5 890 лв

Япония - пътуване във времето

  • Токио
  • Никко
  • Ашикага
  • Хитачинака
  • Камакура
  • Хаконе
  • Фуджи
  • Киото
  • Нара
  • Осака
12 дни / 9 нощувки
звънни ни за резервация пиши ни за резервация
Очаквайте нови дати
обща информация

Гарантирана група!
Отстъпка 200 лв на човек при записване до 21.02.2020!

Япония е страна на контрасти, традиции и уникални природни пейзажи. Големите мегаполиси, древните храмове и светилища, красивата природа с високи планини, вековни гори и минерални извори пораждат в японците чувството на възторг и преклонение. Тази разнообразна палитра от природни и културни забележителности всяка година привлича над 10 милиона туристи.
Пътуването ни в далечната страна започва от космополитно Токио – центърът на „японското икономическо чудо”. За период от 400 години малкото рибарско селище Едо се превръща в милионен град с много лица. Ще разгледаме още древните храмове в Камакура/ЮНЕСКО/ и част от националния парк Фуджи–Хаконе–Ицу, ще се изкачим до 5-та станция на свещената планина Фуджи и ще плаваме с корабче по езерото Аши. Експресният Шинкансен (влакът-стрела) ще ни отведе до старата имперска столица Киото, съхранила богатото си историческо и културно наследство – повече от 1500 храма и светилища! Градът останал столица на Япония в продължение на 1100 години, през които страната процъфтявала. Ще посетим многоликата Осака, която смайва с високите си небостъргачи и същевременно с толкова традиционния изглед на улиците!
Насладете се на едно пътуване във времето между модерния свят и многовековната японска история и култура!

ИНФОРМАЦИЯ и цени
ЦениПакет стандартПромо пакет до 21.02.2020!
Цена на основен пакет при група от 15 - 20 туристи 5890 лв 5 690 лв
Цена на летищни такси * 785 лв 785 лв
Обща цена на пътуването 6675 лв 6475 лв

Общата цена на пътуването включва:

• Самолетен билет София–Истанбул–Токио/ Осака–Истанбул–София с Турски авиолинии с включени летищни такси;
• 9 нощувки в 4* хотели – 3 в Токио, 1 в Хаконе, 3 в Киото и 2 в Осака;
• 9 закуски на бюфет в хотелите по програма;
• традиционна вечеря в риокан - хотел в Хаконе;
• традиционен сукияки обяд (Аll-you-can-eat, ядеш колкото можеш) в местен ресторант в Киото;
• всички трансфери и турове с автобус, съобразен с броя на групата;
• целодневна панорамна обиколка на Токио с автобус;
• целодневна екскурзия до Никко;
• целодневна екскурзия до два от най-известните цветни парка в Япония – Арашияма парк и крайморски парк Хитачи;
• полудневна екскурзия с автобус до Камакура;
• круиз по езерото Аши;
• изкачване с лифт до долината Овакудани в Хаконе (зависи от метеорологичните условия);
• изкачване на планината Фуджи до Пета станция (зависи от метеорологичните условия);
• билет с резервирано място за влака-стрела от Хаконе до Киото;
• целодневна панорамна обиколка на Киото с автобус;
• екскурзия до Нара с автобус;
• панорамна обиколка на Осака с автобус;
• местно екскурзоводско обслужване;
• входни такси на посещаваните обекти;
• застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове (вижте приложените към програмата Общи условия на ЗАД „Армеец”).
• предварителна туристическа информация за Япония;
• представител от Профи Травъл Център придружаващ групата;
• Бонус застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж“ по време на пътуването по вина на превозвача;
* Летищните такси към момента на публикуване на офертата (05.11.2019) са в размер на 785 лв и се фиксират към датата на доплащане – 03.04.2020, поради честата им променливост!

Общата цена на пътуването не включва:

• Доплащане за единична стая: 1455 лв;
• Такса обслужване местни екскурзоводи и шофьори – 50 лв на човек;
• Посещение на традиционен спектакъл в квартал Гийон: 57 лв на човек;
• Целодневна екскурзия до Хирошима и о-в Мияджима: 570 лв на човек при група от минимум 10 туристи с водач от Профи Травъл Център и местен екскурзовод;
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв на човек;
• Застраховка Отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и сключване към датата на записване;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

отвори цялата информация
Програма

Ден 1 /16 май 2020, събота / София – Истанбул

Отпътуване от летище София с полет на Турски авиолинии в 10:00 за Истанбул. Кацане в Истанбул в 11:25 местно време и продължение за Токио в 16:35. Нощувка в самолета.

Ден 2 /17 май 2020, неделя / Истанбул - Токио

Пристигане в Токио в 10:05 местно време. Посрещане на летище и трансфер до хотел Tokyo Prince Hotel 4*. Настаняване и свободно време за освежаване. Следобедът започва с панорамна обиколка на Токио - посещение на площада и градините пред Императорския дворец – оазис на спокойствие и тишина сред динамиката на многомилионния град. Императорският дворец, наречен Кокьо е разположен в центъра на Токио на мястото на предишният замък Едо – седалище на шогуна Токугава, който управлявал страната от 1603 до 1867. Новият дворец е построен през 1888, а по време на Втората световна война е почти напълно разрушен и след това отново е възстановен в същия си вид. Дворецът е заобиколен от огромен парк с езера и високи каменни стени. Следва фотостоп при сградата на Парламента и посещение на най-стария токийски храм – Асакуса Каннон (Сенсьоджи), посветен на будистката Богиня на милосърдието и шопинг аркадата Накамисе. Храмът датира от VІІ в. от н. е. Легендата за храма Сенсьоджи разказва, че през 628 г. двама братя рибари извадили от водите на р. Сумида статуя на богинята на милосърдието Каннон. Всеки път, когато те хвърляли статуята обратно във водата, тя сама излизала на повърхността и се връщала при тях. Впоследствие на това място бил построен храмът Сенсьоджи.
Трансфер до хотела и свободно време за вечеря. Вечерта може да посетите един от най-оживените квартали на Токио – Шинджуку, където се намира и Обсерваторията на Токийското кметство. Тук ще се слеете с местните жители, излезли на разходка, шопинг или забавление. Нощувка.

Ден 3 /18 май 2020, понеделник /Токио – Никко - Токио

Закуска. Отпътуване с автобус за град Никко (ЮНЕСКО). Древна японска поговорка гласи: “Никога не казвай кикко (красиво), преди да си видял Никко!”. Като светилище, Никко възниква през VІІІ в. Мястото е избрано от будистката секта Шодо. Никко става известен в цяла Япония през ХVІІ в. по време на шогуна Токугава. От 1634 до 1637 се строи огромният храмов комплекс «Тошогу», характерен с пъстроцветната си дърворезба по фасадата. Шинтоисткият храм представлява лабиринт от сгради, порти, галерии, стълбища и мавзолеи. Той е шедьовър на японската национална архитектура.Разглеждането започва от светилището Футарасан и продължава с шинтоисткото светилище Тошогу – шедьовър на японската храмова архитектура и мавзолей на император Токугава – първият шогун на Япония. Най-интересни са пететажната Пагода, портите Карамон и Йомейон и централната зала на светилището. Всички те са богато орнаментирани с цветни фигури от дърворезба. Върху фриза на конюшнята със свещените коне на Тошогу са изобразени прочутите маймунки “Не чувам думите на злото”, “Не виждам делата на злото” и “Не изричам зло”, изразяващи основни постулати на будистката философия.
Връщане в Токио следобед и посещение на най-скъпия квартал в Токио – Гинза, където се намират шопинг центровете на прочутите световни и японски марки Микимото, Шисейдо, Сони, Диор, Шанел и др. Вечерта можете да посетите с метрото най-оживените нощно време квартали на столицата - Шибуя с прочутото кръстовище и статуята на Хачико (познато ни от филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”); Хараджуку и булевард Омотесандо с известните сгради на „Прада” и „Омотесандо хилс”.

Ден 4 /19 май 2020, вторник / Токио

Закуска. Този ден ще бъде посветен на красивите японски градини и паркове и майсторските умения на техните градинари. Отпътуване за град Ашикага и посещение на една от най-красивите и известни градини в Япония – Ашикага парк, където ще видите красивите цветни тунели с глицинии. Тук расте втората най-голяма глициния в света, простираща клоните си с наситено розови и лилави цветове на площ от над 1000 кв.м. Този шедьовър на природата е вдъхновил създателите на филма „Аватар“ и те са го представили по своеобразен начин в своя филм. Всяка година паркът е посещаван от хиляди туристи, дошли да се наслядят на красотата на това изумително растение. Свободно време за обяд и разходка в парковия комплекс и продължение към град Хитачинака. В Хитачинака следва да посетим и известния със своите безкрайните цветни полета парк Хитачи. През пролетта повече от 4.5 милиона сини цветчета (немофилия) изпълват целия парк и създават илюзията за сливане на небето и земята. Освен огромен брой немофилии, паркът притежава и около милион нарциси цъфтящи сред боровите дървета, около 170 разновидности на лалета, както и много други растения – истинска райска градина!
Връщане в Токио. Нощувка.

Ден 5 /20 май 2020, сряда / Токио – Камакура – Хаконе

Закуска и отпътуване с автобус към Камакура – пъстър град, столица на Япония през XII век, по време на управлението на Минамото Йоритомо. Посещава се храма Хазе Каннон, посветен на будистката Богиня на милосърдието, чиято позлатена дървена статуя с 11 глави се смята за най-голямата дървена статуя в Япония. До храма води прекрасна градина с цветя през всички сезони, а в малка пещера наблизо са скрити многобройните статуи на богинята Бензайтен, покровителка на женската красота и богатството. Свободно време за обяд в района на централната улица Комачи-дори, след което се посещава храма Котокуин с 13-метровата бронзова статуя на Амида Буда – втората по големина в Япония.
Отпътуване с автобус за Националния парк Фуджи – Хаконе – Ицу, известен с многобройните си минерални извори и риокани – типични японски балнеохотели, където може да се потопите във водите на естествените геотермални извори. Програмата започва с разходка с корабче по езерото Аши, образувано в кратера на вулкана Хаконе по време на последното му изригване преди 3 000 г. Кристалните води на езерото и иглолистните гори по бреговете му на фона на извисяващия се заснежен връх на Фуджи са символът на Хаконе. При ясно време ще имаме възможност да се изкачим с лифт до долината Овакудани – активна вулканична зона, където може да видите бълбукащите горещи езера, покрити с облаци водна пара, примесена със сяра. Тук голяма атракция са черните яйца, сварени в естествените горещи извори, за които казват, че удължават със седем години живота на всеки, който ги е опитал. Настаняване в риокан хотел LA FORET CLUB HAKONE GORA 4*.Риокан хотелите в Япония задължително се строят върху геотермални извори, около които се изграждат естествени басейни за разлика от СПА хотелите в Европа, които в повечето случаи само частично използват минерална вода за басейните си. Следва емоционална традиционна вечеря с японска кухня.

Ден 6 /21 май 2020, четвъртък / Хаконе – Киото

Закуска. Изкачване с автобус Пета станция на планината Фуджи – най-високата планина в Япония (3 776 м), считана за свещено място от дълбока древност, заради своята идеална форма и загадъчност. През повечето време планината е скрита в облаци и мъгла – късметлии са тези, които са уловили красотата й в ясните и слънчеви дни. От Петата станция при ясно време ще видим петте свещени езера Фуджигоко; тук се намира и шинтоисткото светилище Комитаке, посветено на Фуджи, ще опитаме местните сладкиши, а от пощенската станция, намираща се на 2300 м н.в., може да изпратите картичка до България. Трансфер до гарата и отпътуване с влака-стрела за Киото. Пристигане в Киото и настаняване в хотел Kyoto Shin Miyako 4*. Нощувка.

Ден 7 /22 май 2020, петък/ Киото

Закуска. Денят ни започва с посещение на западния район на Киото – Арашияма, за да посетим известната бамбукова гора Сагано, снимана в много световноизвестни филмови продукции. Посещение на храма Тенруиджи – където за първи път ще имате удоволствието да посетите типична будистка Дзен градина.
Връщане в Киото и традиционен сукияки обяд в местен ресторант. След обяд, посещение на Замъка Ниджо (ЮНЕСКО) – резиденция на първия шогун на династията Токугава, завършена в началото на ХVІІ век. Замъкът има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и няколко градини. През 1867 г. в двореца Ниномару шогунът Токугава Йошинобу подписва декларацията, с която връща властта на императора. Продължение към Златния храм Кинкакуджи, построен първоначално като богата, екстравагантна вила на шогуна Ашикага Йошимицу и превърнат в Дзен-храм след смъртта му през 1408 г. Кинкакуджи е заобиколен от красива японска градина с извори, свещени статуи и вековни дървета олицетворение на ландшафтна градина. Трансфер до историческия квартал Гийон, запазил архитектурата и атмосферата си, където можете да зърнете красиво облечените и гримирани гейши за пешеходна разходка с местния гид. Вечерта, за записалите се по желание, посещение на традиционен спектакъл, показващ най-характерните културни традиции на японците като чаена церемония, икебана, танц на гейши, куклен театър, старинна дворцова музика и класическа комедия.

Ден 8 /23 май 2020, събота / Киото

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Киото по интереси. Киото често е наричан „сърцето на Япония” или „големият музей на Япония”. Той е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. В него се намира една пета от т. нар. национално съкровище – историко-архитектурните паметници, включващи близо 400 шинтоистки храма, 1 600 будистки пагоди, много дворци и паркове.
Предлагаме Ви да посетите едни от най-ембематичните храмове на япония – Рийоанджи със своята филосовска градина. Тя е направена в стил „сух пейзаж” през втората половина на ХV в. и е дело на прочутия художник Соами. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл, са подредени 15 камъка така, че на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях, а един винаги остава скрит от погледа му. Друга възможност е будисткият храм Киомизу-дера – Храмът на чистата вода. Той е построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. На това място за пръв път е построен храм през 798 г., а сегашната постройка е от 1633 г. Името на храма идва от водопада, който се намира в него – кийо мизу на японски означава „чиста вода”. До него води улица с много магазини за подаръци и сувенири от прочутия местен порцелан.
За желаещите да запечатат с професионална снимка пребиваването си в древно Киото, предлагаме да посетите някое от многото фото ателиета и да се облечете в оригинални дрехи и грим на Гейша. Нощувка.

Ден 9 /24 май 2020, неделя / Киото – Нара – Осакa

Закуска и отпътуване за Нара – първата столица на Япония през VІІІ в. По пътя посещение на легендарното светилище Фушими Инари Тайша, където са снимани сцени от филма „Мемоарите на една гейша”. Храмът Фушими Инари е главното светилище, посветено на божеството Инари. Главната храмова постройка датира от 1499 г. и е разположена в подножието на хълм, чието име също е Инари (висок 233 м). От храма започват няколко красиви горски пътеки, които извеждат поклонниците до други по-малки светилища, пръснати из планината. От древни времена Инари е божеството на ориза и е почитано като покровител на търговците и производителите. Светилището е известно с многобройните си тори - порти, които до една са дарени от японски бизнесмени. Продължение за Нара и посещение на Храма Тодайджи – символът на Нара, съхранил най-голямата в света дървена храмова постройка и една от най-масивните бронзови статуи на Буда Вайрочана, висока 15 м. Кратка разходка в Парка на елените, където може да нахраните и да се снимате с красивите животни. Продължение за Осака. Панорамна обиколка на града с посещение на Замъка Осака – гордостта на всеки жител, който впечатлява с типичната си японска архитектура. Замъкът е построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши, а днес е превърнат в исторически музей. Посещение на Umeda Sky Building и изкачване до невероятната открита панорамна площадка, разположена на височина 173 м, откъдето се открива 360o гледка към красивия град с многобройните небостъргачи и мостове във всички посоки. Трансфер до хотел Monterey Grasmere Osaka 4* и настаняване. Нощувка

Ден 10 /25 май 2020, понеделник / Осака

Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Осака. По желание можете да се запишете за еднодневна екскурзия с влака-стрела до Хирошима и о-в Мияджима. След пристигане с влака-стрела, трансфер с ферибот до Остров Мияджима, известен с ярко червената порта Тори на шинтоиското светилище Ицукушима. Построен през 6-ти век в традиционен японски стил, този храм е един от най-добре запазените в страната и е обявен за част от световното наследството на ЮНЕСКО. Самият остров е романтично място с красиви гледки и невероятна атмосфера. Някога Мияджима бил забранен за посетители. Само малцина, посветени в тайнствата на шинтоизма, имали право да стъпват по святата земя. За да стигнат острова, те пътували с малки лодки, които задължително трябвало да преминат през “о-ториите” на храма Ицукушима – т.е. неговите “големи порти”
Връщане обратно в Хирошима. Включено посещение на Парк и Музей на мира (ЮНЕСКО). Той е създаден през 1949 г. след края на Втората световна война и се посещава от безброй посетители. Музеят е важна част от културното наследство на Япония и е построен, за да напомня на бъдещите поколения за ужаса, причинен от атомните бомби. Връщане в Осака и нощувка.
За оставащите в Осака, възможност за посещение на аквариума в Осака, един от най-големите в света, където може да видите китова акула, пингвини, делфини, морски лъвове, интересни обитатели от океанските дълбините и може да погалите тигров скат или бебе тюлен или пък да разгледате подземния град с интересните си улички и ресторанти.

Ден 11 /26 май 2020, вторник / Осака – Истанбул

Закуска. Освобождаването на стаите в хотела става до 11:00. Свободно време за последни впечатления и пазар.
Вечерта трансфер до летище за полет в 22:50 за Истанбул . Нощувка в самолета.

Ден 12 /27 май 2020, сряда / Истанбул – София

Кацане в Истанбул в 03:50 местно време. Продължение за София в 06:55. Пристигане на летище София в 11:25. Край на програмата.

Важно
• Общата цена на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи. При по-малка група – 10-14 туристи се доплащат 200 евро на човек;
• Краен срок за събиране на групата: 20.03.2020;
• Доплащането на общата цена на пътуването става в срок до: 03.04.2020;
• Необходими документи за записване – копие или данни от международен паспорт (валиден минимум 6 месеца от датата на връщане в България), подписан договор на ПРОФИ ТРАВЪЛ и депозит в размер на 2000 лв на човек.
• Плащането се извършва в брой, с кредитна карта или по банков път: "ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР" ЕООД: РАЙФАЙЗЕН БАНК,
IBAN: BG72 RZBB 9155 1000 5549 40, BIC: RZBBBGSF.
• За посещението на Япония не се изискват визи и няма задължителни ваксини;
• При желание от страна на клиента ПРОФИ ТРАВЪЛ ЦЕНТЪР може да предложи пътуване в бизнес класа и по-комфортен тип стаи в съответните хотели по програма при наличност на места към момента на запитването.
• Настаняването в хотелите е след 14:00, а освобождаването на стаите - до 11:00.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата.
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в офиса при доплащането на екскурзията;
• Цените са изготвени при валутен курс на ОББ към 05.11.2019г. - 100 JPY=1,57. При увеличение на валутния курс на японската йена към българския лев с повече от 3%, Профи Травъл Център си запазва правото да промени цената на останалата сума по договора към датата на доплащане, която е 03.04.2020.
• Профи Травъл Център не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаниите.
• За допълнителните мероприятия, като отделна част и невлизащи в Общата пакетна цена, Профи Травъл Център не носи отговорност. Те се провеждат изцяло по желание и на собствена отговорност от страна на записалите се клиенти.
Резервирай сега тази екскурзия

Новипредложения

Профи Травъл Център

Централен офис понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул. "Витоша" 156, ет. 1 02/951 61 49 0882 12 00 22
Офис Пловдив понеделник до петък 9:00 - 18:30 бул."Марица" 91 032/964 44 50 0884 36 36 99

Информацията, публикувана на сайта, е с рекламна цел и е възможно да са допуснати грешки. Съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ достоверна и вярна се счита информацията, предоставена в офисa на Профи Травъл Център ЕООД или от оторизираните агенти!