Правете като местните: забавлявайте се, не взимайте нищо ценно със себе си, докато купонясвате, и бъдете подготвени за тълпите от хора.

Парадът на победителите бележи края на празненствата до Великден.

След парада карнавалът може да приключи за някои от нас, но за училищата и дизайнерите по самба има само един месец, преди да започнат подготовката за следващия карнавал.

Следващият Карнавал в Рио ще бъде от 21 до 26 февруари 2020 г. 

Резервирайте своето място за него тук и билетите за парада на победителите ще бъдат бонус от нас.


 
Парадът на победителите е през уикенда и това също е част от карнавала! 

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 09:00 - 18:00 бул. "Витоша" 156, ет. 1 0882 34 55 55 02/951 61 49
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:00 +359 897 967 485 plovdiv@profitravel.bg


„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Процедура на подбор на проекти BG16RFOP002-2.092 „Подкрепа на предприятия, регистрирани по Закона за туризма като туроператор или туристически агент, за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска/турагентска услуга. Стойността на отпусната помощ е 7 977,16 лв., от които 6 780,59 лв. европейско и 1 196,57 лв. национално съфинансиране. Средствата по проекта бяха използвани за покриване на разходи по различни туристически пакети и благодарение на тях се запази стабилността и устойчивостта на фирмата.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.095 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки“ за покриване на текущите нужди на кандидатите и извършване на разходи за оперативен капитал. Стойността на отпусната помощ е 94695.90 лева.”

"ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Схема за подкрепа BG16RFOP002-2.101-0135 „Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки II“ за дейности, необходими за преодоляване на недостига или липса на оборотен капитал, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. Стойността на отпусната помощ е 14 102,90 лева.”

„ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР“ ЕООД е подкрепена от Европейски фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 по Договор BG16RFOP002-2.089-0733-С01 „Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19”. Стойността на отпусната помощ е 50 000 лева.”